Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 січня 2024, 20:03

Ігор Мазепа прямував до Давосу для залучення інвестицій у ПРАТ «Кривий Ріг Цемент» — Concorde Capital

18 січня Ігор Мазепа прямував на Всесвітній економічний форум у Давосі з метою залучення інвестицій в ПРАТ «Кривий Ріг Цемент», який є одним із найбільших виробників цементу в Україні. Всі необхідні офіційні документи на виїзд з країни він мав, як власник і представник цього підприємства.

Про це сказано у заяві інвестиційної компанії Concorde Capital, в пості на сторінці самого Ігоря Мазепи у Facebook, а також на сторінці ПРАТ «Кривий Ріг Цемент» у Facebook.

Як констатували у компанії, підприємство готується до масштабного проєкту з модернізації на більше ніж 15 млн євро для збільшення потужностей для відновлення країни після закінчення війни.

ПРАТ «Кривий Ріг Цемент» знаходиться на фінальній стадії переговорів з Дацьким державним фондом на отримання пільгового кредитування у рамках міжнародної програми відбудови, а також заявився на отримання грантової допомоги від USAID.

Ігор Мазепа мав ряд запланованих зустрічей у Давосі саме з приводу залученні інвестицій у ПРАТ «Кривий Ріг Цемент». Однак, як констатують у компанії, тепер вони не розуміють як поточна ситуація може вплинути на хід перемовин, а отже і розвиток підприємства, реалізацію проєкту з розширення та створення нових робочих місць.

Компанія також заперечила заяви про нібито спробу Ігоря Мазепи залишити Україну через переслідування правоохоронними органами і констатувала, що Ігор Мазепа, як генеральний директор Concorde Capital регулярно буває у відрядженнях за кордоном по інвестиційній діяльності. Також він виїжджає по своїм волонтерський проєктам, адже активно допомагає Силам оборони України.

Нагадаємо, 18 січня Державне бюро розслідувань України затримало відомого українського інвестбанкіра Ігоря Мазепу на кордоні, а в офісі його компанії Concorde Capital провели обшуки. Компанія пов’язує ці події з заявами підприємця про тиск силовиків на бізнес.

Коментарі - 22

+
+30
Три літри
Три літри
19 січня 2024, 20:51
#
От тепер зрозуміло чому новина про Мазепу потрапила на головну
+
+105
matroskin
matroskin
19 січня 2024, 23:22
#
Пів дня там провисіла наче на Мазепі світ зійшовся, і тільки під вечір таки вказали що це «Р» (проплачена реклама).
Враховуючи що Мазепа про існування якого ще вчора ніхто взагалі не чув, сьогодні є ТОП-новиною «5» та «прямого», не важко здогадатися хто замовник.
😁
+
+15
busypit
busypit
20 січня 2024, 0:44
#
Так, а кто заказчик, расскажите Послушаю внимательно. Для упрощения поиска столь и так очевидного для вас ответа забил в гугл слово Мазепа. Гугл выдал новости в таком порядке: ТСН (эксклюзивное интервью!), Економічна правда, Гордон (со ссылкой на РБК Украина), NV.ua, Мінфін, Fokus.ua (со ссылкой на ,NV.Бизнес), 24 канал, KP.UA, и опять ТСН (теперь со ссылкой на Экономическую правду). Ни ссылок на «5» (или прямой) ни от Гугла, ни от ТОП-новостников не нашел. Возможно вы найдете хоть один агрегатор новостей, сославшийся на «5» и «прямой»! Зато нашел дурной бэкграунд на необольшевиков, пришедших под лозунгами либертарианства: «28 июня 2023-го 42 известных отечественных предпринимателя опубликовали манифест в защиту 42-й статьи Конституции. Среди них — владелица фармкомпании „Фармак“ Филя Жебровская, гендиректор „Агромата“ Сергей Войтенко, основатель „Текстиль-Контакта“ Александр Соколовский, фаундер компаний FinStream и Cronvest, глава Ассоциации предпринимателей-ветеранов Сергей Позняк, глава Федерации работодателей Украины Дмитрий Олейник и другие. И уже после этого все началось».
+
+75
matroskin
matroskin
20 січня 2024, 1:07
#
Я повторюсь: я до вчора (як і впевнений 99,9% українців) не чув про існування такої людини як цей Мазепа. Я не знаю і ніде не писав правий він чи жертва. Суть мого поста в тому, що:
1. «їду в Давос» чи «їду у Вроцлав» для пошуку інвесторів в свій завод чи шаурмятню, не є приводом перетину кордону військовозобов'язаному чоловіку.
Чому не роблять новиною, що Васі заборонили їхать на заробітки для своєї родини, чи пригнать собі авто? Чому Мазепі можна а Васі ні? Хай переговорить по телефону.
2. Головне. Він не голова верховного суду не міністр і навіть не олігарх, обшуки в людей його рівня відбуваються регулярно і ніколи з ЗМІ ніхто цим не переймався. І це зрозуміло, кого цікавлять обшуки в нікому невідомому бариги?
А тут на тобі: «головна новина дня», я був у шоці…з якого, поки аж під вечір не проставили «Р».
+
+45
82845392
82845392
20 січня 2024, 1:58
#
Там еще страннее ситуация: «Про цей його виїзд він повідомив слідчих та правоохоронні органи» — то есть он под следствием? Разве в таком случае возможны зарубежные поездки, даже в мирное время?
+
0
busypit
busypit
20 січня 2024, 20:47
#
Извините, вы глазами, головой мой комментарий читали?
Я повторю вопрос:
Так кто заказчик шума, внимания средств массовой информации к инциденту и при чем здесь, к заказчику, к вашим выводам о том насколько очевидный заказчик, «5» и «прямой» каналы, которых ни гугл, ни одно из СМИ, похоже, даже не заметили? Ну или поправьте, что вы таки нашли хоть одно СМИ ссылающиеся на вышеуказанные каналы в качестве источника.
И кстати, фраза «вы не Верховный суд» очень удачно относится к вам. Это вы не следователь, не прокурор, и тем более не судья верховного совета, а уже даже «заказчика» нашли, вот только на уточняющий вопрос «как догадались то?» (И не придумали ли чего) ничего внятного даже не пытаетесь родить — одно сплошное невнятное мычание никоим образом не относящееся к уточнящему вопросу.
+
+15
mantis05
mantis05
20 січня 2024, 21:05
#
Гайд по жизни в Украине: у тебя есть бабос и связи- значит ты выше законов. Миноритарные бонусы: есть некие Васечки, который бесплатно за тебя топят на форуме.
+
0
busypit
busypit
21 січня 2024, 14:57
#
Если бы только в Украине В этом, в том что всякие васечки бегают по форумам и топят за кого-то, причем делают, как правило это стадом, как раз нет никаких проблем. Проблема в том, когда эти вами несут полнейшую ахинею и по определению неспособны ответить ни за одно свое слово. Вот и сейчас так мы с вами, похоже, никогда и не узнаем ни «кто же заказчик «рекламы», ни тем более при чем здесь «прямой» с «пятым». Максимум шизофазического толка мычание услышим не по теме ((
+
+45
matroskin
matroskin
20 січня 2024, 22:16
#
Напишите в редакцию этого сайта официальное письмо с просьбой кто заказчик этой рекламы, может ответят, думаю будет что то типа Иванов Сергей или Пронина Зина, остальное только мои догадки, Вы свято верите что это оплатил «небайдужий колгоспник» -верьте.
+
0
busypit
busypit
21 січня 2024, 14:53
#
Похоже я общаюсь с искусственным интеллектом)), с ботом, проще говоря)) Т. е. ни ответа кто заказчик (столь когда-то очевидного для вас) от генератора текстов не услышать, ни тем более рассказов о связи «заказчика» с «5» и «прямым» ввиду полнейшей неспособности генератора текстов, примерявшего на себя одновременно форму следователя, судьи и прокурора, к элементарной осмысленности реплик *Надеюсь генератор текстов в курсе в каком направлении предписывает народная мудрость следовать всем любителям свою полнейшую неспособность ответить за свои слова.
+
+30
matroskin
matroskin
21 січня 2024, 15:08
#
Я не знаю с кем Вы там походу общаетесь ещё с ИИ или зелеными белочками. Вы или общайтесь с кем-то одним или не путайтесь в обращениях.
+
+30
Mr YouSt
Mr YouSt
20 січня 2024, 5:33
#
«Произошла чудовищная ошибка…». А разве не так? посмотрите на эти честные, прищуренные глаза
+
0
Kharakternyk
Kharakternyk
20 січня 2024, 8:41
#
Просто Фіала почав говорити про утиски свободи слова. А це ж не на часі.
+
+45
matroskin
matroskin
20 січня 2024, 10:59
#
Просто Фіала був почав займатися тим чим весь час займається бутусов.
Тут варто розрізняти свободу слова і комерційну діяльність по дискредитації або піару когось чи чогось.
Візьміть цю статтю-навіть без «Р» було зрозуміло що це замовлення. Таких Мазеп не випускають чи викликають до слідчих купа і ніяке ЗМІ новини з цього не робить. Сам зміст доволі однобокий, класичні гучні фрази: «я волонтер, я їхав не для себе, а для України» і т.п., при цьому «забули» написать що він банально під слідством і без дозволу (а не просто повідомлення) слідчого не може покидати країну. Я вже мовчу, що він взагалі не має права її покидати як і мільйони інших чоловіків призовного віку. Зробили мученика на рівному місці-нате «топ-новину».
+
+30
matroskin
matroskin
20 січня 2024, 11:17
#
Якщо вже ЗМІ вирішили що затримання Мазепи на кордоні це новина масштабу країни то напишіть її як є: «Бізнесмен Мазепа їхав на переговори в Давос, але його як військовозобовязаного чоловіка який був під слідством та підпискою про не виїзд, затримали на кордоні та не випустили з України»
а не оцю «біблейську історію про великомученика» Мазепу, або як пишите то ставте зразу «Р», а ще краще зліва банером як «цінотижики Сільпо».
+
+15
mantis05
mantis05
20 січня 2024, 21:06
#
Алло, у него бабло есть- ему можно.
+
0
matroskin
matroskin
20 січня 2024, 22:05
#
Та я ж не против, но нужно разграничивать рекламу и новости, рекламу обычно подают банерами, а не как «главная новость».
Это вот обычный человек читает и складывается комплекс собственной неполноценности, «новость дня»- «Мазепу задержали на границе.» Ужас, сенсация мирового масштаба, как дальше то жить, что делать без мессии… а ты вот даже не знаешь кто это.
+
0
mantis05
mantis05
20 січня 2024, 22:28
#
Всё просто: если челик на чиле, на вайбе может кататься туда-сюда, значит он не простой штрих. Изи же.
+
+15
Три літри
Три літри
20 січня 2024, 12:45
#
Щось я не бачив щоб новини про Тису подавались Фіалою в такому самому ключі. Їх тут взагалі немає.
+
+30
matroskin
matroskin
20 січня 2024, 13:22
#
Наші ЗМІ все більше стають схожі на нашу судову систему:
помічають/не помічають те за що заплачено, трактують так як сказав замовник, ніхто ні за що не відповідає, всі звинувачення в брехні та заангажованості то є «утиски свободи слова і тиск та втручання в роботу»
В рф ЗМІ промивають мізки на замовлення влади, а в нас того хто більше заплатить, от і вся різниця.
+
+45
YevgenMuza
YevgenMuza
20 січня 2024, 9:44
#
Раз тут знову новина про нього, то нагадаю, хто це. Це кідала, який у стилі напьорсточника киданув своїх інвесторів у ПІФи Конкорд, накупив у нього акцій банкротів (мабуть своїх, або друзів), в результаті чого вартість ПІФів тільки за день впала на половину і потім вже ніколи не повернулась навіть к номіналу, а падала і падала, поки він просто не ліквідував ці фонди і замовчав цю історію.
+
+30
mantis05
mantis05
20 січня 2024, 21:09
#
Напомню великолепные слова Коломойского: платят- только трусы. Вся история всего крупного украинского бизнеса, это кидалово, развод, обман, рейдерский захват и пр. У нас тупо нету ни одного олигарха/владельца банка/крупного завода, который бы всё сделал нормально, по закону
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися