Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2020, 16:43

Найбільше в світі IPO компанії Джека Ма Ant Group під загрозою зриву

Подвійний лістинг китайської Ant Group мільярдера Джека Ма, під час якого компанія розраховує залучити щонайменше $35 млрд, підпав під ретельну перевірку США. Це поставило найбільше потенційне IPO у Гонконзі і Шанхаї під загрозу зриву. Про це пише Bloomberg.

Найбільше в світі заплановане IPO Джека Ма під загрозою
Фото: nachedeu.com

У чому справа

Запланований на кінець жовтня подвійний лістинг у Гонконзі та Шанхаї, за словами американських урядовців, загрожують національній безпеці США. Саме з такою метою вони вивчають способи перешкодити IPO і завдати ударів по планах Ant Group, щоб убезпечити президентські вибори у США.

Пізніше Держдеп США запропонував адміністрації Трампа додати Ant Group в торговий чорний список до того, як компанія встигне дебютувати на біржі.

Читайте також: 8 головних IPO осені, на які варто звернути увагу

Як може вплинути Білий дім

США можуть вплинути на заплановане IPO Ant Group навіть без прямого втручання. Як відомо, Ant все ще чекає схвалення лістингу на Гонконзькій фондовій біржі. Чим довше триває цей процес, тим більша ймовірність того, що IPO за часом співпаде з президентськими виборами. Це може зробити інвесторів уразливими для підвищення волатильності ринку, пояснює агентство.

Крім того, хоча втручання адміністрації Трампа зосереджено на Ant, кроки щодо заборони або обмеження китайських платіжних сервісів можуть мати ширші наслідки. Деякі міжнародні компанії, такі як Visa або Mastercard, які тісно співпрацюють з китайськими платіжними гігантами, можуть побачити, що їх стратегії постраждають або зірвуться, якщо уряд Китаю вирішить помститися, змінивши свою стратегію щодо відкриття свого фінансового сектору.

Читайте також: Майданчик онлайн-продажів Allegro провів найбільше IPO в історії Польщі

Нагадаємо

Про плани Ant вийти на IPO стало відомо влітку.

Днями засновник Alibaba Джек Ма анонсував, що гігантський подвійний лістинг китайського фінтех-гіганта Ant стане найбільшим у світі та перевершить показник попереднього рекордсмена Saudi Aramco.

Коментарі - 1

+
0
Італій .
Італій .
26 жовтня 2020, 18:22
#
В чём же угроза срыва? Столько текста - и ноль инфомации.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися