Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 листопада 2020, 14:11

Баффет робить ставку на фармацевтичні компанії замість фінансового сектора

Інвесткомпанія Berkshire Hathaway, що належить Воррену Баффету, вперше за декілька останніх років вирішила зробити ставку на фармацевтичну галузь. Вона інвестувала майже $6 млрд в чотири фармкомпанії, серед яких два виробника вакцини проти covid-19, повідомляє TradeTickers.

Баффет робить ставку на фармацевтичні компанії замість фінансового сектора
Фото: ldaily.ua

Нова інвестстратегія Баффета

Компанія Воррена Баффета в ІІІ кварталі 2020 року інвестувала $5,7 млрд в чотири фармкомпанії із США.

Berkshire Hathaway купила 21,3 млн акцій AbbVie, 30 млн акцій Bristol-Myers Squibb, 22,4 млн акцій Merck і 3,7 млн акцій Pfizer. Останні дві компанії займаються розробкою вакцини від коронавірусу.

Експерти зазначають, що регулятори ймовірно ретельно перевірятимуть фінансування виробників ліків у період covid-19, враховуючи, що Баффет останнім часом не заходив глибоко в сектор охорони здоров'я.

Останні ж придбання більш ніж удвічі збільшили обсяг інвестицій Berkshire в акції охорони здоров'я в ІІІ кварталі – до $9,3 млрд. Компанія вже володіла частками в компаніях-виробниках ліків Biogen, Johnson & Johnson і Teva Prescription Drugs, а також у фірмі по діалізу нирок DaVita.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Куди інвестували раніше

Berkshire Hathaway раніше інвестувала у низку гігантських банків, серед яких Wells Fargo, JPMorgan Chase, PNC Monetary і M&T Financial. Наразі вона мінімізувала свою частку протягом трьох місяців. Так, компанія Баффета продала 110,2 млн акцій Wells Fargo та 21,2 млн акцій JPMorgan.

Нагадаємо

  • Як стало відомо «Мінфіну» минулого тижня, перші проміжні результати випробувань показали, що вакцина, розроблена американським фармацевтичним гігантом Pfizer Inc спільно з німецькою компанією BioNTech, більш ніж на 90% ефективна.

Фондові ринки по всьому світу відреагували стрімким зростанням на заяви про ефективність вакцин. Ціни на золото та інші дорогоцінні метали різко пішли вниз.

  • Merck – найстаріша у світі фармацевтична, хімічна і біологічна компанія. Штаб-квартира її знаходиться в Дармштадті, Німеччина. У Північній Америці відома як EMD. Вона теж заявила на минулому тижні про ефективність
  • Як писав «Мінфін», дослідження американської компанії Moderna Inc, яка працює над створенням вакцини від covid-19, показує результати в 94,5% ефективності.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі - 5

+
+43
bonv
bonv
17 листопада 2020, 14:44
#
Їжа/вода/ліки.
+
0
Иво Бобул
Иво Бобул
17 листопада 2020, 14:52
#
Воздух/Вода/Еда/Туалетная бумага!)
+
+14
bonv
bonv
17 листопада 2020, 14:56
#
Наибольшую ликвидность на рынке ценных бумаг показывает, как правило, туалетная бумага...:)))...
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
17 листопада 2020, 16:58
#
«Баффет делает ставку на фармацевтические компании вместо финансового сектора» - теряет хватку старик, время упущено, 5-9 мес назад нужно было акцентировать внимание.
+
0
Elena1997
Elena1997
17 листопада 2020, 20:27
#
Так тогда, наверное, и сконцентрировал внимание. Теперь оленей гонят, чтобы на пике продать то, что купили 5-9 мес назад.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися