Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 січня 2023, 19:04

Дефіцит бюджету РФ зріс у грудні до рекордних $56 мільярдів — Bloomberg

Дефіцит федерального бюджету Росії зріс до рекордного рівня в грудні, оскільки доходи впали на тлі обмежень на експорт нафти та збільшились витрати на війну проти України. Про це повідомляє Bloomberg.

Дефіцит федерального бюджету Росії зріс до рекордного рівня в грудні, оскільки доходи впали на тлі обмежень на експорт нафти та збільшились витрати на війну проти України.
Фото: pixabay.com

Читайте «Мінфін»вInstagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Деталі

Фіскальний дефіцит досяг рекордних 3,9 трлн рублів ($56 млрд) минулого місяця, згідно з підрахунками Bloomberg на основі попередніх урядових даних, опублікованих у вівторок. Це призвело до дефіциту за весь рік приблизно до 3,3 трлн рублів, анулюючи профіцит за 11 місяців року.

Пізніше міністр фінансів Антон Силуанов у телевізійних коментарях на засіданні уряду підтвердив показник за весь рік, який, за його словами, становив 2,3% валового внутрішнього продукту.

«Ці показники непогані», — сказав прем'єр-міністр Михайло Мішустін після короткої доповіді Силуанова. Жоден чиновник не згадав про війну.

Попередні дані показали, що витрати за рік зросли більш ніж на третину порівняно з довоєнними прогнозами. Державні витрати в Росії мають дуже сезонний характер, причому наприкінці року часто спостерігаються значні стрибки, що збільшує дефіцит.

Читайте також: Росія може скоротити добовий видобуток нафти до 700 тисяч барелів

Приплив від високих цін на нафту, газ та інші експортні товари в першому півріччі допоміг компенсувати зростання витрат, але зараз ця тенденція змінюється.

Ціни на російську нафту впали після того, як країни «Великої сімки» ввели обмеження, спрямоване на зменшення доходів Кремля. Уряд уже почав скорочувати або відкладати витрати, не пов’язані з війною, і обговорює підвищення податків для деяких великих компаній, щоб допомогти покрити дефіцит.

Попри тиск, фіскальна позиція Росії залишається міцною завдяки рокам суворої політики, що призвела до вторгнення. Цього року дефіцит прогнозується на рівні 2% валового внутрішнього продукту, що приблизно відповідає рівню 2022 року. Але валютний прогноз базується на ціні на нафту в $70 за барель, що приблизно на $20 вище рівня грудня.

За словами Олександра Ісакова, економіста Bloomberg, якщо ціни на російську нафту залишаться на грудневому рівні, доходи впадуть приблизно на 2,4 трлн рублів, або 1,6% ВВП, нижче цільового показника цього року.

Коментарі - 15

+
+30
shabash
shabash
10 січня 2023, 19:59
#
Сначала в первом абзаце сообщаем нарратив:

Дефицит федерального бюджета России вырос до рекордного уровня в декабре, поскольку доходы упали на фоне ограничений на экспорт нефти и увеличились расходы на войну против Украины.

Далее, на случай если нас будут обвинять в непрофессионализме, в текст всё же поместим реальные причины дефицита:

Государственные расходы в России носят очень сезонный характер, причем в конце года часто наблюдаются значительные скачки, что увеличивает дефицит.

А потом опять бросимся во все тяжкие, путая теплое с мягким, заменяя «после» на «вследствие», и выдавая желаемое за действительное.

1. В прошлом декабре дефицит составил 2 трлн. рублей (в декабре 2022-го — 3.9 трлн.) безо всяких войн и дешевеющей нефти. Причем об этом в статье тоже написано, но так, чтобы пересичный никогда бы не смог обратить на это внимание.

2. «Цены на российскую нефть упали после того, как страны Большой семерки ввели ограничение» Это как в советском анекдоте про лотерею и «Волгу». Т. е. это, конечно, правда. Только цены на нефть упали на опасениях рецессии не только на российскую нефть, а на всю. А «после» введения ограничения не значит «вследствие». Но манипуляции такие манипуляции.

3. «Но валютный прогноз базируется на цене на нефть в $70 за баррель, что примерно на $20 выше уровня декабря.» И на $6 ниже фактического среднего за год.
+
+24
preyvanamor
preyvanamor
11 січня 2023, 0:44
#
1. без всяких війн дефіцит — 2 і з війною — майже 4. тобто ріст дефіциту +100% через війну!

2. ціни на танкерну москалльську жижу обвалились АЖ ДО 40!!! в той час, як світова танкерна жижа торгується вище 70!

3. поживемо — побачимо… але жижа по всьому світу практично гарантовано вже своє «відросла» минулого року і в найближчі роки ціну вище 100 ми вже не побачимо на будь-яку нафту, не тільки москалльську!

4. а ти продовжуй читати москалльську «аналітику»…
+
+15
shabash
shabash
11 січня 2023, 3:11
#
1. Конечно же, война будет увеличивать расходы бюджета. Если сравнивать с прошлым годом, а не с одним декабрем (ну побробуйте быть чуть умнее и дальновиднее авторов этой статьи), то прошлогодние 500 млрд. руб. профицита (~$6 млрд.) превратились в 3.3 трлн. руб. дефицита (~$47 млрд). Т. е. год войны обошелся российскому бюджету в ~$50−53 млрд. Это с учетом всех санкций, вооружений, соц. поддержек, недополученных рент с замороженных активов и т. д. Украине война только на разнице дефицитов бюджета с 2021-м годом стоила $15 млрд. И сюда ещё нужно прибавить донаты от «всего цивилизованного мира» ©, где только участие Штатов составило ~$60 млрд. Так что «по очкам» поражения РФ не наблюдается.

2. И что? Вы думаете, что если завтра российскую нефть вот просто возьмут и перестанут покупать, то Калибры не получится производить?

3. Да-да, на Минфине есть целая секта свидетелей бесплатной «жижи». Один персонаж так и вовсе в какой-то момент приветствовал нас в новой реальности, где за заправку на АЗС тебе ещё и доплачивают? Почем бензинчик нынче, кстати? Как собираетесь генераторы без «жижи» использовать?

4. Спасибо, вы красноречиво демонстрируете как свое воспитание, так и воспитанность нации, которую представляете.
+
+24
preyvanamor
preyvanamor
11 січня 2023, 6:37
#
1. 60 млрд. від сша? ХАХАХААХ! а можна якесь ОФІЦІЙНЕ підтвердження і посилання на таке число, яке ти явно зі стелі взяв? в реальності ВСЯ грошова допомога Україні від цілого світу не перевищує навіть 20 млрд…
2. я не думаю, а ЗНАЮ, що москалльську жижу будуть купляти тільки відносно БІДНІ країни і у набагато менших кількостях, і по набагато нижчій ціні! це вже почалось минулого року і буде продовжуватись
3. я ніякий не сектант, але є факт, що РИНОК оцінював минулого березня ПОВНИЙ викид рашки з ринку нафти у десь 130 баксів за бочку, що є критичним, але несмертельним для європи чи сша, чого не скажеш про п едерацію… Також світу вартувало тільки на декілька тижнів піти на канікули пару років назад, як ціна на нафту стала ВІД'ЄМНА є фактом того, що нафти у світі достатньо!
4. дякую за подяку! так, моя вихованість є на порядки вищою ніж середня «вихованість» твоєї недонації! як послухати будь-яке аудіо перехоплення москаллів, то вуха в трубочку згортаються від кількості матюків!!!
+
0
shabash
shabash
11 січня 2023, 19:45
#
1. $13 млрд в марте (https://www.congress.gov/bill/117th-congress/house-bill/2471/text/enr), $40 млрд в мае (https://www.congress.gov/bill/117th-congress/house-bill/7691), $13.7 млрд в сентябре (https://www.whitehouse.gov/omb/briefing-room/2022/09/02/meeting-critical-needs-for-the-american-people-in-the-new-fiscal-year/ - это запрос, который в ноябре распух ещё на $20 млрд: https://www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2022/11/FY-2023-Supplemental-funding-request-COVID-19-and-Ukraine.pdf). Теперь ваша очередь предоставить официальные подтверждения тому, что помощь со всего мира не превышает $20 млрд. Предоставите?

2. Но вы не ответили на мой вопрос. На производство Калибров это как повлияет?

3. Что значит «РИНОК оцінював»? Это когда «уважаемое издание» забрасывает утку, на этом вбросе меняются котировки, и значения этих котировок означают «рыночную оценку»? Ну-ну, уровень финансово-экономической аналитики, достойный Минфина…

4. Ваше воспитание я уже оценил. А на другие нации стрелки переводить не нужно. Это признак слабости, потому что отвечать нужно за себя.
+
+9
preyvanamor
preyvanamor
13 січня 2023, 7:45
#
1. молодець! а тепер почитай ті документи і стане ясно, що дають в переважній більшості не гроші, а техніку і припаси і не нові, а з баз зберігання і зовсім не по ринковій ціні! а ця цифра малюється і всі ЖИВІ гроші йдуть АМЕРИКАНСЬКИМ фірмам в більшості, які на ці гроші виробляють нову зброю, але вже для сша, а не для України… ось і вся «допомога». а РЕАЛЬНЕ число, скільки коштує та техніка, яка передається Україні зовсім ніхто не знає і рахувати не буде! Реальні гроші до бюджету у виді грантів заходили всього декілька раз з того, що я пригадую зі загальних новин і там сумарно було декілька мільярдів доларів. Новину знайдеш сам…
2. я десь писав, що це вплине на виробництво ракет??? я, на відміну, від деяких «аналітиків» ніколи і ніде не рахував москалльських ракет і всюди писав, що ракети продовжую виготовляти. тільки ось чомусь на днях суровікіна зняли, який в самому прямому значенні ПРОСРАВ величезну кількість ракет на наші трансформатори і результат щось не дуже, м’яко кажучи раз його поперли…
3. так, це точно це і означає, що ти написав! а ти думав, що ринок це що? це як? ціна по 100 баксів за бочку, бо москаллі так захотіли, щоб зібрати ще більше грошей і напасти на ще більше країн? чи бо арабам не вистачає на їх дебільні напівпусті хмарочоси посеред пустелі, яхти, вілли і суперкари?
4. перевід стрілок улюблена тактика пук іна: «а тИ дОлг сШа вІдЄл?», тому б’ю його його ж зброєю!
+
0
preyvanamor
preyvanamor
13 січня 2023, 8:23
#
1. додам хоча би один доказ «допомоги», що би ти зовсім не скис.
https://www.usaid.gov/news-information/press-releases/nov-22−2022-united-states-contributes-45-billion-support-government-ukraine

«…provided $13 billion in direct budgetary support to the Government of Ukraine»

також там декілька мільярдів було від ЄС. деталі шукати не буду…
+
0
shabash
shabash
13 січня 2023, 15:39
#
1. Т. е. ссылки на официальное подтверждение того, что всем миром удалось собрать всего $20 млрд не будет? Я так и думал.

Ну, а то, что помогают техникой, а деньги потом направляют на воспроизводство у себя, не означает, что эти деньги не направляются на войну со стороны Украины. Просто эти деньги направляют Штаты. С Украиной, напомню, в этой войне «весь цивилизованный мир», а РФ справляется своими силами.

2. Каллы — это цветы. Ну, так, вдруг вы не знали.

Насчет Суровикина. Вы из секты «скоро заканчивающихся ракет»? Если да, то говорить не о чем. Если нет, то я бы на вашем месте не сильно радовался перестановкам в руководстве СВО. В предположении, что вы остаетесь на территории Украины, конечно.

3. Понятненько.

4. Перевести стрелки на Путина, и сказать, что перевод стрелок — это то, чем занимается Путин. М-да. Также, не очень понятно, как это вы его своими комментариями на «Минфине» «бьете». Вы думаете, Путин читает Минфин? :-D
+
+9
preyvanamor
preyvanamor
13 січня 2023, 21:32
#
1. ПОВТОРЮЮ: https://www.usaid.gov/news-information/press-releases/nov-22−2022-united-states-contributes-45-billion-support-government-ukraine
і в статті чітко вказано, що сумарно в бюджет дали 13 млрд за минулий рік!!!
2. Калли може і якісь квіти, а ось калл — вже зовсім ні! ХАХАХАХА!
3. Радий, що зміг донести думку.
4. Замість нього тут ти, як корисний дурачок, який думає, що «рф пААчкам пАраЖеніЯ нє наБлЮдаєЦа»…
+
+15
shabash
shabash
13 січня 2023, 23:16
#
1. По ссылке страница не найдена. Но даже если её разыскать в интернете, то там будет сказано, что «U.S. Department of the Treasury, is providing an additional $4.5 billion». Английский вы, наверное, знаете так же плохо, как и русский, но выделенное жирным слово означает, что эти $4.5 млрд идут в дополнение ко всем прочим. Я же у вас просил ссылку на информацию о том, что всего было собрано $20 млрд. Вы её не предоставили.
2. Учите русский. Ха-ха-ха-ха!
3. Вы донесли мысль, что ваши аналитические способности находятся на очень низком уровне. Рады? Ну, ок.
4. Опять стрелки и съезды.

Ладно, за этим общение с вами прекращаю. Ещё один унылый интернет-воин, которому кажется, что он очень силен в форум-файтинге. А когда кажется, надо креститься.
+
0
preyvanamor
preyvanamor
15 січня 2023, 3:51
#
1. я бачу ти особливо тупий і мінфін разом з тобою тупить, тому ЩЕ РАЗ ПОВТОРЮЮ:
https://www.usaid.gov/news-information/press-releases/nov-22-2022-united-states-contributes-45-billion-support-government-ukraine
1.1. мінфін перетворив короткий дефіс після -22- на довгий в адресі і цим вбив посилання.
1.2. а якщо ти прочитаєш трохи далі 4,5, то там написано в НАЙПЕРШОМУ РЕЧЕННІ ТРЕТЬОГО АБЗАЦУ «…provided $13 billion in direct budgetary support to the Government of Ukraine»
1.3. ЄС дав також кілька мільярдів і сумарно буде десь близько 20.
2. ти заперечуєш, що КАЛЛ — це не гівно, а квіти? ну-ну…
3. та нє, це ти тут тупиш починаючи з найпершого комента, а я тебе обламую комент за коментом!
4. вже відповідав на це також.
5. є щось заперечити по суті??? чи продовжиш, як заїжджений патифон крутити одне і те ж?
+
0
R S
R S
11 січня 2023, 11:27
#
«Дефицит федерального бюджета России вырос до рекордного уровня в декабре, поскольку доходы упали на фоне ограничений на экспорт нефти…» — манипуляция от Блумберга. Эмбарго на нефть, введенное 5 декабря, ещё не оказало отрицательный эффект на доходы бюджета. Более того, накануне введения эмбарго все страны затаривались рос.нефтью как ненормальные.

«Фискальный дефицит достиг рекордных 3,9 трлн рублей ($56 млрд)… Это привело к дефициту за весь год примерно до 3,3 трлн рублей…» — так вот же главная причина дефицита — недобор налогов и большие расходы в конце года, что является частым явлением.
3,3 трлн.руб. — это всего лишь 2,3% от ВВП страны (сравните с нашим дефицитом бюджета).
+
+78
bonv
bonv
10 січня 2023, 22:47
#
Поступово санкції задушать росію. А ЗСУ доб"є рашистів в Україні!
+
+24
Ustas1977
Ustas1977
10 січня 2023, 23:42
#
Сабаш, или Сабат, как тебя там… Кто ты такой и кто Bloomberg? Сечешь разницу, аналитег?
+
0
shabash
shabash
11 січня 2023, 2:58
#
Сночало добейсо!!!11111
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися