Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2024, 15:34

Данія розгляне запровадження 42% податку на нереалізований дохід від криптовалюти

На початку 2025 року Рада з податкового законодавства Данії представить законопроєкт про оподаткування нереалізованого прибутку від криптовалюту. Про це пише Forklog.

На початку 2025 року Рада з податкового законодавства Данії представить законопроект про оподаткування нереалізованого прибутку від криптовалюту.
Фото: zn.ua

►Читайте «Мінфін» у Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Що відомо

Передбачається відповідність принципу mark-to-market — постійні щорічні виплати на користь держави за наявності позитивної переоцінки незалежно від того, чи продано цифрові активи.

Очікується, що законопроєкт включатиме вимогу до постачальників криптопослуг повідомляти інформацію про операції своїх клієнтів.

Рекомендації «спрямовані на усунення асиметрії у оподаткуванні прибутків та збитків».

Читайте: Італія ввела 26% податку на прибуток від криптовалют

Згідно з Радою, обговорення ініціативи викликало певні складнощі через природу криптоактивів, «які не регулюються централізовано такими організаціями, як уряд чи центральний банк».

Законодавчий орган рекомендував, щоб податкові правила набули чинності не раніше ніж 1 січня 2026 року.

Мадс Еберхардт із Steno Research спрогнозував, що ставка податку на нереалізований приріст капіталу становитиме 42%.

Обирайте вигідні курси та надійні сервіси для обміну криптовалюти

Коментарі - 36

+
0
Три літри
Три літри
26 жовтня 2024, 16:27
#
Перекладіть з євробюрократичного на нормальну мову
+
0
Smehue4ki
Smehue4ki
26 жовтня 2024, 23:06
#
Якщо ви купили за 100 євро кріпту в цьому році, а 31.12.24 вона буде коштувати 200 євро — заплатіть 42 євро податку від 100 додаткових євро приросту. І податок платиться навіть якщо ви не продавали кріпту.
+
0
Алексей Яковлев
Алексей Яковлев
27 жовтня 2024, 22:14
#
Но если потом она упадет до 100 , то ну так случилось .
+
0
Smehue4ki
Smehue4ki
28 жовтня 2024, 9:34
#
Саме так. Данці хочуть, щоб люди сприймали цей актив не як довгострокову інвестицію, а короткостроковий спекулятивний актив.
+
0
Три літри
Три літри
28 жовтня 2024, 9:39
#
А він в більшості випадків і є корокткостроковим спекулятивним активом.
+
+45
EvilReptiloid
EvilReptiloid
26 жовтня 2024, 16:31
#
Мені цікавий один момент? А якщо крипта за звітний період не зросте, а навпаки знеціниться, то чи готові хитрозроблені данські ліваки покрити власнику крипти 42% від його втрат? А то виходить гра в одні ворота — прибутком ділись з державою, збитки неси сам.
+
+15
mantis05
mantis05
26 жовтня 2024, 17:31
#
Там есть нюанс: если всякие etf и прочие радости а-ля фьючей или плеча- то есть фиксированное окно понятия прибыль за отчетный период. С другой стороны- спотовая торговля, которая не имеет конкретных временных рамок) поэтому, всякие dex- будут пользоваться успехом: вот наторговал ты себе червончик эфирок, а потом купил вонючка-токен, а он заскамился, ну что ж- пойду рисовать ноль в декларацию :D, а твой смарт-контракт вернулся на какой-то интересный, но другой, номер кошелька. Ох уж эти динозавры технологические)
+
0
Три літри
Три літри
26 жовтня 2024, 20:26
#
А то виходить гра в одні ворота — прибутком ділись з державою, збитки неси сам

Держава не є партнером по бізнесу

Якщо твій бізнес арендує нерухомість чи обладнання ти арендодателю теж скажеш що хай компенсує тобі збитки?

Та навіть не виплатити зарплату тому що в тебе збитки — не можна.
+
+72
EvilReptiloid
EvilReptiloid
26 жовтня 2024, 21:13
#
Орендодавець надає мені нерухомість чи обладнання в користування. Робітник — свій час і навики. Отже вони заслуговують винагороди, незалежно від того, чи ефективно я використав їх ресурси в бізнесі і чи зміг отримати свій прибуток.
А що я отримую від держави? При торгівлі віртуальними активами я навіть державною інфраструктурою не користуюсь — ні землею, ні дорогами, ні природними ресурсами. По суті держава хоче взяти частину мого прибутку лише по праву сили. Якщо я їй не платитиму, то вона кине мене до в’язниці чи відбере моє майно.
+
+72
Mini Mi
Mini Mi
26 жовтня 2024, 22:39
#
Поздравляю, вы поняли суть любого государства.
+
+15
EvilReptiloid
EvilReptiloid
26 жовтня 2024, 23:02
#
Я давно дотримуюсь лібертаріанських поглядів. Пост вище це просто пояснення для юзера Три літри, який прирівняв державу до ринкових суб'єктів.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
27 жовтня 2024, 18:18
#
Похоже, что вы живете где-то на необитаемом острове,
а не в конкетной стране и конкретном городе, чьей
инфраструктурой пользуетесь ежедневно, считая
что за право пользоваться всеми благами цивилизации
платить ничего не надо…
+
+15
EvilReptiloid
EvilReptiloid
27 жовтня 2024, 18:49
#
А ще дихаю державним повітрям, гріюсь від державного Сонця, притягуюсь до Землі завдяки державній гравітації, ну і так далі.
Коротше як у тих москалів, пришла зима настало лето — спасибо Путину за это.
Тіки в нас замість Путіна Зєрмаки.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
27 жовтня 2024, 19:13
#
EvilReptiloid

Я написал о стране и ее инфраструктуре,
а в ответ прочитал только о воздухе и солнце.
Хотя попасть на форум Минфина без наличия
доступа в интернет, а только дыша воздухом
и греясь на солнце — не возможно…


+
+15
EvilReptiloid
EvilReptiloid
27 жовтня 2024, 19:31
#
Відколи це інтернет став державним? Всі провайдери — приватні компанії.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
28 жовтня 2024, 9:58
#
EvilReptiloid
«Всі провайдери — приватні компанії.»

Интернет-провайдеры да и твой домашний роутер не умеют работать без электроэнергии, а о ней ты почему-то принципиально забыл, ведь основной поставщик э/э в Украине это Энергоатом, принадлежащий государству…
+
+15
Три літри
Три літри
27 жовтня 2024, 5:11
#
А що я отримую від держави?

Купу різних сервісів. На які власне і потрібні твої податки.

При торгівлі віртуальними активами я навіть державною інфраструктурою не користуюсь — ні землею, ні дорогами, ні природними ресурсами

А живеш ти в країні теж віртуально чи реально?

Якщо я їй не платитиму, то вона кине мене до в’язниці чи відбере моє майно.

В комуналці тобі б просто набили морду, а в човні викинули за борт. Будуй свою особисту державу під себе коханого і не будеш нікому винний грошей. Сучасні технології це дозволяють.
+
+30
mantis05
mantis05
27 жовтня 2024, 11:41
#
Это всё не так работает. Что ты получаешь? Ну, например ничего. В смысле? Ну, надо сдать ребенка в сад-школу-кружки, то плати. Не хочешь? Да, будет бесплатно, но мы сделаем так, чтобы ты или не мог это получить, или плохого качества. Больницы? Тоже самое. Также, налоги граждан нужны для того, чтобы функционеры государства, могли мутить бабло и наживаться на пэрэсичных. построить другое государство нельзя- бенефициары корыта не позволят. Принципиально, со времён Кучмы- ничего не поменялось, можно было его тупо на кресле оставить как вечного Куню, и результаты внизу были бы лучше, чем сейчас, просто за счёт того, что сферы влияния были уже давным-давно поделены и стабильны. Не надо питать иллюзию, что банда, под именем государство может что-то тебе дать) для этого, надо быть или функционером, или паразитом.
+
+45
EvilReptiloid
EvilReptiloid
27 жовтня 2024, 12:16
#
Немає сенсу в чомусь переконувати цю людину. Він етатист і буде етатистом аж поки улюблена держава гарненько не попсує йому життя, не завдасть болю та страждань. Лише після цього можливо там щось ворухнеться в черепній коробці.
Боженька наш так влаштував цей світ, що наука засвоюється на власних набитих шишках. І лише незначна частина людей може вчитись на чужих набитих шишках. Надіюсь після війни ставлення до держави зміниться хоча б у частини людей. І українці нарешті розпрощаються з етатизмом та лівацтвом, почнуть покладатись на себе, а не на «доброго» державного пана.
До речі я й сам не без гріха. Бо хоч ніколи на державу не покладався і завжди її не любив, все одно багато років потакав корупції, мовчки спостерігав як мої податки розкрадають просто в мене на очах, наскільки брудні і аморальні речі творять державні люди. Це й для мене урок на все життя.
+
+45
Oleksii Ch
Oleksii Ch
27 жовтня 2024, 16:19
#
Держава не має особистості, голови, очей, рота.
Все, що ви кажете роблять люди.
Ті ж самі хитрі та жадібні хохли, що скаржаться к відгуках на фінмон, продавши картку криптунам або шахраям, що не платять податків, що крадуть. Просто, якщо пересічний припадає до наймешної годівниці — розкрадання та хабарництво стає невтримним. Чиновники, ТЦКашники та худоба з МСЕКів — чиїсь сусіди або родичі та наші з вами співідчизники.
+
0
EvilReptiloid
EvilReptiloid
27 жовтня 2024, 17:52
#
Ох і промили ж вам мізки. Завжди в будь-якому суспільстві є прошарок людей, які мають владу і тих, які підкоряються. За царських часів влада була у дворянства. За совкових часів влада була у номенклатури. В Україні влада знаходиться у чиновників, силовиків та олігархів. Це окремий прошарок людей, куди доступ ззовні закритий або дуже ускладнений, і саме він формує державу. Всі інші люди на території держави то піддані держави — тобто буквально «платники данини».
Якщо вас якимось чудом, внаслідок везіння, приймуть до того привілейованого прошарку, то ви мусите грати за їх правилами гри. Наприклад, всі розкрадають бюджети і ви розкрадаєте. Інакше вас швидко звідти викинуть.
І я звичайно розумію, що серед підданих держави теж до біса людей, які готові продатись за владу і привілеї, якщо їм запропонують. Але не гребіть всіх під один гребінь. Бо й непричетних теж до біса, але страждають однаково всі.
+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
27 жовтня 2024, 18:40
#
EvilReptiloid
«Ох і промили ж вам мізки.»

А может это у вас они глючат, если
запамятовали факты новейшей истории.
Могу вкратце напомнить…
Когда президент Порошенко обидел олигарха Коломойского, дав отмашку на национализацию Приватбанка, Беня решил из рядового артиста развлекательного жанра Зеленского сделать будущего президента Украины, чтобы руками своей шестерки примерно наказать Пороха.
Действительно, укр.СМИ творят чудеса с мозгами избирателей и благодаря телеканалу 1+1 Зеленский победил на выборах, став президентом Украины.
О том, как набирали кандидатов в депутаты всех уровней в партию «СН» написано не мало, но не будете отрицать, что депутатами стали люди с улицы, в том числе безработные и свадебные фотографы, а вы почему-то пишите «доступ ззовні закритий»…
+
0
EvilReptiloid
EvilReptiloid
27 жовтня 2024, 18:45
#
Сорян хлопчики, якби я був дурніший, то може б і повірив в хорошого Порошенка і поганого Зеленського, в боротьбу бобра з козлом і всі ці класні штуки, якими правлячий клас промиває мізки посполитим. Але, Тетяна Крупа була начальницею МСЕК і при Порошенку і при Зеленському, прокурори були інвалідами і при Порошенку і при Зеленському, 314здили мільярдами і при Порошенку і при Зеленському. Тому не треба тут лапшу вішати про боротьбу бобра з козлом, правлячий клас є правлячий клас, незалежно від жопи в головному кріслі.
+
0
Oleksii Ch
Oleksii Ch
28 жовтня 2024, 8:42
#
EvilReptiloid

В ТЦК, МСЕКи, ДПСУ посади просто купують ті самі пересічні українці, про яких я писав.
На вулиці ловлять, крутять та тримають в катівнях — ті самі українці, їх не спустили з неба або з верховної ради.
Слідаки, оперативники, поліцейскі, які беруть хабарі, малюють або навпаки розвалюють справи — теж не з офіса президента вийшли.
Нажаль, україніць, як тільки отримує трохи влади — в більшості перетворюється на жадібного хохла з нулевою емпатією.
Маєете щось, заперечіти?
+
0
EvilReptiloid
EvilReptiloid
28 жовтня 2024, 10:02
#
З одного боку ви праві. А з іншого як пояснити черги з добровольців, які на початку війни штурмували військкомати? Теж тупі і жадібні хохли?
В мене є така теорія, що альтруїзм і егоїзм в суспільстві якось балансуються. І чим добріша і совісніша одна частина суспільства, тим зліша і безсовісніша інша. Це як два полюси магніта, на одному позитивний заряд, на іншому негативний.
+
+30
Три літри
Три літри
27 жовтня 2024, 13:13
#
Это всё не так работает.

Все це працює саме так.

Ти мені намагаєшся розповісти що в тебе з державою контракт що горілка має бути 2.20, а вона мінімум 80₴. Але ціна на горілку це не єдиний контракт з державою. А у держав «здорової людини» такого пункта в контракті взагалі немає, це як раз з контракту вашого улюбленого совка, як і пломбір по 20 копійок.
+
0
Mini Mi
Mini Mi
27 жовтня 2024, 16:36
#
Или можно просто относится к государству так же как оно к тебе и дружно играть в игру «кто кого больше на**ет».
+
+30
Три літри
Три літри
27 жовтня 2024, 17:12
#
Улюблений підхід совків до яких ти власне і відносишся
+
0
Mini Mi
Mini Mi
27 жовтня 2024, 19:22
#
Да нет, совки вроде тебя как раз таки поддерживают любую дичь власти, ведь по телевизору сказали, что это хорошо и правильно.
+
0
Три літри
Три літри
27 жовтня 2024, 19:48
#
Підтримка любої іншої дічи не заважає красти.
+
0
Mini Mi
Mini Mi
27 жовтня 2024, 22:24
#
Не отдавать свое грабителю это не воровство)
+
0
Три літри
Три літри
28 жовтня 2024, 9:41
#
От знов ти демоструєш що ти совок до мізків кісток :)

Тобі б в 70-х жити і тягати з депо на дачу трамвайні крісла, чи з заводу на дачу залишки відштамповки для забору.
+
0
Mini Mi
Mini Mi
26 жовтня 2024, 17:38
#
«обговорення ініціативи викликало певні складнощі через природу криптоактивів, „які не регулюються централізовано такими організаціями, як уряд чи центральний банк“» Иными словами до ребят дошло что для такой инициативы нужно прогнуть ВСЕ-ВСЕ биржи что даже США не смогло сделать.
+
+15
bonv
bonv
26 жовтня 2024, 23:10
#
То лише бажання влади:)
+
+27
bonv
bonv
26 жовтня 2024, 23:10
#
Що б народ без влади робив…
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
27 жовтня 2024, 19:16
#
Набив би друг другу пики, а потім вибрав собі нову владу
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися