Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 листопада 2020, 19:19

Технологічні компанії масово подають заявки на IPO

Технологічні інвестори таких найбільших компаній, як DoorDash, Airbnb, Affirm, Roblox і Wish, за останні вісім днів оголосили про публічне розміщення акцій своїх компаній (Initial Public Offering, або IPO). Про це пише cnbc.com.

Технологічні компанії масово подають заявки на IPO
Фото: cbt.center

Що прискорило рішення

Стимулом для цього послужив тимчасове, але дуже активне зростання фондових індексів США і явний попит на публічному ринку на швидкозростаючі інвестиції в результаті президентських виборів у країні. Крім того, на фоні зниження доходів підприємств з сектора реальної економіки, технологічні компанії часто навпаки демонструють приріст прибутку.

Таке пожвавлення в секторі високих технологій дедалі активніше привертає увагу з боку великих гравців на ринку і обіцяє перспективу зростання обсягів фінансових активів, навіть незважаючи на прогресуючі кризові явища в світовій економіці.

Читайте також: Експерт розповів, навіщо інвесторам брати участь в IPO і скільки на цьому можна заробити

Чому саме ці компанії

Виручка DoorDash в 3-му кварталі зросла більш ніж утричі, оскільки багато ресторанів використовували доставку як основне джерело бізнесу.

Платформа для дитячих ігор Roblox повідомила про зростання виручки на 91% за останній квартал (порівняно з минулим роком), оскільки вона виграла від закриття шкіл і збільшення числа користувачів, які шукають способи розважитися на самоті.

Читайте також: Інвестиції в IPO: як вибирати перспективні

Програма Affirm, яка пропонує онлайн-кредити в точках продажів для споживачів, які купують одяг, електроніку, товари для дома, майже подвоїла виручку в останньому кварталі, оскільки люди дедалі частіше використовують формат інтернет-покупок.

Wish, онлайн-майданчик для роздрібної торгівлі зі знижками, також отримує вигоду з буму електронної торгівлі. Але її зростання в третьому кварталі був стриманіше і становило 33%, частково через те, що більшість її продавців базуються в Китаї і все ще наштовхуються на проблеми в ланцюжках поставок.

Читайте також: Майданчик онлайн-продажів Allegro провів найбільше IPO в історії Польщі

Купити ОВДП від ICU: до 2,85% в доларах США

Коментарі - 2

+
+15
bonv
bonv
23 листопада 2020, 19:41
#
IPO виглядає привабливо..
+
+45
bonv
bonv
23 листопада 2020, 19:42
#
Священник обращается к пастве:
- У меня есть для вас две новости! Плохая и хорошая...
Хорошая - у нас есть деньги на ремонт церкви!
Плохая - эти деньги всё ещё в ваших кошельках...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися