Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 листопада 2020, 11:29

Кабмін визначив 103 основних інвестпроєкти до 2023 року

На засіданні 18 листопада Кабінет Міністрів України визначив 103 пріоритетних інвестиційних проєкти до 2023 року. Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Кабмін визначив 103 основних інвестпроєкти до 2023 року
Фото: openbusiness.ru

Джерела фінансування

З оголошених на засіданні проєктів 4 передбачають фінансування виключно державним коштом, 43 — коштом державного та/або місцевого бюджету.

Читайте також: FinRetail 2020: Інвестиції в бізнес. Що радять провідні фінансисти та підприємці

Ключові проєкти

Серед пріоритетних інвестпроєктів:

  • Організація виробництва ШВЛ – за кошти інвестора, держбюджету та інших джерел.
  • Будівництво заводу (комплексу) з переробки твердих побутових відходів (забезпечення екологічної безпеки в Києві) — за кошти інвестора.
  • Будівництво сміттєсортувальної лінії в Дрогобичі (Львівська область), сміттєспалювальних заводів у Краматорську та Маріуполі – коштом держбюджету і місцевих бюджетів.
  • Будівництво туристичної й транспортної інфраструктури Шацького національного природного парку – коштом інвестора, місцевих бюджетів та держбюджету плюс кошти міжнародної технічної допомоги.
  • Центр олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка» – коштом інвестора, місцевих бюджетів та держбюджету.
  • Модернізація сімейства літаків Ан-124-100 і Ан-225 на ДП «Антонов», ракетно-космічного комплексу повітряного старту, міжнародного наукового центру «Обсерваторія» на горі Піп Іван (платформа розвитку Карпатського регіону) – коштом держбюджету і міжнародної технічної допомоги.
  • Проєкт з підготовки виробництва інфрачервоної головки самонаведення для керованих авіаракет, а також з розширення міжнародного пункту пропуску «Ягодин» — виключно коштом держбюджету.

Купити ОВДП від ICU: до 2,85% в доларах США

Фокус – на транспорті і логістиці

Всього в затвердженому переліку шість інвестпроєктів належать до залізничної галузі, п’ять — до сфери морського та річкового транспорту, 14 аеропортів.

Зокрема за кошти державного та місцевого бюджетів, кошти інвестора заплановані:

  • модернізація матеріально-технічної бази міжнародного аеропорту «Херсон»;
  • реконструкція міжнародних аеропортів «Вінниця», в містах Одеса, Дніпро, Полтава, Черкаси, Івано-Франківськ, Чернівці, Кривий Ріг, Житомир та Миколаїв;
  • будівництво нового аеропорту «Закарпаття»;
  • відновлення інфраструктури КП “Міжнародний аеропорт «Рівне»;
  • ремонт злітної смуги, будівлі, мережі КП «Аеропорт Суми»;
  • проєкт з концесії семи залізничних вокзалів.

У список пріоритетних інвестпроєктів України до 2023 року увійшли будівництво логістичної мережі та проєкт з розвитку мережі сільських відділень Укрпошти.

Бажаєте знати про фінанси та інвестиції більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі - 4

+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
19 листопада 2020, 12:54
#
Расширение пункта ,,Ягодин,, ... за счет гос бюджета... Какой бюджет, на этом ,,,чудо,, пункте кругом одни ЧП от брокеров, до платного туалета и кафе на втором этаже. Там давно уже ,,,частная конторка,,, Рекомендую поменять в местном отделении банка (название умолчу) деньги и попросить чек )))) Не смешите... ,,,Ягодин,,, и государство ))) Жах!
+
0
Vlad112233
Vlad112233
19 листопада 2020, 12:59
#
В Полтаве отремонтировали полностью аэропорт за несколько сотен лямов, но оказалось, что взлетка может принимать только один рейс в неделю. )) Вообщем, было всего парочка рейсов . Это при «попередниках».  Сейчас срезали дорогу в аэропорт (было и так ничего) и кладут новый асфальт. Не летаем вообще ничего. Это при «Зе-наступниках». Думаю, половина будущих инвестпроетов  из той же оперы.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
19 листопада 2020, 13:47
#
Хоть треть осилим до 2023 г?
+
0
bonv
bonv
19 листопада 2020, 14:05
#
По факту інвестори від зе-влади в шоці і згортають свої інвестиції..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися