Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 квітня 2022, 13:40

Україна офіційно оформила торгове ембарго РФ

Україна юридично закріпила припинення торговельних відносин із РФ, яке сталося 24 лютого. Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко на своїй сторінці у Фейсбуці.

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіна» у фейсбуці: головні фінансові новини

«Сьогодні ми офіційно оформили повне припинення торгівлі товарами з державою-агресором. Відтепер жодна продукція рф не зможе бути ввезена на територію нашої держави. Відповідну постанову ухвалив сьогодні Уряд», — йдеться в повідомленні.

За оцінкою Міністерства економіки, заборона російського імпорту блокуватиме щороку валютні надходження до РФ на $6 млрд, що зменшить здатність агресора фінансувати війну.

«Такий крок України може слугувати прикладом для наших західних партнерів та стимулюватиме їх до посилення санкцій проти рф. В тому числі — впровадження енергетичного ембарго та ізоляції усіх російських банків. Саме такі дії стануть нашим внеском у знекровлення економіки росії й таким чином сприятимуть нашій перемозі», — додає Свириденко.

Читайте також: Нові санкції Єврокомісії містять інструменти для їхнього обходу — Мінінфраструктури

Коментарі - 6

+
+56
bonv
bonv
10 квітня 2022, 16:36
#
Давно пора. Але краще пізно ніж ніколи.
+
0
matroskin
matroskin
10 квітня 2022, 19:57
#
Так ми вже давно майже нічого безпосередньо в рф і не купуємо.
Газ в «Словакії», вугілля «з ЮАР через Ротердам», паливо з «білоруської» нафти, а ще то в Панами або Кіпру. Аналогічно облгази, обленерго і т.п. у нас «ніколи росіянам і не належали», як правило власники кіпрські або панамські фірми.
Єдине на що вплине закон, це ті хто ще торгував напряму будуть через закордонну прокладку.
+
0
matroskin
matroskin
10 квітня 2022, 20:14
#
Саме смішне, що першим до цього додумався ще янукович, саме за його президенства газ почали купувати не в рф, а в австрійського лижного тренера. Звісно тоді говорили що це відмивання коштів і т.п., ніхто навіть уявити не міг, що через якихось 12 років це буде вимогою законодавства, й так купувати потрібно все. Як то кажуть: з чим боролись…
:)
+
+26
bonv
bonv
10 квітня 2022, 16:37
#
Росію задушать санкції всього світу.
+
+26
BEZE
BEZE
10 квітня 2022, 17:12
#
І ЗСУ теж допоможуть
+
0
Антон Куминов
Антон Куминов
11 квітня 2022, 10:38
#
В каком месте задушат? Иран 43 года живёт под санкциями, например.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися