Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 грудня 2020, 14:20

Аналітик назвав дві причини падіння курсу біткоїна

Біткоїн може подешевшати з поточних $19,2 тис. до $16 тис., попередив аналітик Амстердамської фондової біржі Міхаель ван де Поппе в огляді на своєму youtube-каналі.

Біткоїн може подешевшати з поточних $19,2 тис.
Фото: fxteam.ru

Дві причини падіння біткоїна

За словами аналітика, по-перше, котирування двічі не змогли подолати $19,5 тис.,і тепер в цій області сформувався опір.

По-друге, обсяг торгів BTC в останні кілька днів знижується.

Ціна головного цифрового активу може піднятися вище $20 тис. І продовжити підніматися, якщо подолає опір в $19,5 тис., уточнив Поппе.

Інакше монету чекає стрімке зниження до найближчого рівня підтримки в $18,2 тис. Падіння нижче цієї позначки може стати сигналом на розворот до низхідного тренду, підкреслив експерт.

Читайте також: Чи зможе біткоїн замінити золото

Що кажуть аналітики

Велику ймовірність швидкого зниження курсу біткоїна допустив і аналітик порталу livebitcoinnews Аяш Джиндал. Згідно із його прогнозом, криптовалюта може незабаром подешевшати до $18 тис. Якщо підтримка, яка сформувалася на цьому рівні не витримає, падіння може продовжитися до $17,3 тис.

На користь зниження ціни монети говорить кілька індикаторів, зазначив Джиндал. У їх числі індекс відносної сили (Relative Strength Index або RSI), значення якого опустилося нижче 50 пунктів, що говорить про можливу зміну тренду на спадний. Для повернення до зростання курсу криптовалюті необхідно подолати ключовий рівень опору в $19,5 тис., додав Джиндал.

Читайте також: Чому дорожчає біткоїн

Про ризик швидкого падіння курсу біткоїна також попередив глава аналітичного сервісу CryptoQuant Кі Янг Джу. Він розповів, що великі тримачі криптовалюти переводять її запаси на біржі, ймовірно, для продажу. Більш того, відтоку монети з торгових майданчиків на гаманці «китів», навпаки, не видно.

Також негативними факторами Джу назвав опір в $20 тис., який перешкоджає подорожчанню BTC, і продаж майнерами втдобутих монет. Це стало причиною вчорашнього падіння ціни активу до $18 тис., резюмував експерт.

Нагадаємо

1 грудня, біткоіни не зміг подолати позначку $20 тис. і почав зниження. Ціна опускалася до $18 тис., але зараз відновилася до $ 19,2 тис. На тлі цих коливань біржі ліквідували позиції трейдерів на $730 млн, один з них зазнав більше $6 млн збитку через невдалі операції.

Коментарі - 7

+
0
Daos
Daos
2 грудня 2020, 14:32
#
19.5 - сильный уровень.
Но посмотрим:)
+
+82
Андрей Иванов
Андрей Иванов
2 грудня 2020, 15:13
#
Аналитик курса биткоина - это круто. Аналитик курса МММ, аналитик по продаже воздуха и т.д. Еще есть аналитик рынка форекс. Как можно анализировать то, что не поддается анализу и здравому смыслу ?  Это ближе к изотерике, гаданию.
+
0
100110001
100110001
2 грудня 2020, 15:56
#
Все, в чем присутствует человек, имеет причинно-следственную связь. Потому что и сам человек подчиняется этой связи и реализует её. Аналитика может быть сложной, неоднозначной и включать в себя многие неочевидные на первый взгляд переменные. В нашем мире в потенции вообще нет ничего, что не поддавалось бы аналитике, проблема в том, что не для всякой аналитики можно собрать качественные данные. И в основном это происходит из-за наших ограниченных знаний. Тут лишь справедливо можно поставить один вопрос — о квалификации аналитика. Да, она низкая, почти всегда.
+
+15
SergS7
SergS7
2 грудня 2020, 17:49
#
Квантова невизначеність навіть теоретично не дає змоги давати точну аналітику). Навіть якби аналітикою займався комп'ютер розміром з Всесвіт
+
0
ototo
ototo
3 грудня 2020, 14:41
#
Это касается только абстрактной математики. В торговле работает психология толпы. Все эти технические анализы имеют под собой обоснование, потому что большинство им следует. Само-исполняемое пророчество. Другое дело когда манипуляторы толкают рынок в противоположном направлении, т.е. играют против толпы.
+
0
Юра Жуков
Юра Жуков
2 грудня 2020, 20:32
#
Коли криптовалюту виводять на рахунки банків тоді йде стрімке зниження курсу.
+
0
ototo
ototo
3 грудня 2020, 16:16
#
Сейчас для этого есть масса стейблкоинов привязанных к доллару, и уже не требуется выводить ни на какие счета банков.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися