Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 грудня 2023, 14:04

PornHub оштрафувала українська податкова: що відповів власник

Власник Pornhub прокоментував штраф від українських податківців. Представники Aylo, що володіє платформою, спілкуються з місцевими українськими консультантами та оцінюють, чи є у будь-яких її компаній несплачені податки в Україні. Про це йдеться пише Forbes.

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Пресслужба компанії зазначила, що Aylo дотримуватиметься податкового законодавства України, і якщо компанія має сплатити якісь кошти, вона це зробить.

Нагадаємо, що 18 грудня голова фінансового комітету ВРУ Данило Гетманцев повідомив, що Державна податкова служба України оштрафувала компанію Aylo, що управляє порнографічними сервісами PornHub.

Штраф у розмірі $5543 був накладений за «ухилення від реєстрації». Судячи з допису, йдеться про так званий «податок на Google». Відповідне податкове повідомлення-рішення спрямоване компанії та до Агентства доходу Канади.

До теми: «Податок на Google»: у третьому кварталі до держбюджету надійшло 2 мільярди

Коментарі - 8

+
+15
Mr Bungle
Mr Bungle
24 грудня 2023, 16:18
#
Гетманцев не любит Порнохаб, это многое объясняет
+
+15
Vadim531
Vadim531
24 грудня 2023, 16:34
#
Как актрису зовут что на банере слева?! Глаза у нее красивые и хорошие с… ну вы поняли)
+
+90
matroskin
matroskin
24 грудня 2023, 20:20
#
Якесь дивне формулювання «ухилення від реєстраціі».
Ну є скажімо сайт Гватемальського музею картин або Мозамбікської піцерії, давайте їм випишемо штраф, що не зареєстрували його в Україні.
А Ви сайт minfin.com.ua зареєстрували в Зімбабве, бо завтра ті так само штраф пришлють.
+
0
Три літри
Три літри
24 грудня 2023, 21:23
#
Все так: це всесвітні бюрократи придумали ще один спосіб доїди бізнес, тепер бізнес що не розташований в Україні.
+
0
Philip92
Philip92
25 грудня 2023, 10:00
#
Лище бізнес який отримує грощі від співвітчизників, тобто треба відкрити ТОВ, на нього громадяни будут кидати грощі і будуть платитися податки. Особисто плачу на ТОВ «ГУГЛ» за рекламу.
+
0
Три літри
Три літри
25 грудня 2023, 12:13
#
ТОВ Гугл буде платити українськи податки без «податку на Гугл» бо вони є українською юридичною особою яка сплачує все те саме що й інші
+
+15
matroskin
matroskin
25 грудня 2023, 12:18
#
Ну то це діло добровільне, якщо ТОВ «ГУГЛ» або Raiffeisen вирішили що їм вигідно відкривати тут представництво і торгувати послугами-вони це зробили.
Але це зовсім не зобов’язує всі світові банки тут реєструватися навіть якщо Ви їх картками користуєтесь тут. Ви ж як купуєте китайський телефон, то податки платить імпортер чи продавець, ну ніяк не китайський виробник який ще й «має тут реєструватися». :)
+
+15
matroskin
matroskin
25 грудня 2023, 12:29
#
І взагалі як можна вимагать зареєструвать те, що в Україні заборонено і що є кримінальним злочином (розповсюдження *** ). Це те саме що вимагать зареєструватися в укр.податковій нідерландських проституток чи наркоторговців, бо українці користуються їх послугами.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися