Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 грудня 2020, 11:50

Об'єкти «Аркади» можуть добудувати. Stolitsa Group заявила про наміри

Компанія Stolitsa Group планує зайти на добудову житлових комплексів збанкрутілого банку «Аркада». Про це заявила одна зі співзасновниць Stolitsa Group Владислава Молчанова.

Компанія Stolitsa Group планує зайти на добудову житлових комплексів збанкрутілого банку «Аркада».
Фото зі сторінки Фейсбук

Що відомо про зустріч

«Компанія Stolitsa Group має намір зайти на добудову житлових комплексів, будівництво яких було свідомо припинено власником банку «Аркада», – заявила Молчанова.

За результатами зустрічі Молчанова підтвердила готовність добудовувати будинки без доплат за умови, що з боку держави, міста, інших важливих і необхідних сторін («ДТЕК», ДАБІ, тощо) будуть надані гарантії та взяті зобов’язання в реалізації всіх кроків з дорожньої карти.

Читайте також: Рожкова про проблему недобудов «Аркади»: потрібно змінювати законодавство

Також важливим питанням є зобов’язання міста щодо проведення мереж до території «Патріотики на озерах» та для прокладання дороги по вулиці Колекторній, продовження вулиці Григоренко вздовж та паралельно всієї території «Патріотики на озерах».

Представники Stolitsa Group заявили, що прибутку від забудови 5 земельних ділянок на Осокорках-Центральних достатньо для покриття необхідного дефіциту бюджету для добудови ЖК «Еврика» та «Патріотика».

Для старту будівельних робіт на всіх ЖК буде задіяно власний капітал забудовника. При цьому, не виключена участь інших фінансових партнерів. Окремо буде розглядатись питання отримання довгострокового кредиту у розмірі до 1 млрд під низьку відсоткову ставку.

Читайте також: Аркада ошукала інвесторів на 13 мільярдів — Кличко

Плани

Планується розробити новий проєкт «Патріотики на озерах» під іншою назвою та брендом. Старт продажу будинків оновленого проєкту «Патріотики на озерах» розпочнеться після його узгодження та зведених декількох поверхів, тобто, не з котловану. 10% коштів з продажу метрів оновленого проєкту буде направлятись на покриття необхідного дефіциту для добудови ЖК «Еврика» та «Патріотика».

Не виключається ущільнення проєктів «Патріотика» та «Еврика».

За попередніми прогнозами, термін завершення будівельних робіт на «Евриці» та «Патріотиці» може складати 2-3 роки.

Охорона об’єктів може бути передана новому забудовнику одразу після підписання соціального договору про відповідальність сторін, що має статись до кінця цього року.

Банк Аркада неплатоспроможний

Як повідомляв «Мінфін», Правління НБУ віднесло Банк Аркада до неплатоспроможних через зменшення нормативів капіталу менш, ніж до однієї третини мінімально встановленого рівня.

Читайте також: ФГВФО відкрив реєстр активів неплатоспроможних банків

Проблеми в банку з капіталом виникли через втрату основного активу — будівлі головного офісу та земельної ділянки за адресою вул. Ольгинська, 3 в Києві.

Коментарі - 9

+
+27
bonv
bonv
21 грудня 2020, 11:59
#
Маски тільки декому потрібно  носити? Так і добудовуватимуть на халяву?
+
+59
Влад Котенко
Влад Котенко
21 грудня 2020, 12:13
#
Нет, конечно.
Они взамен построят свою патриотику на озерах, которую не дали строить Аркаде, ибо там эко-парк, активисты, сломанный мост, педалик и вот это вот все. А за 2-3 года докрасят дома почти готовые и щедро передадут инвесторам без доплат
+
+15
bonv
bonv
21 грудня 2020, 12:22
#
Окремо буде розглядатись питання отримання довгострокового кредиту у розмірі до 1 млрд під низьку відсоткову ставку. Ще і кредити візьмуть під шикарний процент..
+
+15
Влад Котенко
Влад Котенко
21 грудня 2020, 12:06
#
На фото только 3 человека в маске.
Все, что нужно знать о карантине в Украине

По факту:
Аркаде не дали строить на озерах, а этим можно:
Планируется разработать новый проект «Патриотика на озерах» под другим названием и брендом

и особенно порадовало:
Не исключается уплотнение проектов «Патриотика» и «Эврика».
срок завершения строительных работ на «Эврике» и «Патриотике» может составлять 2-3 года

Полная перемога, я считаю
+
0
bonv
bonv
21 грудня 2020, 12:36
#
- Доктор, когда закончится эпидемия коронавируса?
- Не знаю, я не интересуюсь политикой.
+
0
w33
w33
21 грудня 2020, 12:39
#
2-3 года — это норм срок, где на месте домов только котлован с водой или построено 1-2 этажа, которые нужно будет сносить и строить заново
+
0
w33
w33
21 грудня 2020, 12:35
#
Аркадовский красивый мыльный пузырь лопнул. А сейчас уже хорошо что надежный застройщик берет на себя обязательства по достройке - людям хоть какая-то надежда получить свое оплаченное жилье
+
0
bonv
bonv
21 грудня 2020, 12:51
#
Прораб Василий Сидоров настолько хорошо владеет интонацией, что фразой «Твою мать!» может и поругать, и похвалить, и поздороваться и даже выразить свои соболезнования...
+
+29
bonv
bonv
21 грудня 2020, 12:39
#
Бізнес план дружини:1. Випросити в чоловіка грошей!
Бізнес план забудовника: 2. Випросити дешевий кредит у влади і якомога більший завдаток у інвестора!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися