Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 листопада 2020, 12:22

Компанія Баффета викупила власні акції на рекордні $9 мільярдів

Інвестиційний холдинг Berkshire Hathaway, яким керує мільярдер Воррен Баффет, в третьому кварталі 2020 року викупив власні акції на суму в $9 млрд. Про це випливає з фінансового звіту компанії, пише Forbes.

Інвестиційний холдинг Berkshire Hathaway, яким керує мільярдер Воррен Баффет, в третьому кварталі 2020 року викупив власні акції на суму в $9 млрд.
Фото: hromadske.ua

Рекордний викуп

Це рекордний викуп акцій для Berkshire Hathaway. Він майже вдвічі перевищує суму, яку компанія витратила на покупку своїх акцій у другому кварталі – $5,1 млрд. Таким чином, всього в 2020 році інвестхолдинг Баффета придбав свої акції на $15,7 млрд, зазначає ввидання.

Berkshire Hathaway викупила свої акції класу A на суму в $2,5 млрд, а акції класу B – на $6,7 млрд.

Як відзначає CNBC, на цей крок компанія пішла через пандемію коронавірусу. Викликана епідемією криза безпосередньо позначилася на підприємствах у володінні холдингу, серед яких є залізничні та страхові компанії, а також постачальники комунальних послуг.

Читайте також: Баффет продав акції постачальника медпослуг DaVita на $176 мільйонів

Згідно зі звітом, операційний прибуток Berkshire Hathaway в третьому кварталі скоротився на 30% в річному вираженні і склав $5,5 млрд. При цьому чистий прибуток виріс на 82% рік до року, склавши $30,1 млрд.

Як відзначає CNBC, зростанням чистого прибутку компанія багато в чому зобов'язана інвестиціям в Apple, яка в третьому кварталі зросла на 26%.

Читайте також: Баффет продав ще 100 мільйонів акцій Wells Fargo

Статки Воррена Баффета на даний час складають, за даними Forbes Real-Time, $79 млрд.

Нагадаємо

6 липня Інвестиційний холдинг Berkshire Hathaway, керований мільярдером Ворреном Баффетом, купив газові активи в американської Dominion Energy.

Читайте також: Подарунок на 90-річчя: Баффет купив акції п'яти провідних японських торгових компаній

24 липня Berkshire Hathaway Воррена Баффета збільшила свою частку в Bank of America (BofA) до 11,3% акцій, придбавши їх на $800 млн.

Коментарі - 4

+
+73
mary27
mary27
8 листопада 2020, 16:14
#
Это обычный ''бай бэк''.
Одна из причин ''вечно растущего'' американского фондового рынка.
В 1929 тоже так было)
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
8 листопада 2020, 17:34
#
Не дивно. Вони дають вищий прибуток, ніж ринок росте... і ціну підстібнуть в кризу... а потім коли ріст відновиться, можна продати вигідно. Ну і дід останнім часом вже не той, тому акції також відчули. Саме час.
+
+53
Y. D.
Y. D.
8 листопада 2020, 22:01
#
Да да... дед уже не тот : чистая прибыль выросла на 82% год к году))) посмотрю на вас в 90 лет)
+
0
Smehue4ki
Smehue4ki
9 листопада 2020, 10:06
#
Бай-бэк- нормальная практика, если ты хочешь потом перепродать свои акции дороже ожидая роста показателей компании. Также, выкупив свои акции компании снижают общий, суммарный объём выплат по дивидендам за счёт снижения долей «сторонних» акционеров
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися