Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 листопада 2020, 18:49

Ryanair вже втратив понад 400 мільйонів євро через пандемію

Міжнародний лоукостер Ryanair заявив про 226 млн євро збитків у другому кварталі цього року через пандемію коронавірусу. Перше півріччя через закриті кордони коштувало лоукостеру 411 млн євро. Про це повідомляє dpa, передає Укрінформ.

Міжнародний лоукостер Ryanair заявив про 226 млн євро збитків у другому кварталі цього року через пандемію коронавірусу.
Фото: eurointegration.com.ua

Сума збитків

Загалом, за словами гендиректора компанії Майкла О'Лірі, за перше півріччя компанія зазнала збитків на суму у 411 млн євро через різке падіння пасажиропотоку на тлі пандемії коронавірусу.

Для порівняння, за другий квартал минулого року Ryanair отримала рекордний прибуток у 910 млн євро.

О’Лірі також вважає, що цьогоріч лише 38 млн пасажирів скористаються послугами ірландського лоукостера. Водночас додає, що нині дуже складно дати чіткий прогноз через непередбачуваність ситуації на тлі пандемії та заходів, які уряди вживають для боротьби з коронавірусом.

Читайте також: ЄС оновив список країн, громадянам яких дозволено в'їзд. Україна в списку немає

Скільки втратила туристична галузь

Туристична галузь отримала збиток в розмірі $730 мільярдів за 8 місяців 2020 року в результаті скорочення числа туристичних поїздок по всьому світу через пандемію коронавірусу. Про це йдеться в пресрелізі Всесвітньої туристичної організації ООН.

Зазначається, що ця цифра більш ніж у вісім разів перевищує збитки сектора, понесені в 2009 році через глобальну економічну та фінансову кризу.

У 2019 році число туристів, які подорожують в інші країни, досягло позначки 1,5 млрд. Цей показник на 4% вище за рівень 2018 року.

Читайте також: Українці можуть зараз поїхати в 58 країн

Раніше повідомлялося

  • Україна планує підписати угоду про спільний авіаційний простір з Євросоюзом в 2021 році. Про це заявив голова МЗС Дмитро Кулеба.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися