Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 листопада 2020, 9:08

G20 продовжила «кредитні канікули» бідним країнам

«Велика двадцятка» (G20) на саміті під головуванням Саудівської Аравії домовилася продовжити заморозку заборгованості найбідніших країн. Борги будуть заморожені до червня 2021 року. Про це йдеться в підсумковій декларації лідерів G20, пише РБК.

«Велика двадцятка» (G20) на саміті під головуванням Саудівської Аравії домовилася продовжити заморозку заборгованості найбідніших країн.
Фото: rbc.ua

Причина продовження канікул

Відстрочка обслуговування боргів пов'язана з тим, що більшість країн не можуть виконати свої зобов'язання через складну ситуацію з covid-19. Країни G20 взяли на себе зобов'язання допомогти найбільш постраждалим від пандемії державам.

Читайте також: Країни G20 надали «кредитні канікули» бідним країнам

«Ми продовжимо докладати зусилля для захисту життів і надання їм допомоги… Необхідно скоординувати наші дії на глобальному рівні і діяти солідарно… Ми хочемо привести світ до відновлення після пандемії», — йдеться в заяві.

МВФ також списав борги

  • 13 квітня МВФ вирішив звільнити від сплати за боргами протягом шести місяців 25 найбідніших країн світу.

  • За словами директора МВФ Крісталіни Георгієвої, гранти нададуть бідним і найбільш уразливим країнам-членам МВФ для виплат за їх боргами перед фондом на початковому етапі протягом наступних шести місяців.

  • У МВФ сподіваються, що рішення допоможе цим країнам направити більше коштів на медицину та інші сфери для боротьби з коронавірусом.

Читайте також: Країни G20 виділять понад $21 мільярд на боротьбу з коронавірусом

Нагадаємо

У квітні міністри фінансів країн G20 домовилися призупинити виплати по обслуговуванню боргів для найбідніших країн. Планувалося, що заморозка виплат триватиме до кінця року, але з можливим продовженням.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 2

+
+56
bonv
bonv
23 листопада 2020, 9:36
#
Україні заморозили транш..
+
0
Rumatha
Rumatha
23 листопада 2020, 10:59
#
У оскала капитализма проявляется человеческое лицо? Не верю! Тут есть какой-то подвох!
Или скрыли информацию, что очередной экономический кризис в мире начнется в июне 2021 ?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися