Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 листопада 2020, 15:10

Суд просять змінити голову правління та голову наглядової ради Приватбанку

Окружний адміністративний суд Києва отримав позов щодо зміни голів правління та наглядової ради державного Приватбанку. Про це йдеться у повідомленні суду.

Окружний адміністративний суд Києва отримав позов щодо зміни голів правління та наглядової ради державного Приватбанку.
Фото: thepage.uа

Про що йде мова в позові

Суд просять визнати протиправною бездіяльність Національного банку, який не направив до наглядової ради Приватбанку вимоги про заміну голови правління Петра Крумханзла та голови наглядової ради Шерон Іскі.

У зв'язку з цим позивач просить суд зобов’язати Нацбанк направити до ПриватБанку вимогу про звільнення відповідних керівників через незабезпечення ними, на думку позивача, належного виконання своїх посадових обов’язків, що призвело до порушення банком законодавства.

Читайте також: Голові Приватбанку погрожують фізичною розправою. Банк вимагає розслідування

Наразі ОАСК вирішує питання про відкриття провадження за даним позовом.

Передсторія

  • Нагадаємо, в кінці лютого 2020 року проти голови правління Приватбанку Петра Крумханзла відкрили 6 кримінальних проваджень. Сам Крумханзл пов'язував це з «гібридною війною» ексвласників банку.
  • Окружний адмінсуд Києва 13 лютого відкрив провадження за позовом Первинної профспілкової організації співробітників Приватбанку, яка вимагала від НБУ звільнити голову правління Приватбанку Петра Крумханзла.

  • 6 травня Печерський суд відхилив позов «Первинної профспілки Приватбанку» та відмовився розірвати трудовий контракт з головою правління ПриватБанку Петером Крумханзлом.

Коментарі - 1

+
+12
locustsucol
locustsucol
19 листопада 2020, 18:42
#
Государство коломойского, президент коломойского, верховна рада коломойского, суды коломойского, изибратели коломойского. Потому и уезжают отсюда профессионалы.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися