Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 грудня 2020, 15:57

Вкладникам банку Аркада уже виплатили 170 мільйонів

У Фонді гарантування заявили, що продовжують відшкодовувати кошти вкладникам неплатоспроможного банку Аркада, на сьогодні вкладники сукупно отримали понад 170 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Фонду.

У Фонді гарантування заявили, що продовжують відшкодовувати кошти вкладникам неплатоспроможного банку Аркада, на сьогодні вкладники сукупно отримали понад 170 млн грн.
Фото: delo.ua

Як отримати кошти

Кошти відшкодовуються у межах гарантованої суми 200 тисяч гривень.

«Вкладники можуть швидко та зручно отримати свої гроші через будь-яке відділення кожного з банків-агентів Фонду, які приєднались до автоматизованої системи виплат.

Для отримання коштів вкладникам необхідно звернутися до одного із зазначених банків-агентів Фонду з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу, та ідентифікаційним номером», — пояснили у відомстві.

Читайте також: Вкладники 200+ та інші кредитори Аркади можуть звертатися з вимогами до 30 жовтня — ФГВФО

«Крім цього, протягом жовтня 2020 року банк Аркада приймав заяви щодо кредиторських вимог від вкладників, які мали на рахунках кошти понад гарантовану суму 200 тис грн, а також від інших кредиторів. Задоволення вимог кредиторів здійснюватиметься за рахунок коштів, отриманих у результаті реалізації майна банку та у черговості, визначеній Законом »Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", — йдеться у повідомленні.

«Сума заявлених вимог кредиторів 4 черги становить близько 75 млн грн, а сума кредиторських вимог юридичних осіб, які належать до 7 черги, складає близько 7 млн грн. Задоволення вимог кредиторів розпочнеться, як тільки банк накопичить достатньо коштів від управління та продажу активів банку», — розповіла заступник директора-розпорядника Фонду Ольга Білай.

Де отримати кошти

Вкладники неплатоспроможного банку можуть швидко та зручно отримати свої гроші через будь-яке відділення кожного з банків-агентів Фонду, які приєднались до автоматизованої системи виплат. Це такі банки:

Нагадаємо

З 11 вересня 2020 року Фонд розпочав виплати коштів вкладникам банку Аркада за договорами банківського рахунку та договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився до введення в установу тимчасової адміністрації.

З 29 вересня Фонд перейшов до виплат за договорами банківського вкладу незалежно від закінчення строку їх дії.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися