Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 листопада 2020, 9:03

Нафта дешевшає після дводенного зростання

Вартість нафти знижується через побоювання інвесторів. Атмосфера на ринку напружена через зниження попиту на зростанні захворюваності на коронавірус і можливе введення жорсткого карантину в Сполучених Штатах.

Вартість нафти знижується через побоювання інвесторів.
Фото: LBLV

На біржі ICE ціни на ф'ючерси Brent з виконанням у листопаді знизились на 0,29% – до 44,21 доллара за барель. На вчорашніх торгах ф'ючерси подорожчали на 1,4% – до 44,34 долара за барель, нагадують аналітики LBLV.

Ф'ючерси на нафту WTI на біржі NYMEX з виконанням в грудні подешевшали на 0,57% – до 41,58 долара за барель. Учора котирування піднялися на 0,9% – до 41,82 долара за барель.

За попередні два дні вартість «чорного золота» збільшилась на 4%. Котирування піднялися після новин про успішні випробування декількох вакцин від COVID-19. Але вже сьогодні ситуація змінилася у протилежний бік після того, як стало відомо про посилення карантину в Нью-Йорку, що був епіцентром захворюваності при першій хвилі пандемії. Мер міста повідомив, що будуть закриті всі школи, діти будуть навчатись дистанційно.

В ОПЕК+ вирішили відстрочити на два тижні ухвалення рекомендацій щодо того, потрібно збільшувати видобуток нафти на 2 мільйони барелів на добу або поки не варто. При цьому поки немає причин для підвищення попиту або його суттєвого зниження.

Як повідомляє LBLV, посилаючись на дані Bloomberg, ситуація всередині картелю загострюється. ОАЕ навіть розглядають варіант виходу з ОПЕК+, оскільки керівництво країни вважає несправедливим розподіл квот.

Ірина Журавльова, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін