Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 грудня 2023, 11:33

Binance не планує проводити IPO, KuCoin заплатить $22 млн для врегулювання позову: що нового на ринку

Головне на ринку криптовалют.

Головне на ринку криптовалют.
Фото: pixabay.com

Coinbase вперше провела лістинг токена з мережі Base

DeFi-проєкт Seamless Protocol на базі підтримуваної Coinbase мережі другого рівня Base випустив токен управління. Біржа почала торги SEAM.

Команда протоколу, розгорнутого у вересні у вигляді форку лендингової платформи Aave v3, анонсувала аірдроп активу серед ранніх користувачів і постачальників ліквідності. Реєстрація для участі в розподілі монет відкрилася 12 грудня.

Coinbase відразу ж запустила торгову пару SEAM/USD. За заявою Seamless, токен став «першим і поки єдиним» активом з екосистеми Base на платформі.

Біржа використовувала для лістингу процедуру Coinbase Day One із суворими вимогами, пояснив для The Block анонімний учасник спільноти Seamless. Він зазначив, що токен має бути по-справжньому децентралізованим і не перебувати в обороті до розміщення на платформі.

За словами користувача, команда протоколу не залучила жодних коштів через випуск SEAM. Загальна пропозиція монети становить 100 млн, з яких 69% призначені для спільноти, 20% підуть у фонд розвитку екосистеми, а 8% і 3% — на підтримку основних і сторонніх розробників відповідно.

Після відкриття торгів на ціні $3,8 котирування SEAM за кілька годин зросли до $16,5. Після чого курс скорегувався до $12,5.

KuCoin заплатить $22 мільйони для врегулювання позову прокуратури Нью-Йорка

Криптовалютна біржа KuCoin досягла угоди з прокуратурою штату Нью-Йорк щодо врегулювання претензій, у межах якої виплатить понад $22 млн.

У березні генеральний прокурор юрисдикції Летиція Джеймс висунула проти платформи обвинувачення в порушенні законодавства про цінні папери шляхом неліцензованої пропозиції цифрових активів.

Згідно із заявою, KuCoin діяла без реєстрації як брокер-дилер і «хибно представляла себе як біржу».

«Хочу проінформувати всіх про наші останні комплаєнс-дії. KuCoin досягла угоди з генеральним прокурором Нью-Йорка, підтвердивши прихильність дотриманню нормативних вимог», — звернувся до користувачів CEO компанії Джонні Лю.

KuCoin погодилася повернути клієнтам зі штату кошти в сумі $16 766 642, а також заплатити правоохоронному відомству $5,3 млн. Біржа припинить діяльність у Нью-Йорку, закривши акаунти користувачів.

Затверджене судом рішення KuCoin має виконати протягом 120 днів.

Розміщення Сальвадором біткоїн-облігацій відбудеться в першому кварталі 2024 року

Комісія з цифрових активів Сальвадора схвалила розміщення біткоїн-облігацій Volcano Bond у першому кварталі 2024 року.

Це підтвердив президент Сальвадора Найіб Букеле. Він зробив перепости, відповівши на своє ж запитання «коли».

Інструменти розмістять на зареєстрованій у країні платформі для блокчейн-акцій і облігацій Bitfinex Securities.

Термін їх обігу становитиме десять років, купонна ставка — 6,5% річних.

У січні 2023 року парламент Сальвадору ухвалив закон, що забезпечує правове підґрунтя для випуску цифрових активів, включно з облігаціями на основі біткоїна.

Передбачається, що випуск інструменту дасть змогу залучити $1 млрд.

Binance не планує проводити IPO — голова компанії

У керівництва біржі Binance поки що немає планів щодо виходу на фондовий ринок. Про це заявив CEO компанії Річард Тенг.

Він і співзасновниця фірми Йі Хе провели першу спільну AMA-сесію в X (раніше Twitter).

Під час бесіди топменеджери відповіли на низку запитань. Зокрема, Йі Хе розвінчала побоювання користувачів у тому, що платформа «гратиме проти них».

За її словами, це невигідно в довгостроковій перспективі. Співзасновниця криптобіржі наголосила, що Binance залишиться нейтральною і зробить усе можливе, щоб надати якісні послуги більшості користувачів.

Також сторони торкнулися теми IPO. Нагадаємо, єдиною публічною компанією серед криптобірж є Coinbase, яка вийшла на фондовий ринок у квітні 2021 року.

Новий CEO Binance заявив, що біржа не планує проводити IPO, принаймні в найближчій перспективі.

Крім того, Тенг і Йі Хе зазначили таке:

  • у керівництві впевнені в майбутньому розгляді за позовом від Комісії з цінних паперів і бірж США. Регулятор звинуватив біржу в роботі без ліцензії;
  • Binance продовжить підтримувати перспективні стартапи. Пізніше компанія планує значно збільшити фінансування інкубаційних програм;
  • керівництво Binance має орієнтуватися насамперед на довгострокову перспективу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися