Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 січня 2023, 9:02

Україна зможе вступити до ЄС менш ніж за два роки — Шмигаль

Україна завершує виконання семи рекомендацій Європейської Комісії, які дозволять запустити наступні кроки для інтеграції. В уряді розраховують закрити усі глави переговорів про вступ та підписати угоду про членство України в ЄС у перспективі двох років. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду 13 січня, повідомляє Урядовий портал.

Україна завершує виконання семи рекомендацій Європейської Комісії, які дозволять запустити наступні кроки для інтеграції.
Фото: kmu.gov.ua

Читайте «Мінфін»вInstagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Деталі

«Маємо проаналізувати відповідність нашого законодавства законодавству Євросоюзу, щоб чітко розуміти обсяг робіт, які потрібно виконати. Паралельно з оцінкою відповідності, прийняттям та впровадженням європейського законодавства, ми будемо готуватися до безпосередніх переговорів щодо самого вступу», — сказав Денис Шмигаль.

Як пояснив глава уряду, буде сформована переговорна позиція України, яка визначить сильні сторони, межі компромісів, як вступ до ЄС вплине на окремі сектори економіки та держави загалом. Будуть сформовані команди переговорників з української сторони, які фахово зможуть обговорити деталі в різних сферах. За словами прем'єр-міністра, це стане підставою для відкриття офіційних перемовин про вступ.

«Далі нас очікує шлях переговорів, який має увінчатися підписанням Угоди про вступ України до ЄС. Ми розраховуємо пройти цей шлях менше ніж за 2 роки. І тоді Україна стане повноправним членом ЄС. Будуть остаточно скасовані всі бар'єри на торгівлю, обмеження щодо руху робочої сили, Україна отримає доступ до структурних та інвестиційних фондів ЄС», — зазначив очільник уряду.

Читайте також: Експорт до ЄС зріс на 4,2% — Мінекономіки

Шмигаль також зауважив, що об'єм роботи колосальний, але водночас європейські партнери також налаштовані на продуктивну співпрацю в питанні інтеграції.

«Яскравим свідченням цього стане візит у найближчі тижні голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн. Ми очікуємо, що разом із пані фон дер Ляєн в Україну прибудуть більше 10 єврокомісарів для проведення міжурядових консультацій. Це стане не лише важливим сигналом подальшої підтримки України у війні, але і продемонструє, що ЄС відкритий до переговорного процесу про вступ України», — резюмував прем'єр.

Коментарі - 7

+
+108
Kaleso
Kaleso
14 січня 2023, 9:20
#
Ми там не будемо хватить казок
+
0
Mr Bungle
Mr Bungle
14 січня 2023, 9:41
#
Да ми будемо в єеп з росєєй, середнього вже немає.Після війни кордон ЄС-східний кордон України, при любому розкладі
+
0
Tido oss
Tido oss
14 січня 2023, 11:25
#
Гарантии яки что так и будет???
+
+39
bonv
bonv
14 січня 2023, 10:50
#
Щмигалю віри немає. Але Україна буде в ЄС.
+
+90
kolya88
kolya88
14 січня 2023, 12:52
#
Скорее Шмыгаль в космос полетит чем Украина через два года вступит в ЕС
+
0
neverice
neverice
14 січня 2023, 13:05
#
Як говориться — проси більше, отримаєш як бажаєш. Сроки, прямо скажемо, нереальні. Але створюють певний тиск на ЄС через очікування. Наша ж справа проста — брати і робити всі реформи, з урахуванням рекомендацій венеціанки. По суті — вже практично немає ніякої різниці, що то за реформи. Якщо наша ціль ЄС — треба робити. Поторгуватись можна лише в деяких національних питаннях, що часто висувають країни-сусіди.
+
0
Yaroslav TheRock
Yaroslav TheRock
15 січня 2023, 1:26
#
Люди повинні ментально бути європейцями, що поки цього не видно…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися