Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 листопада 2020, 8:47

Глава PayPal розповів про майбутнє біткоїна

У 2021 році користувачі PayPal отримають можливість розплачуватися криптовалютою у 28 млн продавців. Про це розповів в інтерв'ю CNBC глава платіжної системи Ден Шульман, пише РБК.

У 2021 році користувачі PayPal отримають можливість розплачуватися криптовалютою у 28 млн продавців.
Фото: finews.org

Що каже Шульман

Він уточнив, що з наступного року її клієнти зможуть оплачувати товари за допомогою цифрових грошей у всіх, хто працює з PayPal.

Продавці не отримуватимуть криптовалюту, вона буде конвертуватися у фіатну валюту всередині PayPal в момент транзакції. За таким же принципом працює більшість криптокарт, які дозволяють витрачати цифрові гроші в повсякденному житті.

Читайте також: Біткоїн перевищив $19 тисяч і наблизився до історичного максимуму

Шульман впевнений, що біткоїн буде більшою мірою використовуватися для повсякденних платежів, а не як інструмент збереження вартості.

Глава PayPal підкреслив, що використання криптовалюти для щоденних покупок підвищить її функціональність і знизить волатильність.

Що відбувається з біткоїном

У 2020 році курс біткоїна виріс майже на 150%. З березня, коли ціна активу опускалася до локального мінімуму в $3800, вартість криптовалюти підвищилася на 374%, до поточних оцінок близько $18 тис.

Причина зростання

Вартість активу росла на фоні поширення covid-19, а також економічної нестабільності. Однією з причин зростання інтересу до криптовалюти могла стати політика центробанків щодо кількісного пом'якшення, яка призводить до додаткової емісії фіатних валют та їх знецінення. За умови низьких ставок в банках інвестори починають шукати нові способи вкладення коштів.

Біткоїн виглядає привабливою альтернативою, в тому числі за рахунок того, що його емісія математично обмежена 21 млн монет.

Також позитивно на котирування біткоїна могла вплинути новина про те, що платіжна система PayPal додала підтримку чотирьох криптовалют: Bitcoin, Ethereum, Litecoin і Bitcoin Cash.

Читайте також: Чому дорожчає біткоїн

З 11 листопада користувачі сервісу з США можуть купувати, тримати і продавати цифрові гроші безпосередньо через PayPal.

У другій половині 2020 року в біткоїн почали активно інвестувати публічні компанії і мільярдери.

Купити ОВДП від ICU: до 3% в доларах США

Коментарі - 5

+
0
kingcity
kingcity
25 листопада 2020, 10:29
#
«Продавцы не будут получать криптовалюту, она будет конвертироваться в фиатную валюту внутри PayPal в момент транзакции» - дуже зручно, враховуючи волатильність курсу біткоїна.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
25 листопада 2020, 10:39
#
Двойная конвертация всегда приносит дополнительные накладные расходы клиенту
и дополнительные комиссионные доходы конторе, проводящей конвертацию...

А тут ещё возникают дискуссионные вопросы
о дате и времени валютирования операции да и курсе обмена.
+
+30
Viach
Viach
25 листопада 2020, 11:15
#
Саме так. PayPal все це влаштував аби збільшити свої заробітки на комісіях, тому Шульман і «впевнений, що біткоїн буде більшою мірою використовуватися для повсякденних платежів, а не як інструмент збереження вартості». Бо якщо клієнти будуть просто зберігати, а не платити, то пейпалу особливого зиску від цього не буде.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
25 листопада 2020, 11:46
#
Даже если клиенты PayPal будут только сохранять длительное время крипту, то минимум две операции они так или иначе, но проведут через PayPal (заход в крипту для долгосрочного инвестирования и выход из крипты для монетизации дохода от инвестирования) и контора получит свои комиссионные.
+
0
Юра Жуков
Юра Жуков
26 листопада 2020, 21:26
#
Единственной скупчей виртуального актива, криптовалюты есть НБУ (Национальный Банк Украины) в Украине.
Pay Pal вы же брокеры!
Задавая мне вопрос? Какой твой интерес, я отвечу:
Работая с 3-й кассой, не замечаешь как исчезает безналичный расчет. Дело в том, что мне как владельцу криптобанка не приходилось работать со 2-й кассой (безналичным расчетом), так как с 2014 года модернизация программы и монетарная политика была доступна не для всех граждан.... Безналичный расчет и его денежные средства на счетах это инкубатор инфляции при выпуске цифровых фиатов на счета.
... Фиатные «деньги» это полуфабрикаты и к е-гривне не имеют ни какого отношения т.к. не соблюдается баланс.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися