Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 грудня 2023, 12:31

В ЄС вирішать як розподілити прибутки від санкційних російських активів 12 грудня — Bloomberg

В ЄС 12 грудня представлять план розподілу прибутків від заморожених російських активів. Йдеться про €200 млрд центробанку рф. Гроші мають віддати Україні. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Водночас співрозмовники видання зазначають, що є низка питань, які потребують вирішення, але пропозиції ЄС не вплинуть на національне податкове законодавство країн-членів блоку.

Бельгія, Німеччина, Франція, Італія та Люксембург висловлювали обережність щодо прискорення процесу та закликали до більш поступового підходу, зазначає Bloomberg.

Читайте також: Єврокомісія схвалила заборону на російські алмази — AFP

Натомість минулого тижня ці країни погодилися, що Єврокомісія має почати з більш неформального документа, щоб залишити можливість звузити розбіжності використання прибутку.

Зустріч між представниками країн-членів та Єврокомісією 6 грудня стане ключовим моментом для визначення того, чи достатньо були звужені розбіжності, зазначили джерела.

Нагадаємо, що у Європейському центробанку вважають, що передача заморожених російських активів Україні може мати негативний вплив на євро.

Автор:
Ярослав Голобородько
Редактор стрічки новин Ярослав Голобородько
Пише на теми: Макроекономіка, фондовий ринок, криптовалюта

Коментарі - 1

+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
1 грудня 2023, 14:51
#
Як, як, як «алекс 006» казав! Все віддадуть Україні,а борги спишуть. От і все.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися