Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 лютого 2024, 12:42

Блокування кордону: Чому протестують польські фермери та що робити українцям (відео)

У цьому відео фінансовий експерт Олексій Козирев говорить про:

  • Чому протестують польські фермери;
  • Чому блокують кордон України;
  • Що робити українцям;
  • Прогноз курсу долара та євро на період з 29 лютого по 6 березня.

Коментарі - 20

+
0
vesna7
vesna7
29 лютого 2024, 14:01
#
Якісна аналітика спасибі
+
0
Алексей Козырев
Алексей Козырев
29 лютого 2024, 14:46
#
Для vesna7. Дякую, дуже приємно, коли твою роботу цінують
+
+15
vt313
vt313
29 лютого 2024, 19:12
#
Ви дійсно вважаєте, що в Польщі не розуміються на економіці?

Польське фермерське хозяйство, в середньму, обробляє 10 га землі.
Якщо взяти зернові та олійні культури, що поставляє Україна, то рентабельності на 10 га не буде, ніяк.
Тут чим більше посіяли, — тим більше збитків.
Ви вважаєте, що поляки цього не розуміють?
+
+70
matroskin
matroskin
29 лютого 2024, 20:25
#
Звісно розуміють, за блокування кордону з Україною очевидно більше платять.
До чого тут земля і гектари, Польша щодня пропускає десятки фур з РБ з російським та білоруським зерном, але чомусь те їх не бентежить. А от транзитне українське-проблема.
Просто за блокування рос.фур-«фермерам» ніхто не заплатить, а уряду ЄС грошей не дасть, а от у випадку з нашими-то тут і те й друге, тому й так.
+
+10
parseval
parseval
29 лютого 2024, 21:29
#
Vt313 а ви вважаєте що рузумієтесь? і на чому власне базується ваша «аналітика»?
+
+15
vt313
vt313
1 березня 2024, 5:31
#
В мене немає ніякої аналітики. На Україні зразка 2021 дискусії велись на рівні 100 га. 10 га по пшениці це 10000 дол. доходу. Яка тут ще аналітика.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
1 березня 2024, 8:33
#
Є ще дотації, а також фермер, який має 10 га ще ходить на роботу…
+
+15
akapello
akapello
29 лютого 2024, 22:22
#
Беззуба Європа, беззубий польський уряд, беззуба Україна. І це відео, пане Козирєв, — зайве тому підтвердження. А, між тим, що нам заважає поглянути на польське блокування кордону, як на подарунок долі?
Польщі не потрібне наше дешеве зерно? Добре. Європі не потрібне наше дешеве зерно? Іще краще. А є у світі держави, якім потрібна дешева сільськогосподарська продукція? І у великих обсягах? Немає? А Китай?
Що заважає нам звернутися до Китаю з пропозицією законтрактувати величезні обсяги зерна? Ще й поставити питання про забезпечення безпеки морського транспортування! Скільки вже сказане про те, що Китаю варто клацнути пальцями — і Росія підтисне хвоста і виведе свої війська з України і припинить цю війну раз і назавжди.
Нам заважає побоювання, що Європа від нас відвернеться? Та вони ж самі з Китаєм торгують, і в набагато більших обсягах, ніж ми. А від нашого зерна відвертаються! І Америка з Китаєм торгує. І весь світ торгує.
Польща невдовзі спохопиться і приповзе просити вибачення, щойно відчує дефіцит сільгосппродуктів. І Європа почне на колінах вимолювати повернення нашого зерна. А воно буде вже все законтрактоване. І війна буде вже завершена.
Що заважає нам піти цим шляхом? Є небезпека стати сателітами Китаю? Ну, це хай завжди тримає у голові наш уряд і забезпечує мудру й вірну політику. У цьому світі небезпека чекає на кожному кроці. Шукаймо найкращих шляхів!
+
+40
matroskin
matroskin
29 лютого 2024, 22:39
#
Ви як мала дитина оце написали.
А Ви не думали що в тій же рф вирощується в рази більше зернових ніж в Україні (а за наявності попиту може в десятки разів), вона має прямий кордон з Китаєм (що в рази зменшує вартість доставки) і їй нікого не потрібно просити забезпечити безпеку транспортування.
Про газ, нафту і т.д. навіть згадувати не буду.
І з чого Ви взяли що при таких вихідних данних Україна приорітетніша для Китаю ?
+
+15
Rubi0
Rubi0
29 лютого 2024, 22:55
#
Тот же газ нефть Китай импортирует с Туркменистана и этим фактом выбивает скидки у рф по силе Сибири. Что бы мешало ему делать также и давить на рф импортируя украинское зерно? К тому же Китай предлагал свой новый шелковый путь проложить через Украину в 2013 но мы выбрали свой путь и разобрали рельсы. Как итог сейчас он проходит через Беларусь и Польшу потому неудивительно что польский экспорт в Белорусь растет.
+
0
matroskin
matroskin
29 лютого 2024, 23:10
#
Можливо я щось в школі пропустив чи забув, але Україна немає і НІКОЛИ не мала кордону з Китаєм. Про який «шелковый путь» чи «выбивает скидки» Ви говорите?
Щоб наше зерно потрапило до Китаю це понад 10000 км що мінімум 2 тижня ходу і це за умови відсутності морської блокади Чорного моря.
«Китай импортирует с Туркменистана» так але не з Венесуели і навіть не з ОАЕ.
+
+15
Rubi0
Rubi0
1 березня 2024, 8:02
#
Вот вам почитать на досуге https://belsat.eu/ru/news/07−12−2023-kitaj-podtalkivaet-lukashenko-k-primireniyu-s-polshej-naskolko-vazhen-belarusskij-tranzit-dlya-pekina ато вы похоже действительно многое пропусти .
+
+15
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
1 березня 2024, 8:36
#
Ага… зерно возити важливо для Пекіна. Там інший інтерес, Китайське барахло возити в Європу, бо хусити Червоне море штормлять
+
0
matroskin
matroskin
1 березня 2024, 15:21
#
К сожалению: «Извините, такой страницы не существует«
Посмотрел гугл-карты, оказывается таки ничего не пропустил: границ Украины с Китаем нет, все теоретически возможные сухопутные пути лежат через рф. Потому как Вы собирались демпинговать российское зерно транзитом через рф непонятно даже если б не война.
+
+15
vt313
vt313
1 березня 2024, 13:38
#
На 2021р. експортний потенуіал приблизо однаеовий. Опція доставки по жд в РФ є, але, думаю, і не більше. Иабуть є якісь моменти, коли кразе, але їх не багато
+
+15
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
1 березня 2024, 8:34
#
А ще Штати та південна америка по морю пруть в Китай своє збіжжя
+
0
akapello
akapello
1 березня 2024, 21:30
#
→ matroskin
А я Вам, як дорослій людині, довожу до відома, що найдешевшим способом доставки товарів є саме перевезення морським транспортом, а не залізничним. Дешевшим є лише трубопровідний транспорт. Але зерно, наскільки мені відомо, по трубам поки що ніхто не доставляє. Це по-перше.
Стосовно співвідношення обсягів вирощування сільгосппродукції в Росії і в Україні сперечатися не буду. Треба звіритися зі статистикою. Хоча певен, що ваші уявлення щодо Росії сильно перебільшені.
Але є і по-друге, і по-третє.
Зокрема, в Росії і нижча якість зерна через не надто сприятливі погодні умови. Це по-друге. А по-третє, там і власне споживання раза у три більше, пропорційно кількості населення. А по-четверте, основні сільськогосподарські регіони Росії - це на південному заході. І з тих регіонів не набагато ближче до Китаю, ніж з України. По-п'яте, для Китаю поняття «диверсифікація» — не пустий звук, а спосіб тримати рівновагу у своїй політиці імпорту.
+
0
akapello
akapello
1 березня 2024, 21:48
#
→ matroskin
На додаток до всього, Росія з її нападом на Україну приносить чималу шкоду не лише Україні, а й Китаю, який сподівався потихеньку, без бомбардувань і інших військових дій, «заповзти» до Тайваню і включити його до свого складу. Але Росія розполохала весь західний світ і ускладнила китайцям тихе-мирне збирання до купи «ісконно китайських земель». А до них, на додаток до Тайваню, належить і чималий шмат російського Далекого сходу, частково вже асимільований Китаєм. Китайські амбасадори самі їздять по світу у спробах знайти спосіб завершення російсько-української війни. За великим рахунком, рашисти порушили спокійне життя Великої Китайської Імперії. І Китай, на мою думку, аж ніяк не є повним і однозначним союзником Росії.
+
0
matroskin
matroskin
1 березня 2024, 22:00
#
А я Вам, як дорослій людині, довожу до відома, що найдешевшим способом доставки товарів є саме перевезення морським транспортом, а не залізничним
А я Вам як доросла людина кажу, що «перевезення морським транспортом» зерна, не можливе без залізничного з мінімум 2 перегрузками. Це я до того що навіть якщо «перевезення морським транспортом» буде коштувати 0, то це все рівно дорожче ніж відсутність його в ланцюгу поставок.
«На додаток до всього, Росія з її нападом на Україну приносить чималу шкоду не лише Україні, а й Китаю«
і до чого це до зерна? Згадана Вами шкода скоріш певний дискомфорт в міжнародних відносинах і все. У всьому іншому Китай тільки в плюсах від цієї війни, починаючи від дешевих ресурсів від рф, закінчуючи виросшим в рази імпортом в рф товарів, оскільки саме Китай заняв місце вийшовших європейських фірм, від авто то зубної пасти. Як на мене Китай це напевно єдина країна в світі що мріє щоб ця війна тривала подовше, оскільки окрім економічних вигід, Китай спостерігає як його головні суперники знищують один одного.
+
+15
vt313
vt313
2 березня 2024, 13:03
#
Matroskin, є автотранспорт.
https://olvigroup.com.ua/tariffs
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися