Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 листопада 2020, 13:00

Статки найбагатшої людини Китаю впали більше ніж на $2,5 мільярда. Причина — зупинка найбільшого IPO

Статки китайського мільярдера Джека Ма скоротилися на $2,6 млрд за добу. Про це свідчать дані рейтингу Forbes Real-Time, який оновлюється в режимі реального часу.

Статки китайського мільярдера Джека Ма скоротилися на $2,6 млрд за добу.
Фото: delo.uа

Статок Ма

На момент публікації капітал Ма оцінювався в $63,4 млрд — це все одно найбільший показник в Китаї і 16-й у світі. Для порівняння, в березні, коли вийшов щорічний рейтинг найбагатших бізнесменів світу за версією Forbes, статок Ма оцінювався в $38,8 млрд.

Причина зменшення капіталу

Причина зменшення капіталу Ма — обвал акцій компанії Alibaba, співзасновником і співвласником якої він є. У середу вони втратили на гонконгській біржі 6,8%. На 10:00 папери компанії коштували 279,4 гонконгських долара ($36,04).

Акції компанії на Нью-Йоркській біржі впали ще напередодні — після того, як шанхайська біржа оголосила про припинення первинної публічної пропозиції Фінтех-компанії Ant Group.

Читайте також: 8 головних IPO осені, на які варто звернути увагу

Третина цієї компанії належить Alibaba. IPO Ant Group могло стати найбільшим в світі за кількістю залученого капіталу: компанія розраховувала отримати рекордні $34,4 млрд.

Вихід на біржу планувався 5 листопада на двох майданчиках одночасно — в Шанхаї та Гонконгу.

Читайте також: Найбільше в світі заплановане IPO Джека Ма під загрозою зриву

3 листопада стало відомо, що регулятори Китаю раптово припинили IPO в Шанхаї, і, відповідно, не відбудеться вчасно і пропозиція в Гонконзі.

Як зазначила сама Ant Group, їй повідомили, що вона не задовольняє вимоги або умови розкриття інформації для проведення IPO.

Коментарі - 2

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
4 листопада 2020, 13:49
#
Непонятно, почему состояние китайских бизнесменов до сих пор оценивают в долларах США.
Ну хоть бы раз написали о размере состояния Джека Ма в юанях...
+
0
lenta19
lenta19
4 листопада 2020, 17:33
#
Когда состояние Джека Ма станет публиковаться в юанях, тогда и состояния остальных миллиардеров будут измеряться в них же.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися