Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 листопада 2020, 16:16

Весняний локдаун і зупинка регулярних рейсів коштували МАУ $60 мільйонів

В авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) відзначили, що за три місяці весняного локдауна і повної зупинки регулярних рейсів компанія зазнала збитків у розмірі близько $60 млн. Про це авіакомпанія повідомила агентству «Інтерфакс-Україна».

Весняний локдаун і зупинка регулярних рейсів коштували МАУ $60 мільйонів
Фото: unn.com.ua

Як вистояла

Стабільність роботи авіакомпанії після часткового перезапуску польотів влітку була забезпечена екстренними антикризовими заходами з оптимізації витрат і ресурсів (скорочення фінансових витрат, штату співробітників, флоту повітряних суден).

Читайте також: МАУ закриває 5 зарубіжних представництв в зв'язку зі скороченням штату

«Фактично не отримавши підтримки з боку держави в критичний момент, на відміну від європейських перевізників, МАУ вийшла із ситуації власними силами. Відповідно на випадок повторення локдауна в авіакомпанії сформовано розуміння необхідних антикризових дій, проте значну роль у подоланні труднощів також відіграватиме відповідна позиція держави», — додали в МАУ.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Як вийде з кризи

МАУ розробила план антикризових дій на випадок суворого карантину в Україні, однак застерігає про наслідки подібного локдауна.

«Для наочності — одне робоче місце в авіації генерує п'ять у суміжних галузях, а це значить, що чергова стагнація авіаринку завдасть важкого удару як по авіакомпанії, так і гравцях інших галузей економіки країни», — заявили в компанії.

Читайте також: МАУ скорочує рейси і закриває ряд маршрутів

«З урахуванням перелічених наслідків першого локдауна бізнес як в Україні, так і в усьому світі сподівається на те, що повторення ситуації не буде. Результати повної зупинки роботи цивільної авіації і пасажирських перельотів загрожує великими соціальними й економічними загостреннями, критичними для добробуту будь-якої країни», — підсумували в МАУ.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі - 2

+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
4 листопада 2020, 16:55
#
«С учетом перечисленных последствий первого локдауна бизнес как в Украине, так и во всем мире надеется на то, что повторения ситуации не будет. Результаты полной остановки работы гражданской авиации и пассажирских перелетов чреваты большими социальными и экономическими обострениями, критическими для благосостояния любой страны», – подытожили в МАУ.  какое дело гражданам до убытков частной компании??? ..Мертвых ни экономика ни самолеты не интересуют! Что то не нравится - все вопросы к государству (сборщику податей ) а гражданам ( лично мне)  «насморк» олигарха не интересен! Мне иснтересна социальная программа государства а не подобный бред!
+
+45
fravus
fravus
4 листопада 2020, 17:04
#
Переживуть, ПриватБанк коштував Україні $4.7 млрд
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися