Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 листопада 2020, 13:51

Відкрите небо з ЄС може запрацювати у 2021 році

Україна планує підписати угоду про спільний авіаційний простір з Євросоюзом в 2021 році. Про це голова МЗС Дмитро Кулеба розповів в інтерв'ю НВ.

Відкрите небо з ЄС може запрацювати у 2021 році
Фото: vesti.ua

Домовленості

За словами міністра, на останньому саміті з ЄС було досягнуто важливих стратегічних домовленостей для розвитку європейської інтеграції.

«Щодо загального авіаційного простору, то якщо не відбудеться якихось форс-мажорів, то в наступному році ми його підпишемо. За угодою про асоціацію, то угода рухатиметься тільки вперед», — запевнив міністр.

Читайте також: ЄС поновив список країн, громадянам яких дозволено в'їзд. Україна в списку немає

Безвіз з Великобританією

Також глава МЗС розповів про лібералізацію візових відносин з Великобританією. «Повний безвіз з Британією, такий, який ми маємо зараз із ЄС, не на порядку денному. А ось лібералізацією візового режиму, спрощенням, оптимізацією візових процедур МЗС безпосередньо займається. Думаю, у нас буде нормальний результат», — підсумував він.

Раніше посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс розповіла про те, що в Україну буде направлено комісію для оцінки видачі віз українцям. При цьому влада не поспішає змінювати правила в'їзду для українців. Одночасно для громадян Великобританії в Україні діє безвіз.

Читайте також: Українці можуть зараз поїхати в 58 країн

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися