Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 грудня 2020, 16:20

S&P Dow Jones Indices запустить індекс криптовалют в 2021 році

Фінансова компанія S&P Dow Jones Indices — підрозділ S&P Global Inc. запустить індекси криптовалют в 2021 році. Про це пише Reuters.

Що це означає

Це зробить її останньою великою фінансовою компанією, яка буде відслідковувати ринок криптовалют.

S&P DJI використовуватимуть дані нью-йоркської компанії Lukka, що займається віртуальною валютою по більш ніж 550 найбільш продаваним монетам.

Що це дасть клієнтам

Клієнти S&P зможуть працювати з постачальником індексів для створення індивідуальних індексів і інших інструментів порівняльного аналізу криптовалют, йдеться в спільній заяві S&P і Lukka.

Компанії сподіваються, що більш надійні дані про ціни полегшать інвесторам доступ до нового класу активів і знизять деякі ризики волатильного і спекулятивного ринку.

Читайте також: Біткоїн подорожчав після обвалу на 2,23%. Експерти пророкують йому статус глобального активу

«Оскільки цифрові активи, такі як криптовалюта, стають класом активів, який швидко розвивається, прийшов час для незалежних, надійних і зручних для користувача тестів», — зазначив керівник відділу інновацій та стратегії S & P DJI Пітер Роффман.

Цей крок одного з найвідоміших світових постачальників індексів може допомогти криптовалютам стати більш популярними інвестиціями.

Це відбувається в міру того, як біткоїн продовжує зростати до рекордних максимумів по відношенню до долара, чому сприяє зростання попиту з боку інвесторів, на думку яких віртуальна валюта є хеджуванням від інфляції та безпечним активом.

Читайте також: Чи зможе біткоїн замінити золото

Нагадаємо

Раніше в Нацбанку заявили, що позитивно оцінюють можливість випуску цифрових грошей і ініціювали внесення змін до законодавства.

«Е-гривня здатна стати рівноцінним еквівалентом звичайної гривні», — заявив Кирило Шевченко, коментуючи новини про плани випуску в 2021 році цифрової валюти.

2 грудня Верховна Рада в першому читанні проголосувала за законопроєкт 3637 «Про віртуальних активах», що може легалізувати ринок цифрових валют в Україні.

Коментарі - 4

+
0
ofindependence
ofindependence
4 грудня 2020, 16:26
#
Безобразный старается казаться красивым, глупый старается говорить умные вещи. Вьетнамская пословица
+
0
Daos
Daos
4 грудня 2020, 18:32
#
Чёт уж очень долго раскачивались:)
+
0
R S
R S
4 грудня 2020, 19:04
#
Спекулянт VS Инвестор

https://minfin.com.ua/blogs/73859748/160190/
+
+30
preyvanamor
preyvanamor
5 грудня 2020, 2:30
#
Але ж, але ж.... криптовалюти - це піраміда!! криптовалюти - це тільки для криміналу... криптовалюти - це...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися