Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 листопада 2020, 15:26

Американську вакцину від Pfizer почали чартерами розвозити по світу

Американську вакцину від відомої компанії Pfizer вже почали поширювати в Європі і США, незважаючи на те, що офіційний регулятор досі не зареєстрував її. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Американську вакцину від відомої компанії Pfizer вже почали поширювати в Європі і США, незважаючи на те, що офіційний регулятор досі не зареєстрував її.
Фото: delo.ua

Зазначено, що це роблять для того, щоб вакцинація людей почалася швидше.

Куди доставили

Зокрема, вакцину вже доставили в американський штат Мічиган і європейську країну Бельгія. Незабаром її планують відправити в штат Вісконсін (США) і Німеччину.

При цьому для експортування вакцини авіакомпанії дали запит на транспортування 6,8 тонн сухого льоду — це більше в 5 разів, ніж треба за законом.

«Це необхідно для підтримки на борту низької температури, при якій можна безпечно зберігати вакцину», — пояснили в виданні.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч

Коли вакцина приїде в Україну

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я прогнозували, що першу партію успішно випробуваної і зареєстрованої вакцини від коронавируса covid-19 Україна зможе отримати в другому кварталі 2021 року.

Крім того, Україна розраховує на 8 млн доз вакцини в рамках глобальної ініціативи COVAX. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, масову вакцинацію в Україні почнуть навесні 2021 року.

Степанов стверджує, що вакцини, отриманої в рамках COVAX, вистачить лише для 20% населення України. При цьому згідно з результатами дослідження Research & Branding Group, 50% українців не погодилися б на безкоштовну вакцинацію від коронавірусу, але погодився б кожен третій (35%).

Раніше повідомлялося

  • Як стало відомо, перші проміжні результати випробувань показали, що вакцина, розроблена американським фармацевтичним гігантом Pfizer Inc спільно з німецькою компанією BioNTech, більш ніж на 90% ефективна.
  • Після цієї заяви фондові ринки по всьому світу відреагували стрімким зростанням. Ціни на золото та інші дорогоцінні метали різко пішли вниз.
  • Американська фармацевтична компанія Pfizer Inc. була заснована в 1849 році і з тих пір є одним зі світових лідерів ринку.

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі - 6

+
+30
TAN72
TAN72
28 листопада 2020, 17:35
#
Опыты начались.
+
+15
tarick
tarick
28 листопада 2020, 19:11
#
Если отбросить тех, кто не верит в коронавирус и тех, кто против прививок - то на остальных как раз хватит :)
+
+45
mphet26
mphet26
28 листопада 2020, 20:04
#
ВОЗ заявили, что кроме пресс-релиза им о данной вакцине ничего не известно.
Скоро найдут «страну кролика» для тестирования
+
+12
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
29 листопада 2020, 4:20
#
А что еще не понятно, что это за «кролики» и где они живут....
+
0
Італій .
Італій .
29 листопада 2020, 11:16
#
это больше в 5 раз, чем надо по закону.

(Устало) По какому закону?
+
0
mishamzs
mishamzs
30 листопада 2020, 19:51
#
50% украинцев не согласились бы на бесплатную вакцинацию от коронавируса

Щось я не зрозумів. Ці 50% хочуть купляти вакцину за власні кошти, чи взагалі не планують вакцинуватись? Чи тут щось автор хотів інше сказати? І що будуть робити інші 15%?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися