Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 грудня 2022, 9:29

ОПЕК+ вирішив не скорочувати видобуток на фоні обмеження ціни на російську нафту

Альянс ОПЕК+ в неділю, 4 грудня, погодився зберегти видобуток на поточному рівні, щоб оцінити вплив від уповільнення китайської економіки на попит і ціни на російську нафту країнами G7 на пропозицію. Про це повідомляє Bloomberg.

Альянс ОПЕК+ в неділю, 4 грудня, погодився зберегти видобуток на поточному рівні, щоб оцінити вплив від уповільнення китайської економіки на попит і ціни на російську нафту країнами G7 на пропозицію.
Фото: depositphotos.com

►Підписуйтесь на «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Угода була досягнута після онлайн-зустрічі Організації країн-експортерів нафти та її союзників, яка замінила особисту зустріч у її штаб-квартирі у Відні, що планувалася до цього тижня.

Раніше, 5 жовтня, ключові міністри ОПЕК+ погодили скорочення видобутку нафти на 2 млн барелів на день до кінця 2023 року.

Читайте: Слабка позиція. Зеленський розкритикував встановлення граничної ціни на російську нафту в $60

Передісторія

3 грудня Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про встановлення граничної ціни на нафту та нафтопродукти, які походять або експортуються з Росії, на рівні $60 за барель.

Це рішення почне застосовуватися вже з 5 грудня 2022 року. Очікується, що воно обмежить стрибки цін, спричинені надзвичайними ринковими умовами, та різко зменшить надходження нафти від Росії.

Рівень у $60 за барель не буде незмінним. Його періодично переглядатимуть для адаптації до ринкової ситуації. Тож ЄС встановлює перехідний період у 90 днів після кожної зміни обмеження ціни, щоб його узгоджено застосовували всі оператори.

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
5 грудня 2022, 15:13
#
Російська Федерація в листопаді втратила 90,2 мільярда рублів доходу від продажу нафти і газу.
Обсяг додаткових нафтогазових доходів за останній місяць осені впав вчетверо в порівнянні з жовтнем.
+
+30
BEZE
BEZE
5 грудня 2022, 22:29
#
Тиск посилюється
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися