Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 листопада 2020, 9:27

Південнокорейські інвестори йдуть з європейських ринків та вкладають в США та Азію

Інвестори з Південної Кореї показують зростаючий попит на нерухомість за межами своєї країни в міру ослаблення кризи, пов'язаної з covid-19, в Азії. Про це пише Investor.bg.

Інвестори з Південної Кореї показують зростаючий попит на нерухомість за межами своєї країни в міру ослаблення кризи, пов'язаної з covid-19, в Азії.
Фото: ckp.in.ua

Інвестиції в нерухомість

У 2019 вони інвестували в європейську нерухомість $12,5 млрд, а в першій половині 2020 року — $2,2 млрд. Але тепер вони зіткнулися з іншою проблемою.

«Власники активів в Європі, як правило, орієнтуються на більш низьку цільову прибутковість, ніж їх південнокорейські колеги. Тому вони, як правило, укладають угоди за цінами і на більш привабливих для продавців умовах. Отримати конкурентоспроможну ціну стає все важче», — розповів президент сеулської компанії Igis Asset Management Джозеф Лі.

Очікувана прибутковість комерційної нерухомості в Європі впала з 6,5% в травні до менш 4% зараз.

Читайте також: Топ-10 міст світу за рівнем інвестицій в нерухомість

Тому Igis Asset Management, який вже вклав в європейську нерухомість 7 млрд євро, не планує це робити протягом найближчого року. Зате компанія планує інвестувати ще $900 млн на додачу до вкладених $ 3 млрд в нерухомість США. В основному мова йде про логістичну нерухомость.

«Хоча ми продовжуємо орієнтуватися на Європу, ми вважаємо за краще США через привабливі процентні ставки і більш стабільний приплив угод», — заявив Лі.

Процентні ставки в США впали на 1,5% в березні на тлі кризи covid-19 і зараз становлять 0,25%, а процентні ставки в зоні євро залишаються на рівні 0% з 2015 року.

Всі заплановані інвестиції Igis пов'язані з логістичними центрами, орендованими компаніями електронної торгівлі, при цьому інвестори чітко дотримуються думки, що перспективи цих вкладень виправдовують високу вартість активів.

Фірма планує протягом наступного року змінити співвідношення інвестицій між США і Європою з 30/70 до 40/60 в зв'язку зі зростаючим попитом на американські активи.

Про те, що південнокорейські інвестори уникають Старого континенту, хоча готові вкладати кошти в Азію і США, говорить і консультант юридичної фірми Dechert з Гонконгу Спенсер Пак.

«Ми безумовно спостерігаємо за зростанняя кількості угод з нерухомістю за кордоном за останні кілька тижнів в останньому кварталі, які намагалися укласти південнокорейські інвестори. Але Європа з них виключена. За межами Азії основна увага приділяється США, де процентні ставки падають», — заявив Пак.

Читайте також: Інвестиції в нерухомість: що потрібно знати, щоб заробити до 80%

У минулому році південнокорейські інвестори вклали значні кошти в нерухомість в Європі, коли процентні ставки були нижче, ніж в Азії і США. Вони придбали офісну нерухомість в Парижі та Відні, в скандинавських країнах, а також в Польщі і Чехії.

Однак є ознаки того, що вихід південнокорейців з європейських ринків — лише тимчасове явище.

Коментарі - 3

+
+30
bonv
bonv
27 листопада 2020, 10:07
#
От вам і «прибуткова» комерційна нерухомість в Європі:)  Пандемія з"їла всі прибутки..
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
27 листопада 2020, 10:41
#
Диверсификация инвестиций ещё никому не вредила...

Сначала вкладывались в относительно дешёвую и прибыльную европейскую недвижимость...
Теперь вкладываются в более дорогую американскую...

Удивляет другое - почему этот инвестор не вкладывает в страны БРИКС - неужели
не верит в их радужные перспективы...
+
+15
bonv
bonv
27 листопада 2020, 10:10
#
2018: Надо учиться планировать отпуск, покупать авиабилеты и бронировать отели за полгода
2019: Надо учиться планировать отпуск, покупать авиабилеты и бронировать отели за полгода
2020: Хорошо, что так и не научился планировать отпуск, покупать авиабилеты и...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися