Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 листопада 2020, 12:40

Чому Ілон Маск — не друга найбагатша людина світу. Пояснення Forbes

У Forbes спростували дані Bloomberg про те, що Ілон Маск посів друге місце серед найбагатших людей світу. Видання засумнівався в рейтингу, опублікованому раніше агентством Bloomberg.

У Forbes спростували дані Bloomberg про те, що Ілон Маск посів друге місце серед найбагатших людей світу.
Фото: forbes.com

Як повідомляв Bloomberg, Маск обійшов засновника Microsoft Білла Гейтса і зайняв другий рядок рейтингу.

Forbes повідомив, що Маск піднявся на третє місце в рейтингу найбагатших людей світу.

У той же час Forbes підтверджує, що Ілон Маск обігнав у рейтингу засновника Microsoft Білла Гейтса. Білл Гейтс опустився на четверте місце. Його статок оцінюється в $ 119,4 млрд.

Читайте також: Ілон Маск вперше увійшов до п'ятірки найбагатших людей світу — рейтинг Forbes

Forbes стверджує, що зараз Маску належить $ 126,8 млрд, і за цим показником він поступається Amazon на чолі з Джеффом Безосом ($ 182,6 млрд) і гендиректору групи компаній LVMH Бернару Арно зі $ 140,6 млрд.

Нагадаємо

В кінці жовтня, колиTesla перевершила передбачені планом вимоги по EBITDA, Маск отримав право на четвертий транш. Але поки що компанія публічно не підтвердила досягнення показника. Представник Маска не відповів на запит Forbes перед публікацією. До тих пір, поки отримання четвертого траншу не підтвердиться, Forbes враховує в оцінці статків Маска тільки приблизно 25 млн опціонів із загального пакету.

Крім частки в Tesla, Маску належить приблизно 48% космічної компанії SpaceX, яка нещодавно провела перший регулярний запуск з астронавтами на борту на замовлення NASA. У серпні інвестори оцінили SpaceX в $ 46 млрд. Застосувавши дисконт в 10%, який Forbes використовує для приватних компаній, частку Маска в SpaceX можна оцінити в трохи менше $ 20 млрд.

Читайте також:Ілон Маск обігнав Білла Гейтса в рейтингу найбагатших людей в світі

Акції Tesla виросли на 36% з 17 листопада, коли агентство S & P Global оголосило, що 21 грудня включить виробника електромобілів в індекс S & P 500. Це означало, що більше взаємних фондів, які відстежують індекс S & P 500, будуть купувати акції Tesla.

За нинішньої ринкової капіталізації в $ 525 млрд Tesla коштує набагато більше Toyota ($ 198 млрд) і GM ($ 66 млрд) разом узятих. При цьому за перші три квартали поточного року Tesla поставила 318 000 автомобілів — всього лише малу частку від обсягів випуску найбільших автовиробників світу.

Читайте також: Чому Tesla може обвалити S & P 500

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
25 листопада 2020, 12:58
#
Трагедія:)))))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися