Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 листопада 2020, 11:02

В Австрії спростили життя для іноземців. У тому числі українців — ЗМІ

Австрія полегшила процес працевлаштування для працівників з країн, що не входять до складу ЄС, куди належить і Україна. Відповідне рішення ухвалила Національна рада (нижня палата парламенту) Австрії, пишуть західні ЗМІ.

В Австрії спростили життя для іноземців. У тому числі українців – ЗМІ
Фото: unn.com.ua

Преференції передбачено виключно для висококваліфікованої робочої сили. Тепер їм простіше буде приїхати і влаштуватися на роботу в цій країні.

Що змінилося

При подачі документів на отримання дозволу на роботу від висококваліфікованих фахівців з країн, що не входять до складу ЄС, більше не вимагатимуть підтвердження наявного місця проживання в Австрії (договір про оренду, право власності на житло і т. ін.).

Скорочена процедура надання дозволу до 90 днів.

З'явилася можливість подавати документи з території Австрії, а також перейти протягом 2-х років на «червоно-біло-червону картку плюс» (RWR-карта), яка дає її власнику вільний доступ до місцевого ринку праці.

Австрійські чиновники вважають, що усунення перелічених бюрократичних бар'єрів посприяє приїзду в країну кваліфікованих працівників і зміцнить австрійську економіку.

Кому це цікаво

Новації стосуватимуться лише висококваліфікованих працівників. Насамперед до затребуваних належать такі спеціальності:

  • лікарі;
  • інженери;
  • IT-фахівці;
  • зварювальники-аргонщики;
  • оператори ЧПУ;
  • далекобійники.

Важливою вимогою при працевлаштуванні в Австрії є не тільки добре знання мови і наявність диплома. Потрібно мати ще й пристойний досвід роботи за фахом. Тому молодь вже навряд чи зможе поїхати сюди на роботу, а фахівці віком 30-35+ далеко не всі візьмуться вивчити мову. До того ж за курси і сертифікат, звичайно ж, доведеться заплатити зі своєї кишені.

При цьому висококваліфіковані працівники потрібні не тільки Австрії. Вони також дуже затребувані і в інших розвинутих країнах, таких як Канада, Німеччина, Нідерланди та ін.

Читайте також: Заробітчани: свої поїхали, запрошуйте чужих

Погоня за інтелектом

Подібні зміни в законодавствах незабаром матимуть місце і в інших країнах, впевнені експерти. Це свідчить про те, що місцеві уряди налаштовані на те, щоб трудова міграція в їх країнах все-таки приваблювала до них людей з високою кваліфікацією. Вони допоможуть країні далі рухатися в своєму економічному розвитку.

Країни, які запропонують дійсно цікаві умови не тільки для роботи, а й для життя, будуть «викачувати» інтелектуальний прошарок з будь-якої країни, кажуть експерти.

Платити «мізкуватим» українцям в Австрії готові мінімум від €3 тис. Але їдуть туди передусім не через гроші, а за кращими умовами життя для себе і своєї сім'ї, за можливістю самореалізації, за стабільним і прогнозованим законодавством, рівнем медицини і т. ін.

До того ж багатьом працівникам можуть запропонувати і привабливі соцпакети, страховки, пільги при навчанні дітей, курси підвищення кваліфікації тощо. А ось житло навряд чи будуть готові виділити. Але, знову ж таки, тут все залежатиме від конкретного роботодавця.

Накопичуйте на пенсію з НПФ «Династія»:
22,9% річних у гривні +50 грн від «Мінфіну»

Коментарі - 10

+
+98
bonv
bonv
9 листопада 2020, 11:19
#
Вартує зусиль. Платити «мізкуватим» українцям в Австрії готові мінімум від €3 тис. Але їдуть туди передусім не через гроші, а за кращими умовами життя для себе і своєї сім'ї, за можливістю самореалізації, за стабільним і прогнозованим законодавством, рівнем медицини і т. ін.
+
0
Smehue4ki
Smehue4ki
9 листопада 2020, 13:27
#
Все так и есть. Плюсую
+
+45
preyvanamor
preyvanamor
9 листопада 2020, 11:53
#
«далекобійники»?? Ніколи не думав, що далекобійники є високо кваліфікаційною професією і стоїть в одному ряду з айтішником. лікарем чи інженером..
+
+30
bonv
bonv
9 листопада 2020, 12:08
#
Кого потребують ті і кваліфіковані:)))
+
0
Fuzzy
Fuzzy
9 листопада 2020, 19:42
#
Знакомый водитель чинушевоза решил изменить немного свою жизнь и разместил резюме дальнобойщика (был ранее опыт) - через неделю подписал контракт с немцами. Работает уже 3 мес в Германии. Я был очень удивлен. но факт остается фактом.
+
0
bonv
bonv
9 листопада 2020, 19:50
#
Давно писав, що у мене знайомий юрист, який працював на фірмі, звільнився і поїхав працювати далекобійником за кордон, за 2,5 тис євро чистими на руки..
+
0
mary27
mary27
9 листопада 2020, 13:06
#
Местные ITшники должны кровно обидится, что их уравняли с ''быдлом'', вроде сварщиков и водителей)

3000 евро?
Надо еще написать про местный НДФЛ.
Чтоб чуть поубавить радость)
+
0
Smehue4ki
Smehue4ki
9 листопада 2020, 13:26
#
3000 это минимум, в Австрии ИТ-зарплаты намного выше. Зачастую есть ещё годовые бонусы и обширные соц пакеты и страховки
+
0
mary27
mary27
9 листопада 2020, 13:53
#
А вот и налоги, от 36% до 50%, и это только НДФЛ, есть еще налоги:
https://immigrant-austria.com/ru/taxes/
+
0
Fuzzy
Fuzzy
9 листопада 2020, 19:45
#
Мари, насколько я знаю, в Австрии налоги должно оплатить предприятие по такому типу контракта. Разве не так?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися