Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 грудня 2020, 12:16

Влада США хоче змусити Facebook продати Instagram та WhatsApp

Федеральна торгова комісія США (FTC) подала антимонопольний позов проти Facebook, в якому компанію звинувачують в антиконкурентній поведінці та збереженні світової монополії на соцмережі. Регулятор намагатиметься через суд вилучити Instagram та WhatsApp з активів компанії. Про це повідомляється на сайті FTC.

Влада США хоче змусити Facebook продати Instagram та WhatsApp
Фото: gagadget.com

Про що йдеться

Федеральна торгова комісія США і майже кожен американський штат подали позови, звинувачуючи компанію Facebook в порушенні антимонопольного законодавства. Про це також повідомляє Reuters.

Компанію звинувачують в скупці конкурентів, приділяючи особливу увагу попереднім покупкам – додатки для обміну фотографіями Instagram за $1 млрд в 2012 році і додаток для обміну повідомленнями WhatsApp за $19 млрд в 2014 році.

Генеральний прокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс від імені коаліції 46 штатів заявила, що «протягом майже 10 років Facebook використовував своє панування і монопольну владу, щоб знищити дрібніших конкурентів, придушити конкуренцію, і все це за рахунок звичайних користувачів».

Штати Колумбія і Алабама, Джорджія, Південна Кароліна і Південна Дакота в позові участі не брали.

Федеральна торгова комісія США прагне вилучити ці додатки з активів Facebook та заборонити компанії нав’язувати антиконкурентні умови розробникам. Також регулятор хочу зобов’язати компанію в майбутньому попередньо запитувати про схвалення таких угод.

Читайте також: Акції Facebook, Tesla і Netflix допустили до обігу в Україні

Реакція Facebook

У Facebook нагадали, що регулятори самостійно схвалили угоди з продажу WhatsApp та Instagram. Тоді регулятор не виявив ризиків для конкуренції, а зараз, як зазначається в повідомленні компанії, це схоже на «переписування історії» та неправильну роботу антимонопольного законодавства.

У заяві йдеться, що регулятори нічого не робили протягом років, коли Facebook інвестував «мільярди доларів та мільйони годин» в Instagram та WhatsApp. Це зробило останні застосунки такими, якими користуються сьогодні користувачі.

У 2012 році FTC провела поглиблений «подвійний розгляд» купівлі Instagram, перш ніж одноголосно проголосувати за її схвалення. Європейська комісія розглянула купівлю WhatsApp у 2014 році та не виявила монопольних ризиків. Саме тому, як зазначається, компанія спокійно чекатиме суду.

Що цьому передувало

У липні 2019 року американська влада почала масштабне розслідування щодо компаній Amazon, Facebook, Google і Apple для перевірки можливих порушень ними антимонопольного законодавства.

Читайте також: Facebook планує перевести 50% працівників на «дистанційку» до 2030 року

Коментарі - 8

+
0
lika197
lika197
10 грудня 2020, 13:33
#
Предлагаю всем сравнить уровень рождаемости по всему миру с 1970 до 2014.
https://imgur.com/37jMMUa
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
10 грудня 2020, 22:40
#
И чем это поможет Цукербергу...
+
0
lika197
lika197
11 грудня 2020, 0:00
#
Есть способные люди в мире, которые считают, что все, которые могут превзойти их или их народ во внешности или в уме, должны быть ослаблены, подорваны, порабощены, или смешаны с теми, которые не угрожают их. Большинство предпринимателей в силиконовой долине относятся к этой группе. Млрд долларов и живут с невзрачными женами, или как Безос, изменил жене непонятно зачем страшной любовницей… я сам имел несчастье встречать многих таких «успешных».

А есть тех, которые наоборот не хотят жить среди тех, которые не лучше них или не им равны, и считают, что другие красивые и способные люди делают мир прекраснее. Они считают, что нужно такие люди для развития человечества и не надо их задавить.

Как смирить эти две группы, которые существуют по всему политическому спектру, понятия не имею…
+
0
ramarren
ramarren
10 грудня 2020, 13:38
#
Ну ладно Инстаграмм, но Воцап каким боком к социальным сетям, - это ж просто обмен сообщениями, даже рекламы особо нет?
+
+27
lika197
lika197
10 грудня 2020, 13:42
#
С их собственным алгоритмом «шифрования»? :-)

https://www.ft.com/content/d9127eae-f99d-11e9-98fd-4d6c20050229
Внутри взлома WhatsApp: как израильская технология использовалась для шпионажа
+
0
lika197
lika197
10 грудня 2020, 13:45
#
Разработанный и проданный компанией NSO Group из Герцлии, которая частично принадлежит британской группе прямых инвестиций под названием Novalpina Capital, Pegasus был разработан, чтобы проникнуть в телефоны, такие как телефон г-на Рукундо, и начать передавать местоположение владельца в зашифрованном виде. Чаты, планы поездок — и даже голоса людей, которых встретили владельцы — на сервера по всему миру.

К маю 19-го года, как сообщает FT, NSO разработало новый метод, превратив уязвимость в WhatsApp в оружие, которой пользуются 1,5 миллиарда человек во всем мире, для полностью скрытой доставки Pegasus. Пользователю даже не нужно было отвечать на телефонные звонки, но после доставки программа мгновенно использовала недостатки операционной системы устройства, чтобы превратить его в секретный инструмент подслушивания.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
10 грудня 2020, 20:49
#
Исследователи из «Citizen Lab» предупредили компанию Apple о трёх ранее не известных багах в системе, которые использует шпионское ПО Pegasus и на данный момент компания уже исправила недоработки.
Выпуск обновления занял десять дней.

Кстати, Pegasus способен к самоуничтожению, если он не подключается к удаленному,
командному серверу в течение 60 дней.

Так что один из способов уничтожения этого шпионского ПО — вытащить сим-карту и заблокировать вай-фай на iPhone, сменить дату минимум на три месяца вперёд, пару раз перезагрузить устройство, а также дать ему полежать включенным хотя бы одну ночь…
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
10 грудня 2020, 20:33
#
Сегодня, 10 декабря, около 11:00 в соцсетях Facebook, Instagram и Messenger начали происходить массовые сбои в работе, свидетельствуют данные Downdetector. Уровень жалоб пользователей подскочил в несколько раз, а их пик пришелся примерно на 13:00.

Проблемы наблюдаются местами и в Украине. На момент публикации существенные сбои в работе Instagram 
зафиксированы в Харьковской и Черновицкой областях. Пользователи также жалуются на Messenger.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися