Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 грудня 2020, 14:32

НБУ виконав свої зобов’язання перед МВФ — Рожкова

Нацбанк виконав всі передумови для того, щоб місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Україні. Про це повідомила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова під час презентації звіту з фінансової стабільності.

«Одним із основних структурних маяків Нацбанку для співпраці із МВФ була розробка змін до закону про банки і банківську діяльність. Наразі цей законопроект зареєстрований у Верховній Раді», — повідомила Рожкова.

За її словами, другою важливою вимогою Фонду було затвердження планів державних банків по роботі з проблемними активами. «Ми також це зробили і державні банки почали дуже активно виконувати цей план. Скорочення частки NPL в банківській системі за цей рік, в першу чергу, обумовлено активізацією саме державних банків», — зазначила перший заступник голови.

Крім цього, розповіла вона, Рада фінансової стабільності затвердила план відновлення платоспроможності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, на чому також наголошував Фонд.

Серед інших структурних маяків, які виконала Україна, Рожкова відзначила ухвалення Верховною Радою Державного бюджету на 2021 рік.

Місія вже працює

Як повідомляв «Мінфін», постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що місія Фонду в Україні розпочне перший перегляд угоди у форматі стенд-бай у період з 21 по 23 грудня.

Місія буде дистанційною – через веб-зв'язок – і матиме перерву: вона розпочнеться у грудні, перед католицьким Різдвом, і завершиться після святкування Нового року.

Читайте такожСкільки можна заробити на проблемах країни

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна може отримати транш від Міжнародного валютного фонду в лютому-березні 2021 року.

Коментарі - 3

+
+30
bonv
bonv
21 грудня 2020, 14:44
#
НБУ виконав а держава?
+
0
shaitan
shaitan
21 грудня 2020, 16:09
#
НБУ вроде как независим, типа «моя хата с краю...»
+
+15
bonv
bonv
21 грудня 2020, 17:17
#
Ручне зе-управління..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися