Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 листопада 2020, 10:12

Податківці викрили шахрайську схему на ринку цінних паперів

Податківцями викрито шахрайську схему на позабіржовому ринку цінних паперів на суму більше 21 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні ДПС.

Податківцями викрито шахрайську схему на позабіржовому ринку цінних паперів на суму більше 21 млн гривень.
Фото: glavcom.ua

Що встановили податківці

У результаті аналізу та моніторингу операцій з цінними паперами встановлено, що низкою суб’єктів господарської діяльності проведені операції з купівлі-продажу акцій в документарній формі.

При цьому їх реєстрацію було скасовано ще в 2009 році рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

За матеріалами аналітичного дослідження, зібраними управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Запорізькій області, вбачаються правопорушення за ознаками, передбаченими статтями 209, 212 КК України.

Читайте також: Схоже на B2B Jewelry. НКЦПФР попереджає українців про ризики інвестування в проект Exlimited

Наразі ГУ ДФС у Запорізькій області вживаються заходи з порушення кримінального провадження та зупинення обігу «сміттєвих» цінних паперів.

Інформацію про факти зловживання на ринку цінних паперів направлено до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку для відповідного реагування.

Читайте також: Комісія попереджає інвесторів про ризики інвестицій в скам-проекти

Раніше повідомлялося

  • На початку травня НКЦПФР заявила, що вважає проект B2B Jewelry, який пропонує українцям вкладати кошти в інвестиційні сертифікати і продає ювелірну продукцію, способом незаконного заволодіння грошовими коштами. Комісія звернулася до правоохоронців.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
24 листопада 2020, 10:36
#
МВФ розкритикував податкову політику України.
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/economics/finance/podatkova-politika-v-ukrajini-vedetsya-na-dva-fronti-mvf-novini-ukrajina-11230673.html
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися