Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 жовтня 2020, 15:20

Вкладники 200+ та інші кредитори Аркади можуть звертатися з вимогами до 30 жовтня — ФГВФО

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) звертає увагу вкладників банку Аркада, які мали на рахунках кошти понад гарантовану суму 200 тис. грн та інших кредиторів на те, що їхні вимоги до банку приймаються до 30 жовтня 2020 року включно. Про це повідомляє Фонд на своєму сайті.

Вкладники 200+ та інші кредитори Аркади можуть звертатися з вимогами до 30 жовтня
Фото: ukrinform.ru

Як заявити вимоги

Заявити кредиторські вимоги у визначений термін можуть юридичні та фізичні особи, які мають документально підтверджені вимоги до банку щодо його зобов’язань.

Для подачі своїх вимог до банку необхідно направити письмову заяву кредитора на адресу: вул. Ольгинська, 3, м. Київ, 01001. Зразок такої заяви розміщено на сайті Фонду в розділі «Кредиторам». Також заявити свої кредиторські вимоги можна безпосередньо в банку.

Що далі

На підставі поданих заяв та документів уповноваженою особою на ліквідацію банку Аркада буде сформовано реєстр вимог кредиторів, при цьому вимоги кожного кредитора будуть віднесені до певної черги погашення, що визначена законодавством.

Після затвердження Фондом реєстру акцептованих вимог кредиторів відповідну інформацію буде розміщено на сайтах Фонду та банку Аркада, а також у приміщеннях банку.

Читайте також: На добудову об'єктів Аркади необхідно близько 7 мільярдів

Задоволення вимог кредиторів банку здійснюється за рахунок коштів, отриманих у результаті реалізації майна банку та у черговості, визначеній Законом «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Зокрема, вимоги вкладників 200+ задовольняються у четверту чергу.

На додаток

Кредиторські вимоги до банку Аркада можна заявити протягом 30 днів з дня публікації 1 жовтня 2020 року оголошення про його ліквідацію в газеті «Голос України» №181 (7438). Відповідно до законодавства будь-які вимоги, що надійдуть після закінчення цього терміну, вважатимуться погашеними, крім вимог вкладників у межах гарантованої суми відшкодування за вкладами.

Читайте також: Вкладники банку Аркада вже отримали понад 100 мільйонів

З 11 вересня 2020 року Фонд розпочав виплати коштів вкладникам банку Аркада за договорами банківського рахунку та договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився до введення в установу тимчасової адміністрації.

З 29 вересня Фонд перейшов до виплат за договорами банківського вкладу, незалежно від закінчення їх строку дії.

Читайте також: Що робити інвесторам Аркади. Чиновникам запропонували план порятунку

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися