Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 червня 2023, 5:00

Обговорення валютного ринка 21 червня 2023

Ви можете слідкувати за дискусією за допомогою переговорної .

Червень 2023
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Коментарі - 69

+
0
Admin
Admin
22 червня 2023, 5:00
#
Продолжение обсуждения
+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
21 червня 2023, 21:13
#
19 міжнародних банків на чолі з Європейським банком реконструкції та розвитку
підписали меморандум про створення платформи для спільних інвестицій в Україну.

Мета створення платформи — сприяння співфінансуванню серед організацій, які беруть участь в ініціативі, шляхом посилення співпраці та обміну інформацією в контексті надання допомоги у відбудові України з приділенням першочергової уваги приватному сектору.

+
+45
Qwerty1999
Qwerty1999
21 червня 2023, 21:10
#
ЄС може покрити 45% бюджетного дефіциту України,
але для цього необхідні реформи, зокрема судова реформа, —
розповіла Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.
+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
21 червня 2023, 21:00
#
Обмінники будуть штрафувати до 17 тисяч грн за незаконну відмову обміняти валюту.

У Верховній Раді 20 червня зареєстрували законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо адміністративної відповідальності за незаконні відмову або обмеження у здійсненні готівкових валютних операцій № 9404.
Авторами виступають народні депутати від «Слуги народу».
Запропонованим законопроектом стаття 162−1 КУпАП доповнюється новою частиною першою, що передбачає адміністративну відповідальність посадових осіб уповноважених установ у випадку незаконної відмови або встановлення незаконних обмежень у здійсненні операцій з купівлі у фізичних осіб готівкової іноземної валюти. Санкцію за дане правопорушення пропонується встановити у розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто, 8500 — 17000 грн).
+
+56
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
21 червня 2023, 20:39
#
Надліквідність банківської системи тримається досить на високому рівні в гривневому еквіваленті, додається кожного місяця через виплати Казначейства в сотні млрд грн.на рахунки. Навіть аукціони з ОВДП не скорочують об‘єм в Банках, кулька надувається, гривні стає багато, занадто багато! Відсотки по депосертифікатах 200млн.грн кожного дня тиснуть на Регулятора, у МінФіна виплати боргів зростають в швидкій прогресії. Так, на перший погляд ми спостерігаємо, що резерви НБУ додають, так як МінФін напряму обмінює донорську допомогу у валюті на гривню у Регулятора, для видатків того ж Бюджету!!! Коло замкнене, тільки спіраль розкручується.
Безкінечним цей процес не може бути, бо гривні стає все більше і більше, вона поступово перетворюється на палєти з макулатурою, що втрачає цінність із-за інфляції!!!
Панацея виправлення ситуацііі лише одна, іншої ще не вигадали, це спалити надліквідність майбутньою девальвацією рази так в два!!! Бо, читаю деяких унікумів на різних ресурсах, курс 39, ну може 40, це стеля!!! Ні, це рівні висадки пасажирів відбудеться, а за командою гнатимуть на 50, бо «макулатури» в паніці дуже багато!!! Тримайте валюту і не сіпайтесь до прояснення і завершення величезного «загону», який попереду нас чекає за 3 місяці, пів року, чи може рік!!! То вже не так важливо.
Більшість вийде ще до 40, на депо закине гривню, а курс стане вище, раби прив‘язані і як нуль шостий будуть роками відбивати курсові збитки заклинаннями всупереч економічним розрахункам!
+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
21 червня 2023, 19:55
#
Служба безпеки опублікувала список політичних партій
та громадських організацій рф, які загрожують державній безпеці України.

Встановлено, що програмні цілі цих організацій та заклики їхніх лідерів
спрямовані на схвалення російської збройної агресії і знищення
Української державності та громадян нашої країни.

Загалом до списку ввійшли:
1. політична партія «Единая россия»;
2. політична партія «Справедливая россия — патриоты — за правду»;
3. політична партія «Либерально-демократическая партия россии»;
4. політична партія «Новые люди»;
5. політична партія «Коммунистическая партия российской федерации»;
6. громадська організація «Молодая гвардия единой россии»;
7. добровольчий молодіжний громадський рух «Волонтерская рота боевого братства»;
8. дитячо-юнацький військово-патріотичний громадський рух «Юнармия»;
9. громадсько-державний рух дітей та молоді «Движение первых»;
10. громадська організація «российский союз молодежи»;
11. громадський рух «общероссийский народный фронт»;
12. благодійний фонд «Добро и дело»;
13. громадська організація «российская ассоциация защиты религиозной свободы».

Відтепер під забороною будь-яка суспільно-політична
або господарська діяльність цих партій та об'єднань рф
на території України.
+
0
Anpan
Anpan
21 червня 2023, 19:21
#
Вітаю. Хтось сьогодні вже відчув зміни при обміні валюти, чи завтра в термінали привату понесе ?
+
+15
bonv
bonv
21 червня 2023, 17:40
#
ЗСУ у ході контрнаступу «виносять у повітря» російську логістику і завдають окупантам важкої шкоди, що позначиться на здатності РФ утримувати оборону, йдеться в матеріалі CNN. Але головним завданням Києва в кінцевому підсумку буде демонтаж «сухопутного коридору» Росії в Крим і облога півострова.
Журналісти відзначають, що ЗСУ поставлять Путіна у складне становище: не рахуватися з власними втратами і вести тривалу оборону на виснаження, або вивести війська з півострова.
Дехто з аналітиків стверджує, що Путін вибере варіант «не рахуватися з втратами», і тому Захід може зіткнутися з тривалою облогою півострова в зимові місяці.
Також експерти констатують деякі успіхи ЗСУ на Донбасі і в Запорізькій області, що ведуть до залізниці Волновахи і до Маріуполя.
Разом з тим вигіднішим «кутом наступу» ЗСУ аналітики бачать Мелітопольський напрямок через близькість Запоріжжя, що забезпечить зручний підхід для українських сил до Криму. Ще один такий «кут», на їхню думку, вже намічено у районі Куп’янська і Кремінної - щоб поставити РФ перед незручним вибором, куди направити підкріплення.
Відволікаючим маневром оглядачі вважають бойові дії біля Бахмута — тут зібрано пристойну кількість військ Росії, а Кремль не може собі дозволити «втратити обличчя», покинувши територію, майже захоплену в результаті багатьох місяців кропопролітних боїв.
+
+60
bonv
bonv
21 червня 2023, 17:37
#
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що проти нього організували шквальну кампанію з дискредитації та пов’язав це з темою ревізії бомбосховищ за стан яких, як підкреслив чиновник, відповідальні голови районів, а не його команда.
Про це мер столиці заявив у своєму зверненні до киян від 21 червня. За словами Кличка, його роботу намагаються паралізувати постійними обшуками, які вносять «хаос» у життя столиці у непростий для українців воєнний час: «Вручають підозри керівникам міських служб і голосно кричать про нібито винуватість», — вказав Кличок.
Він згадав, що сьогодні суд відправив під цілодобовий домашній арешт керівника Департаменту муніципальної безпеки Романа Ткачука й відхилив прохання чиновника дозволити йому виїжджати на місця надзвичайних ситуацій. Замість цього йому обрали арешт з носінням електронного браслету, вказав Кличко.
«При цьому жоден з голів районів, які відповідальні за облаштування укриттів і є балансоутримувачами та розпорядниками коштів, не постраждав. Ні за стан укриттів, на за феєричні закупки в них. А знаходяться глави районів у вертикалі центральної влади. То ми говоримо про об'єктивність і відсутність політичних мотивів?», — заявив мер.
Він вказав, що комусь «знову свербить взяти під контроль столицю», тому українців переконують, що їх головна проблема — це Кличко. при владі!
+
+15
bonv
bonv
21 червня 2023, 17:23
#
Понад пів тони золота, яке належить оточенню Януковича, вже 6 років арештоване у Швейцарії.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ) рацює над поверненням 600 кілограмів золота оточення Януковича з Швейцарії до України.
Про це заявив директор НАБУ Семен Кривонос в інтерв'ю «Укрінформу».
«Я не можу розголошувати відомості про процедуру повернення золота, оскільки вона пов’язана зі співпрацею з міжнародними органами. Це питання сенситивне, тому я б не хотів зараз говорити про окремі деталі, але ми сподіваємося, що все повернемо», — каже Кривонос.
+
0
mezhbank
mezhbank
21 червня 2023, 17:05
#
Межбанк:
Курсы от банков: 36.5686 / 36.9343 грн за доллар.
Торги по доллару завершены.
+
+48
bonv
bonv
21 червня 2023, 16:58
#
Громадян Росії, які приїхали та нелегально оселилися в Криму після 2014 року, чекає повернення на Батьківщину. Усі рішення ухвалюватимуться в індивідуальному порядку, зазначила в ефірі телемарафону представниця президента України у Криму Таміла Ташева.
За її словами, найперше процес деокупації Криму, Донецької і Луганської областей міститиме проведення силовиками стабілізаційних заходів на півострові.
Крім того, йтиметься і про відновлення органів публічної влади — спершу військових адміністрацій, далі - військово-цивільних, потім — після настання «когнітивного розмінування» — перехід до цивільного життя через вибори.
«Інша складова стосується питань відповідальності громадян, які перейшли на бік ворога, коїли воєнні злочини. Це засади і застосування статті про колабораціонізм і статті про амністію та люстрацію. Це бачення ми випрацювали… Це питання майна, суперважливе. Це питання, яке пов’язане з російськими громадянами, які незаконно проживають на території Криму. Це від 500 до 800 тисяч осіб, які проживають у Криму з 2014 року абсолютно нелегально. Відповідь проста — вони всі мають виїхати з Криму, ми будемо їх видворяти, саме тому ми закликаємо їх виїжджати швидше, щоб для нас було менше роботи», — сказала Ташева.
+
0
mezhbank
mezhbank
21 червня 2023, 16:35
#
Межбанк:
Курсы от банков: 36.5686 / 36.9343 грн за доллар.
+
0
bonv
bonv
21 червня 2023, 16:20
#
У середу, 21 червня, посли Європейського Союзу в Брюсселі погодили 11-й пакет антиросійських санкцій. Про це сповіщає Швеція, яка головує в блоці.
«Сьогодні посли ЄС погодили 11-й пакет санкцій проти Росії. Пакет включає заходи, спрямовані на протидію обходу санкцій», — йдеться в повідомленні Шведського головування в Раді ЄС.
+
0
mezhbank
mezhbank
21 червня 2023, 16:20
#
Межбанк:
Курсы от банков: 36.5686 / 36.9343 грн за доллар.
Торги по доллару почти завершены. Идут единичные сделки на ТОМе по суммам до 500 тысяч долларов.
+
+15
Olexandrenko
Olexandrenko
21 червня 2023, 16:06
#
В феврале-апреле мы активно обсуждали на форуме сливы аграриями валюты под посевную. От мелкого фермера до агрохолдингов все активно продавали доллар чтобы провести посевную, это было одним из факторов укрепления гривны. В конце июля всегда идёт обратный процесс, урожай продаётся, аграрии получают деньги, 99% хранят в валюте. За последние лет 15 осенне-зимние качели доллара вверх были всегда. Пойдёт спрос от аграриев, подстегнёт спрос от торговли в счёт оплаты импорта. Росту курса наличного доллара осенью быть, процесс цикличный и прогнозируемый. Безнал может держаться на одной отметке долго, скорей политическое решение.
+
0
mezhbank
mezhbank
21 червня 2023, 15:45
#
Межбанк:
Курсы от банков: 36.5686 / 36.9343 грн за доллар.
+
0
mezhbank
mezhbank
21 червня 2023, 15:15
#
Межбанк:
Курсы от банков: 36.5686 / 36.9343 грн за доллар.
Торги по доллару на ТОДе на сегодня завершены. На ТОМе идут единичные сделки по лотам до 1 млн долларов по курсам, близким к верхней границе коридора Нацбанка.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
Головна / Курс валют 📈 / Обговорення валютного ринку