Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 грудня 2020, 15:09

Українська IT-компанія назавжди переходить на дистанційну роботу

Українська компанія Jooble з 1 січня 2021 року відправляє всіх своїх співробітників на віддалений формат роботи. Загалом з початку березня 70% співробітників перейшли на «дистанційку» та більше не хочуть повертатися до офісу, повідомляє MC.today.

Українська IT-компанія назавжди переходить на дистанційну роботу
Фото: business.ru

Чому так вирішили

Як зазначає СЕО Jooble Роман Прокоф’єв, працівники не бажають ходити в офіс з різних причин. «Одні бояться захворіти, інші — не хочуть витрачати час на поїздку до офісу, адже заощаджені години можна приділяти сім’ї, здоров’ю, хобі», — пояснює він.

Перехід на віддалений формат дозволить компанії наймати співробітників з інших міст і навіть країн.

Додається, що офіс на 2,8 тис. кв. м, на який було витрачено €1 млн, використовуватимуть як коворкінг для співробітників, які все ж захочуть іноді працювати поза домом.

Jooble — сайт для пошуку роботи в Україні та світі, входить до трійки найпопулярніших ресурсів з працевлаштування. Компанія наразі присутня в 71 країні світу та оперує трафіком близько 90 млн відвідувачів на місяць.

Читайте також: Facebook планує перевести 50% працівників на «дистанційку» до 2030 року

Іспанія теж змінює графік роботи

Тим часом в Іспанії можуть перейти на чотириденний робочий графік, повідомляє Bloomberg, з посиланням на віцепрем’єра країни Пабло Іглесіаса.

Видання зазначає, що Міністерство праці Іспанії та його глава Іоланда Діас хочуть скоротити робочий день і перевести жителів країни на «чотириденку». «На думку чиновників, це може підвищити зайнятість», — йдеться у повідомленні.

В інтерв’ю телеканалу RTVE Іглесіас пояснив, що сам завжди виступав за скорочення робочого тижня. «Я знаю, що Міністерство праці та Іоланда Діас вивчають це питання», — розповів він.

Читайте також: Майже 60% українців не в захваті від дистанційної роботи — дослідження

Нагадаємо

  • На думку гендиректора Amazon Web Services Енді Ясси, у постковідному світі люди майже не приходитимуть до офісу. При цьому багато працівників уже змінюють свій робочий статус на «віртуальний».
  • Гігант споживчих товарів Unilever в рамках експерименту пообіцяв перевести співробітників у Новій Зеландії на «чотириденку». За словами керуючого директора компанії у країні Ніка Бенгса, це допоможе поліпшити ментальний стан співробітників і підвищити їх продуктивність.

Читайте також: Мінфін Німеччини впроваджує податкові пільги для працівників на «віддаленому» режимі роботи

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус»

Коментарі - 7

+
+15
Sage05
Sage05
5 грудня 2020, 17:58
#
На самом деле, перевёл всех своих ребяток на удалёнку еще в 2014, как в стране обстановка стала быдлятская. И им удобнее и проще- в пижаме рассекать на работе, и на офис не надо тратиться. Так что- карантин, так себе показатель.
+
+15
mphet26
mphet26
5 грудня 2020, 19:45
#
Чё за галера?
+
0
Sage05
Sage05
6 грудня 2020, 10:34
#
Своя, любимая, без новых мест. Если места появляются- linkedin знает =)
+
0
preyvanamor
preyvanamor
6 грудня 2020, 7:13
#
З повідомлення не зрозумів про яку країну йде мова??? В 2014-ому в багатьох країнах ситуація погіршилась...
+
0
tarick
tarick
5 грудня 2020, 22:29
#
Наверное контора прижимистая, офис был так себе и едой/печеньками/фруктами не обеспечивали. Да и об атмосфере в коллективе вывод можно сделать, раз не хотят рожи сотрудников видеть. У нас народ с весеннего карантина в офис просился.
+
0
AlSaher
AlSaher
6 грудня 2020, 12:26
#
Это такое же обобщение как сказать что все бухают.
+
0
mphet26
mphet26
6 грудня 2020, 12:39
#
Дело не в офисных печеньках, а в том что из дома невозможно работать дисциплинированно, особенно если рядом другая родня
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися