Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 грудня 2020, 8:22

Україна очікує отримати транш від МВФ в лютому-березні — Шмигаль

Уряд очікує, що наступного тижня просунеться в переговорах з Міжнародним валютним фондом. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час великої онлайн-розмови «Україна і світ у 2021 році», пише НВ.

Уряд очікує, що наступного тижня просунеться в переговорах з Міжнародним валютним фондом.
Фото: mind.ua

Про перспективи

«У нас хороша співпраця з ЄС, ми отримали транш минулого тижня. Наступного тижня ми сподіваємося на прогрес в наших переговорах з МВФ, тому у нас досить таки непогані перспективи», — сказав він.

Шмигаль додав, що минулого тижня Україна вдалося залучити $600 млн шляхом дорозміщення євробондів, а на цьому тижні — 51 млрд грн на внутрішньому ринку.

«Є пожвавлення. Приходять нерезиденти, тобто Україна сьогодні, навіть в цій кризі, цікава для інвесторів, в тому числі іноземних. Це радує», — зазначив прем'єр.

Читайте також: Милованов про транш МВФ: Без ілюзій — грошей цього року не буде

Коли очікувати транш

Відповідаючи на питання про те, коли Україна отримає кошти від МВФ, Шмигаль сказав, що «наступний транш буде однозначно в наступному році».

«Хотілося б мати це не пізніше лютого. Лютий-березень — це такі прогнози, про які ми говоримо з МВФ, за умови, якщо знову не буде якихось сюрпризів», — сказав Шмигаль.

Передісторія

Нагадаємо, що Україна планувала до кінця року отримати ще два транші від Міжнародного валютного фонду по $700 млн. У Мінфіні прогнозують, що кошти надійдуть уже в наступному році.

9 грудня Європейська комісія виплатила Україні 600 млн євро в рамках програми макрофінансової допомоги для подолання економічних наслідків пандемії коронавірусу. Це дало Україні можливість вийти на зовнішній ринок запозичень: 11 грудня Мінфін здійснив додатковий випуск єврооблігацій на суму $ 600 млн під 6,2%.

15 грудня Мінфін продав облігацій внутрішньої держпозики на рекордну суму — 51,44 млрд грн (в еквіваленті). Значнучастину купили банки.

12 червня Україна отримала $ 2,1 млрд першого траншу від МВФ.

Коментарі - 6

+
0
Daos
Daos
18 грудня 2020, 9:13
#
Перестаньте воровать и одалживать не надо будет.
Или у вас задача такая?
+
0
ITshnik99
ITshnik99
18 грудня 2020, 9:48
#
Они не воруют, а делают бабки, и это правильно, это единственно ценное деяние в 21 веке, веке бабла. Задача каждого делать себе бабки, и каждый ее делает в мере своих возможностей и умений...
+
0
bonv
bonv
18 грудня 2020, 14:41
#
До корита дорвалися нищеброди..
+
0
mcart
mcart
18 грудня 2020, 12:29
#
Вони мають «довольно таки непоохие перспективи» роздерибанити черговий транш по своїм кишеням
+
0
bonv
bonv
18 грудня 2020, 14:04
#
Вже не чекаєте місію МВФ до кінця року?:))))
+
0
bonv
bonv
18 грудня 2020, 14:05
#
І знову не буде траншів у лютому-березні.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися