Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 грудня 2020, 17:39

SWIFT впровадила миттєві транснаціональні платежі в режимі 24/7

Міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів SWIFT спільно з Lloyds Banking Group запускають систему нових платіжних можливостей Instant на базі сервісу gpi. Про це йдеться в пресрелізі компанії.

SWIFT впровадила миттєві транснаціональні платежі в режимі 24/7
Фото: psm7.com

Мета нової системи

Можливості миттєвих платежів стануть доступні в будь-якій країні світу, незважаючи на те, що операційна база Instant gpi знаходиться у Великобританії.

Мета нового фінансового інструменту — зробити доступним миттєвий платіж у будь-який час у будь-яку точку земної кулі.

Аналітики вважають, що проєкт gpi Instant — це «туз у рукаві» сервісу SWIFT на шляху реалізації стратегії миттєвих платежів з рахунку на рахунок у будь-якій точці світу, оскільки останнім часом спостерігається значне зростання попиту на таку послугу.

«Це важливий крок на шляху реалізації нашої стратегічної мети — допомогти банкам задовольнити зростаючий по всьому світу попит на миттєві транскордонні платежі. Ми розробляли gpi Instant, приділяючи рівноцінну увагу чотирьом основним вимогам — швидкості, безпеці, прозорості та доступності. Ми будемо раді продовжити роботу з фінансовими установами та організаціями, що надають платіжну інфраструктуру, в інших країнах для того, щоб клієнти по всьому світу мали змогу скористатися перевагами зручних транскордонних платежів», — підкреслив Девід Уотсон, директор відділу стратегічного планування SWIFT.

Читайте також: SWIFT запускає новий сервіс для міжнародних переказів

Механізм системи

Для використання системи клієнтам не потрібно робити жодних додаткових дій. Платіжне доручення, як і раніше, проходитиме через фінансового агента, обслуговуючу компанію або фізособу.

Робота сервісу gpi Instant забезпечується засобами міжнародних високошвидкісних комунікаційних ліній сервісу SWIFT gpi і систем платежів у режимі реальному часі на внутрішніх ринках кожної країни. По суті, gpi Instant використовує існуючу інфраструктуру, проте застосовує новий алгоритм операційної обробки фінансових доручень, що дозволяє банкам надавати більш якісний і швидкий сервіс 24/7.

Особливості системи — прозорість інформації по комісії і можливість заздалегідь дізнатися час, коли кошти надійдуть на рахунок кінцевого одержувача.

До речі

SWIFT розробляє новий інструмент спільно з більш ніж 20 банками, використовуючи переваги сервісу SWIFT gpi та його високошвидкісні можливості, які вже змінили бізнес у сфері проведення великих транскордонних платежів. Від запуску цього сервісу виграють як клієнти-одержувачі, так і відправники.

Читайте також: SWIFT змінює стратегію розвитку миттєвих міжнародних платежів

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі - 9

+
0
tarick
tarick
2 грудня 2020, 18:15
#
Чтобы популяризовать услугу мгновенных платежей - придется обычные замедлить. Но вы держитесь!
+
+42
Італій .
Італій .
2 грудня 2020, 18:55
#
Та куда их замедлять, они и так ходят будто сейчас 80-е прошлого века.

Причем там ещё есть шанс что банк-посредник остановит платеж из-за каких-то своих забубонных соображений, и придется неделями «выбивать» деньги.
+
0
Італій .
Італій .
2 грудня 2020, 18:55
#
Аналитики полагают, что проект gpi Instant — это «туз в рукаве» сервиса SWIFT на пути реализации стратегии мгновенных платежей со счета на счет в любой точке мира, т. к. за последнее время наблюдается значительный рост спроса на такую услугу.

У Transferwise быстрее и дешевле, по крайне мере для бытовых сум переводов. Разве что отправлять деньги на покупку дома в той же Турции или Португалии будет проще через SWIFT.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
2 грудня 2020, 19:56
#
Італій.

Transferwise не обслуживает В2В-переводы, в отличие от Swift.

Отправить из Украины в Турцию деньги через TW не получиться,
разве что только получить перевод из Турции в Украине да и то в гривнах.

+
0
Італій .
Італій .
2 грудня 2020, 19:59
#
Transferwise не обслуживает В2В-переводы, в отличие от Swift.

Ну это да. Я со своей колокольни физлица.

Для бизнеса такое покращення несомненно в плюс.

Отправить из Украины в Турцию деньги через TW не получиться,

По-секрету: получится. Комиссия только будет выше чем при например переводе евро, злотых и фунтов.
+
0
Pareto
Pareto
3 грудня 2020, 0:51
#
У них уже есть business account.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
3 грудня 2020, 10:48
#
«У них уже есть business account.»

Валюта = UAH
Счет отправителя может быть бизнес-счетом = Yes
Счет получателя может быть бизнес-счетом = No

А это значит, что В2В-перевод невозможен...

См. раздел «Валюты с ограничениями для бизнес-переводов»
+
0
Pareto
Pareto
3 грудня 2020, 11:36
#
Я нигде не говорил про UAH. Мы, к сожалению, тут мы на уровне «банановых республик».
+
0
Італій .
Італій .
3 грудня 2020, 12:35
#
Валюта = UAH
Счет отправителя может быть бизнес-счетом = Yes
Счет получателя может быть бизнес-счетом = No


Так и для SWIFT такая операция не пройдет, надо сначала купить валюту или делать перевод с валютного счёта. Ни для бизнес-счёта, ни для счёта физлица.

А вот у TW пополнение счёта в турекцих лирах наверняка возможно и с карты в гривнах. С последующей отправкой на счёт в турекцих лирах в турецком банке. Ну или если с лирой так нельзя, то точно можно с импользованием счёта TW в уже упомянутых фунтах, евро или злотых, единственное что два раза придется заплатить комиссию. Но на небольших суммах комиссия меньше минимальной стоимости SWIFT-перевода.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися