Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 листопада 2020, 15:29

НБУ просить Раду зберегти банківську таємницю

У Нацбанку пропонують профільному комітету Верховної Ради не підтримувати створення єдиного реєстру рахунків фізосіб і юросіб та індивідуальних банківських сейфів. Про це повідомляє пресслужба НБУ в фейсбуці.

У Нацбанку пропонують профільному комітету Верховної Ради не підтримувати створення єдиного реєстру рахунків фізосіб і юросіб та індивідуальних банківських сейфів.
Фото: rbc.ua

Що відомо про створення реєстру

Створення зазначеного реєстру передбачено законопроєктом №4135 «Про засади антикорупційної політики на 2020-2024 роки». 5 листопада Верховна Рада ухвалила документ у першому читанні.

Відповідно до законопроєкту, доступ до реєстру планують надати правоохоронним і контролюючим органам.

Читайте також: Антикорупційним органам відкриють вільний доступ до банківської таємниці

Занепокоєння НБУ

У той же час в Нацбанку вважають, що пропонований законопроєктом спосіб отримання правоохоронними і контролюючими органами інформації, що становить банківську таємницю, «фактично означатиме нівелювання інституту такої таємниці».

Що пропонує НБУ

При доопрацюванні законопроєкту до другого читання Національний банк запропонував народним обранцям виключити положення про створення такого реєстру, безпосередній доступ до якого передбачається надати правоохоронним та контролюючим органам", — додав регулятор.

Передісторія

Національний банк України в лютому 2020 рокуспростив порядок розкриття банківської таємниці.

5 листопада 2020 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт №4135, яким має намір затвердити антикорупційну стратегію на 2020-2024 роки.

Читайте також: Податкова отримає вільний доступ до рахунків і сейфів клієнтів банків

Коментарі - 1

+
+111
NFH
NFH
23 листопада 2020, 16:14
#
Этот закон видимо, чтобы люди окончательно из банков все забрали...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися