Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 листопада 2020, 16:16

Як пандемія змінює страховий ринок — думка експерта

Більшість проривів компанії здійснюють під час кризи. Про це розповіла співзасновник «Арсенал Страхування» Марина Авдєєва на конференції FinRetail2020, пише Finance.ua.

«covid-19 не став винятком. Під час коронакризи у нас теж стався прорив. Однак ця криза виявилася не такою, як всі інші, адже вона народжена в період пандемії і локдауну», – розповіла експерт.

За її словами, епоха пандемії позначила нові тренди на ринках, які виражалися в таких речах і фактах:

  • деглобалізація: світ став більш закритий, це дасть перевагу місцевим локальним гравцям і послабить міжнародні бренди;
  • урбанізація все одно переможе: спочатку люди почали виїжджати з мегаполісів, піклуючись про своє здоров’я, проте офлайн назвали новим «лакшері», і як тільки ситуація трохи заспокоїлася, люди, незважаючи на небезпеку, почали повертатися. Це означає, що люди так само будуть користуватися тим, чим вони звикли в офлайні;
  • стрімка діджіталізація і орієнтир на технологічність: події березня відкинули нас на роки вперед, і кращі компанії мусили моментально підлаштовуватися. Вони діджиталізувались настільки, що навіть після скасування карантину світ більше не стане колишнім.

«Карантин став для всіх нас примусовою революцією. Компанії взяли з цих трендів стимули, щоб змінитися. Ми, в страховій компанії, відчули, що наш ринок теж зміниться. У березні наші клієнти почали дзвонити і просити «заморозити» страховки. Тоді ми подумали, що людям потрібна страховка за принципом On/Off, а не на цілий рік», – поділилася досвідом Марина Авдєєва.

За її словами, компанія випустила на ринок новий продукт, технологічний стартап «Easy Peasy Insortech».

Бізнес-модель Easy Peasy:

  • скільки їздиш – стільки платиш. А не їздиш – не платиш;
  • немає відділень – страховку можна купити тільки онлайн;
  • не треба дзвонити – миттєвий зв’язок через месенджер;
  • всі збитки регулюються дистанційно.

«Ми інтегровані з системою BankID НБУ – так ми знайомимося з клієнтом. Потім договір приходить на пошту клієнта, а оплата здійснюється через СМС», – розповіла Авдєєва.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися