Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 вересня 2023, 5:00

Обговорення валютного ринка 04 вересня 2023

Ви можете слідкувати за дискусією за допомогою переговорної .

Вересень 2023
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Коментарі - 300

+
0
Admin
Admin
5 вересня 2023, 5:00
#
Продолжение обсуждения
+
0
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 вересня 2023, 0:29
#
У Європарламенті надали рекомендації щодо контролю за коштами ЄС на відновлення України
Новини Цензор.НЕТ За кордоном
.
Комітет бюджетного контролю Європейського парламенту надав рекомендації щодо контролю використання коштів на відновлення України в межах інструменту Ukrainian Facility, який передбачає виділення до 2027 року 50 млрд євро.
Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Дзеркало тижня.
Лист містить наступні рекомендації щодо забезпеченні прозорості використання коштів ЄС:
Надати Європейському управлінню з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) повноважень проводити адміністративні розслідування, здійснювати інспекції та перевірки на місцях з метою виявлення фактів шахрайства, зловживань, або будь-яких інших порушень, що можуть наносити шкоду фінансовим інтересам Євросоюзу.
Необхідні права та доступ мають бути надані також Європейській комісії, Європейській рахунковій палаті, а також, в рамках компетенції, Офісу Європейського прокурора (ЕРРО).
Україна має використовувати систему раннього виявлення та попередження, а також доповідати Єврокомісії про порушення, що пов’язані з використанням коштів фонду.
Єврокомісія, за допомогою Делегації ЄС в Україні, має отримати повноваження проводити перевірки використання фонду Україною протягом усього «життєвого циклу» відповідних проєктів.
Єврокомісія має укласти з Україною рамкову угоду з імплементації фонду, яка визначить конкретні правила для управління, контролю, нагляду, моніторингу, оцінки, з
+
0
paulball
paulball
4 вересня 2023, 23:30
#
Це що форум-монолог Переса?)
+
+57
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
4 вересня 2023, 22:02
#
Живе зараз папік Бєня у СІЗО, апартаменти ЛЮКС, душева кабінка, біде, унітаз вмонтований, плазма, Бар там віскарь, коньяк, водочка, в холодильнику салатики, йогурти, молоко, мед! Грає тихенько музика «Хава нагіла, хава нагіла», Бєня в халаті і капцях ходить по пухнастому палацу! Біля дверей в смердючому коридорі троє охоронців на чергуванні не відходять навіть посцяти, як статуї стоять!
Вранці в обід і ввечері стюарт в передничку заносить їжу з ресторану, охоронець все це спочатку куштує, п'є, за ним слідкують, а через п’ять хвилин папік Бєня трапезнічає!
Ех, яке шоу! Серіал можна зняти «Бєня у СІЗО»!:)
+
+104
Козак UA
Козак UA
4 вересня 2023, 21:33
#
Для тих хто копіпастить новини з цензора, ось приклад чергового «шедевру» у них: За тиждень ЗСУ ліквідували майже 8 тисяч окупантів, — Military Media Center Насправді ж за минулу тиждень було ліквідовано понад 3800 рашистів.
+
0
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
4 вересня 2023, 21:24
#
Отак прокидаєшся одного ранку, а тут повідомлення НБУ про зміни роботи Мб, курс тепер плаваючий і за торгову сесію коливання в коридорі %1. Звісно і офіційний зсувається від руху на Мб. Таким чином валютні інтервенціі Регулятора по вищому курсу більше гривні відбиратиме з ринку, також МінФін через «Придворні» банки зливатиме донорську допомогу на Мб дорожче, що звісно наповнить Бюджет, також податкові надходження з митниці при зміні офіційного курсу збільшуватимуть дохідну частину! Імпортери трохи охолонуть, це стосується не критичного імпорту товарів, експортери отримають підтримку конкурувати ціною
витрат на виробництво і зовнішні ринки збуту! Тобто з торгівельним балансом потрібно щось вирішувати вже, бо валюта вимиватиметься з Країни десятками мільярдів на рік, а залишаться одні борги і гривня!
Все вказує на зміни у валютній політиці ближчого часу! Без девальваціі не обійдемось, аж ніяк! Годувати валютними траншами нас «до пуза» Захід вже не буде, на що все менше розраховує Влада, пройшов той період, а тому працюйте з власною економікою і фінансами!
Одне побажання тим, хто свято увірував у міць гривні і незмінність фіксованого курсу до кінця війни, не верещіть і не плюйтесь на НБУ, що вас кинули, як останніх *ОХІВ! Бо все вказувало, планувалось увесь час, Стратегії приймались на перехід курсу плавати вище! І поки йде війна, це буде кожного року девальвація, тільки так економіка виживе!
+
+69
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
4 вересня 2023, 19:10
#
На антикорупційному комітеті ухвалили правку, що залишає електронні декларації чиновників закритими, — Шабунін
Новини Цензор.НЕТ Події
.
Депутати ухвалили на антикорупційному комітеті правку, що залишає електронні декларації чиновників закритими. Реєстр декларацій хочуть закрити ще на рік.
Про це у Facebook повідомив глава ЦПК Віталій Шабунін, інформує Цензор.НЕТ.
«Всупереч думці 91,7% українців, ЄС та послів G7 депутати таки зганьбилися та просто зараз ухвалили на антикорупційному комітеті правку, що лишає електронні декларації чиновників закритими.
Традиційно на комітеті відзначилися нардепи від проросійських сил (Григорій Мамка з екс ОПЗЖ), представники старих корупційних еліт (Сергій Власенко з „Батьківщини“) та окремі „слуги“, наприклад, сумнозвісний Максим Павлюк та його колега Галина Янченко», — написав він.
Як зазначає Шабунін, Реєстр декларацій хочуть закрити ще на рік, але окремі декларації дозволять у цей рік відкривати лише за згоди самого декларанта.
Також читайте: Бужанський, Павлюк та інші «слуги» знищили суть декларування, — Шабунін
«Все це при тому, що за цей рік влада може спробувати організувати вибори. І відсутність доступу до даних про їхні статки точно стане у нагоді, аби комфортно переобратися після війни та продовжити красти.
Тим більше виключна причина для нардепів приховувати декларації від публічного доступу — це бажання приховати накрадене під час війни. Численні розслідування про майно на Печерську, в Болгарії та лакшері-відпочинок
+
0
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
4 вересня 2023, 18:46
#
Що буде з курсом гривні до долара: у Раді дали прогноз до кінця року
УКРАЇНА, ПОНЕДІЛОК 04 ВЕРЕСНЯ 2023 11:19
UA EN
Передумов для жорсткого просідання курсу гривні до долара наразі не існує. Водночас можливе незначне падіння курсу.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову фінансового комітету Ради Данила Гетманцева в інтерв'ю виданню «Главком».

Як зазначив Гетманцев, з початку року готівковий курс гривні зміцнився.

«Ті коливання, які ми зараз бачимо, є сезонними. До кінця року ми не вбачаємо якихось ризиків для жорсткого просідання курсу чи інфляційних процесів. Інфляція сповільнюється швидше, ніж планувалось, а значні обсяги зовнішньої допомоги підтримують міжнародні резерви на рекордному рівні», — сказав він.

На його думку, за таких умов незначне послаблення офіційного курсу гривні зараз не є катастрофою, оскільки це підтримало б експортерів та надходження до бюджету від імпорту.

……
Залишилось хіба що, Пишному повідомити про зміни, а так з кожної праски вже говорять про девальвацію!
+
+30
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
4 вересня 2023, 18:16
#
Шановні форумчани, продовжуємо рубрику «Сам собі інвестор» від Академії Мінфін 🎓

📢 Восени минулого року уряд казав, що для відновлення України після перемоги потрібно отримувати 70−80 млрд приватних інвестицій щорічно протягом 5 років. 📈 Звісно, здебільшого це радше будуть іноземні кошти. Але й кошти приватних інвесторів з України зайвими не будуть 💼

Є різні типи інвесторів, й найпростіше розділити їх на дві великі групи: активні 🔄 та пасивні ☕️. Часто буває, що інвестори-початківці хибно розуміють, що це означає.

Дехто вважає, що пасивний інвестор, це людина, яка передає свої активи під управління, не заморочується аналізом і просто отримує дивіденди. 💰

І навпаки, активний інвестор в уявленні багатьох, це людина, яка займається своїми інвестиціями самостійно, має специфічні знання і відповідно більше заробляє. 💹

Насправді це не зовсім так. Пояснюємо, чому.

Послухати можна ось тут:
🔊 Apple Podcasts — https://podcasts.apple.com/us/podcast/сам-собі-інвестор-що-таке-пасивні-інвестиції/id1496656370?i=1000626253155
🔊 Spotify — https://podcasters.spotify.com/pod/show/pryamopokursu/episodes/ep-e28kfot)
🔊 GooglePodcasts — https://cutt.ly/2wlxiXgh

Щоб не пропустити майбутні випуски та вчитись інвестувати, долучайтесь до Академії Мінфін: https://t.me/academy_minfin_bot .
А щоб бути в курсі всіх інвестиційних новин — підписуйтесь на телеграм-канал Мінфіну: https://t.me/Minfin_com_ua
+
0
vasia2
vasia2
4 вересня 2023, 18:06
#
Ось новина, у дусі пізнього совка часів Павлова.
https://www.facebook.com/NationalBankOfUkraine/posts/690916433079006.
Міняємо гроші до 30.09.23 , хто не встиг той запізнився.
Ще й звертаються «Друзі».
+
0
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
4 вересня 2023, 17:52
#
Дайош 37!
Л** каже, чим нижче курс, тим вище доходи Бюджету!:)
+
+15
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
4 вересня 2023, 17:51
#
Курс валют на вечір 4 вересня: міжбанк, курс в обмінниках та готівковий ринок

https://minfin.com.ua/ua/2023/09/04/111970370/
+
0
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
4 вересня 2023, 17:49
#
Без гранту від США: Дефіцит держбюджету України знову перевищив власні надходження
Новини БізнесЦензор Фінанси
.
Дефіцит державного бюджету України у серпні 2023 року зріс до 130,7 млрд грн порівняно зі 107,6 млрд грн у липні і 135,1 млрд грн — у червні.
За загальним фондом дефіцит зріс до 122,2 млрд грн із 94,9 млрд грн місяцем раніше, але залишався нижчим, ніж дефіцит держбюджету у червні (130,8 млрд грн), повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на дані Міністерства фінансів.
Надходження до загального фонду держбюджету у серпні зменшилися до 124,7 млрд грн, порівняно із 136,7 млрд грн у липні та 133,7 млрд грн у червні. При цьому грантової міжнародної допомоги від США у серпні Україна не отримувала, тоді як раніше вона забезпечувала близько 45 млрд грн надходжень щомісяця.
Водночас касові видатки держбюджету в серпні збільшилися до 310,1 млрд грн після зменшення в липні до 282,6 млрд грн із 376,4 млрд грн у червні.
За загальним фондом вони також зросли до 248,2 млрд грн із 231,9 млрд грн у липні проти 264,7 млрд грн у червні.
Читайте також: Держборг України зріс за місяць на $4 мільярди і встановив новий рекорд
Загалом за січень-серпень цього року касові видатки держбюджету сягнули 2 трлн 377 млрд грн, зокрема загального фонду — 1 трлн 887,7 млрд грн, або 93% розпису.
Доходи держбюджету за вісім місяців становили 1 трлн 655,5 млрд грн, зокрема загального фонду — 1 трлн 130,8 млрд грн, з яких 317,2 млрд грн склала грантова міжнародна допомога (у тому числі
+
+73
Qwerty1999
Qwerty1999
4 вересня 2023, 17:40
#
Печально читать о том, как «профессионалы» валютного форума, типа Max55,
делают свои глубокомысленные выводы только по заголовкам статей на Минфине,
как например, по заголовку статьи:
«Банки предупредили, что девальвация гривни к доллару может ускориться».

Если бы Max55 не поленился и кроме заголовка прочитал ВЕСЬ текст публикации,
то возможно, он смог бы хоть частично понять смысл текста, цитируемого ниже:

«…базовый сценарий, хоть и построен на основе макроэкономического прогноза НБУ,
но отражает ориентиры или предположения именно для целей оценки устойчивости
.
В частности, приведенные показатели курса гривны к доллару США получены из отчета
CIS Plus Countries − May 2023 компании Focus Economics,
это не прогноз Национального банка», — заявил регулятор.

P. S. В самой публикации нет и намёка на какие-либо предупреждения
каких-либо банков, в том числе и НБУ, как регулятора рынка банковских услуг.

P. P. S. Прискорбно сознавать, что некоторые участники обсуждения, и Max55 в их числе,
принципиально закрывают глаза на ту или иную часть публикации, если она
не соответствует их ожиданиям, предпочтениям или предположениям.
+
+72
Сергей Панасенко
Сергей Панасенко
4 вересня 2023, 17:30
#
Никаких программ действий, никакого понимания, что делать, ничего этого у нового кандидата в министры, конечно, не будет. Человек будет как-то учиться на новой высшей должности. Возможно, будет пытаться делать это добросовестно, стараться, но все равно будет учиться, и тратить время не на принятие решений, а на поиск и изучение неизвестных для нее проблем. Но цена такой «учебы» — кровь десятков тысяч людей, которые будут еще на неопределенное время лишены давно незрелых необходимых решений", — считает Бутусов.
+
0
mezhbank
mezhbank
4 вересня 2023, 17:15
#
Міжбанк:
Курси від банків: 39.4867 / 39.8668 грн за євро.
Торги по євро завершено.
+
0
mezhbank
mezhbank
4 вересня 2023, 17:15
#
Міжбанк:
Курси від банків: 36.5686 / 36.9343 грн за долар.
Торги по долару завершено.
+
0
mezhbank
mezhbank
4 вересня 2023, 16:50
#
Міжбанк:
Курси від банків: 39.5123 / 39.889 грн за євро.
+
0
mezhbank
mezhbank
4 вересня 2023, 16:45
#
Міжбанк:
Курси від банків: 36.5686 / 36.9343 грн за долар.
+
0
mezhbank
mezhbank
4 вересня 2023, 16:15
#
Міжбанк:
Курси від банків: 39.494 / 39.8742 грн за євро.
Торги по євро завершено.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
Головна / Курс валют 📈 / Обговорення валютного ринку