Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 листопада 2020, 13:04

Україна піднялася на новий рівень володіння англійською мовою. Світовий рейтинг

Україна у 2020 році піднялася з 49-го місця у світовому рейтингу володіння англійською мовою на 44-те місце зі 100 можливих, повідомляється в Індексі EF EPI.

Україна піднялася на новий рівень володіння англійською мовою. Світовий рейтинг
Фото: chris.community

Чого досягла Україна

Україна перейшла з групи країн із низьким рівнем до групи із середнім рівнем володіння англійською мовою.

Зараз приблизно 63% дорослих українців володіють англійською (жінки – 63%, чоловіки – 63,13%).

У світі цей показник становить 62%, в Європі — 69%.

Крім України, до групи середнього рівня в Європі потрапили: Італія (30-е місце), Іспанія (34-е), Білорусь (40-е), Росія (41-е), Грузія (47-е). Загалом у групі 7 європейських країн.

Водночас Польща, Угорщина, Румунія, Словаччина перебувають у групі високого рівня.

Читайте також: Серед інноваційних країн Україна на 45-му місці — рейтинг

Тренди у володінні англійською

Знання англійської мови окупається. Виявлено стійку позитивну кореляцію між рівнем володіння англійською мовою та рядом показників, що стосуються людей, економіки та розвитку, включаючи скоригований чистий національний дохід на душу населення.

Мовні бар'єри. Сьогодні компанії характеризуються високим рівнем співпраці, горизонтальними, неієрархічні структурами і використовують спеціалізовані інструменти для організації внутрішньої взаємодії. Ці інновації спрямовані на те, щоб зробити компанії гнучкішими, новаторськими і справедливими до своїх співробітників. Але дані рейтингу демонструють, що деякі підрозділи організацій не залучені до цих перетворень. Люди, що займають виробничі та офісні посади, а також середній технічний персонал, в середньому має набагато нижчий рівень знання англійської мови, ніж їх колеги. Цей розрив не дозволяє їм стати корисними членами багатонаціональних команд і обмежує їхні кар'єрні перспективи.

Кар’єрні очікування. Менеджери говорять англійською краще, ніж керівники і рядові співробітники у всіх регіонах, за винятком Азії. Цей розрив у мовних навичках особливо великий в Європі, де середній рівень володіння англійською мовою серед дорослого населення вище. Такий результат свідчить про те, що в компаніях в Європі можуть бути встановлені свого роду негласні мовні бар'єри, які не дають співробітникам перейти з молодших посад на менеджерські, якщо вони не говорять англійською.

Читайте також: Які країни є найпривабливішими для висококваліфікованих фахівців. Рейтинг

Що означають рівні володіння мовою

У звіті Індекс EF EPI усі країни розподілено за п'ятьма категоріями залежно від рівня володіння англійською – від дуже високого до дуже низького. Цікаві основні три.

  1. Високий рівень володіння передбачає вільне читання текстів просунутого рівня, розуміння мови в телевізійних програмах, читання газет.
  2. Під середнім рівнем розуміється ведення перемовин, написання робочих електронних листів на знайомі теми, розуміння текстів пісень.
  3. Низький рівень – орієнтування в англомовних країнах як турист, підтримання бесіди з колегами, розуміння нескладних електронних листів від колег.

Про Індекс EF EPI 2020

Індекс EF EPI 2020 засновано на результатах тестування понад 2,2 млн осіб по всьому світу, яким пропонувався стандартний тест з англійської мови EF (EF SET) або один з кваліфікаційних тестів з англійської мови 2019 року.

Коментарі - 18

+
+15
bonv
bonv
29 листопада 2020, 13:27
#
Досягнення:)
+
+19
An GenShuo
An GenShuo
29 листопада 2020, 13:59
#
Шутка
+
+41
Bischof
Bischof
29 листопада 2020, 14:34
#
На сегодня быть молодым человеком, жить в городе и не знать английского языка хотя бы на среднем уровне – ну это как-то очень странно и диковинно уже. Примерно как ходить в шлепках и носках.
+
+20
bonv
bonv
29 листопада 2020, 14:44
#
«Я еще и вышивать могу, и на машинке тоже…»:) (с)
+
+79
SergeSokol
SergeSokol
29 листопада 2020, 15:53
#
А если не молодым и не в городе, то вообще зачем таким жить.... А еще лучше быть молодым айтишником. Вот тогда хозяин жизни. Откуда этот снобизм берется...
+
+62
bonv
bonv
29 листопада 2020, 15:58
#
- Ну як? Були в тебе у Лондоні проблеми з твоїм англійським?
- В мене ні. В англійців були.
+
+15
Bischof
Bischof
29 листопада 2020, 17:17
#
Это лишь наблюдения из личного опыта, подтверждающие сказанное в статье. А вы где-то снобизм увидели. Не принимайте все так близко к сердцу =)
+
+32
bonv
bonv
29 листопада 2020, 15:57
#
- Чи говорите ви англійською?
- Лише зі словником. З людьми поки соромлюся:))
+
+94
marcher145
marcher145
29 листопада 2020, 16:36
#
Я не знаю на чём строилась статистика… но это бред… у нас и 10% нет, кто говорит на среднем уровне… может они перепутали средний уровень и уровень 1 класса… Father, mother, sister, brother… от куда более 60%… они шутят?

и это не упрёк украинцам… на английском и в Европе не говорят, как тут пишут, попробуйте в Чехии или во Франции спросить даже самый стандартный вопрос «Excuse me, do you know where… is?»… от Вас отмахнутся…

если не считать сферу обслуживания 3 звезды и выше, ученых и интернациональный бизнес, на английском в Европе говорят в двух местах, это Нормандия(там много англичан), и Берлин…
+
0
Віталій Андарак
Віталій Андарак
29 листопада 2020, 21:59
#
Вони, мабуть, проводили опитування:
— Дую спік інгліш?
— Oui, bien sûr!

А якби провели який тест в середньостатистичній вибірці, то і побачили б 5-10%.
Цікаво було б глянути методику складання рейтингу. Ні, розподіл країн по місцях особливо питань не викликає. А от 63%?
П.С. Подивився методологію. Тут дані по тим, хто добровільно пройшов тест на їх сайті:
Участники тестирования
Несмотря на то, что выборка участников тестирования EF EPI смещена в сторону заинтересованных в изучении языка респондентов и более молодых взрослых, она сбалансирована по полам и включает изучающих язык взрослых всех возрастных групп.
• Женская аудитория теста составила 54 % от всех участников.
• Средний возраст взрослых участников составил 26 лет.
• 79 % респондентов — люди в возрасте до 35 лет, 94 % — до 60 лет.
• Медианный возраст респондентов мужского пола составил 27 года, что немного выше, чем медианный возраст респондентов женского пола — 25 года.
В показатели были включены только
города, регионы и страны, в которых
число тестируемых составило не менее
400 человек. В большинстве случаев число участников было намного больше.
+
+42
Віталій Андарак
Віталій Андарак
29 листопада 2020, 22:06
#
Хто гарно знає англійську, можемо зараз ломанутися бандою на їх сайт і пройти тест. Піднімем країну в рейтингах! :)
+
0
Toma666
Toma666
30 листопада 2020, 5:48
#
Вот вот и в Польше учат немецкий, а не английский. В Китае полнейший отстой! они на своем национальном стандартном языке не говорят, а на своих диалектах (более 40лиалектов). Даже в банках работники не могут «выдавить» и несколько слов, кроме хАлоу и гудДА френдА!
+
0
Sage05
Sage05
30 листопада 2020, 11:44
#
Пекин, Гуанджоу, Нанкин- в банках вполне нормально на английском говорят.
+
0
preyvanamor
preyvanamor
30 листопада 2020, 6:56
#
Перейшов по лінку і найбільше сподобалась ціла карта світу, де ВСІ англомовні країни на рівні з БІЛЬШІСТЮ КРАЇН АФРИКИ! замальовані одним кольором! Чи значить це, що в Англії такий самий рівень знання англ. мови, як в якійсь Африці??? ХАХАХАХАХА!

але жарти в бік - хотілось би, щоб вони і СВОЇ країн перевірили на знання СВОЄЇ Ж МОВИ!!! Бо якісь подвійні стандарти виходять...
+
0
ITshnik99
ITshnik99
30 листопада 2020, 12:43
#
Двойные стандарты в наше время это нормально
+
0
Finjozik
Finjozik
30 листопада 2020, 9:46
#
Нісенітниця повна! Які 63 відсотки???! Сказати «How are you?» і «Wow!» можуть і 80 відсотків. А розмовляти, читати, а тим більше писати не більше 15%
+
0
ITshnik99
ITshnik99
30 листопада 2020, 12:46
#
63% взрослых украинцев владеют английским.
Если бы так было, то в этой стране, сегодня, осталось бы максимум 10 млн. населения…
+
0
Stanislau Biakhau
Stanislau Biakhau
25 липня 2022, 17:04
#
На саомм деле как в любойсамостоятельной и развивающейся стране, это даже не достижение, а как показывает практика участия в курсе https://englishpapa.com/ это стремление украинцев жить лучше чем наши восточные соседи , потому как в любой высокоразвитой стране уровень профессионализма будет всегда выше, нежели в стране с ууже сложившимися условиями
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися