Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 жовтня 2020, 10:33

Кабмін передумав передавати на приватизацію частину держпідприємств. Список

Кабмін скасував своє рішення від 3 березня, яким розширював перелік об'єктів великої приватизації на 2020 рік. Відповідне розпорядження Кабміну №1329-р оприлюднено на сайті уряду.

Кабмін скасував своє рішення від 3 березня, яким розширював перелік об'єктів великої приватизації на 2020 рік.
Фото: bahmut.com.ua

Які об'єкти не будуть приватизувати

До переліку входили такі об'єкти великої приватизації: ДП «Артемсіль», АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» і ДАК «Хліб України». Приватизувати їх поки не будуть.

Також розпорядження скасовує приватизацію АТ «Перший київський машинобудівний завод».

Читайте також: Велика приватизація. Україна запросила португальських інвесторів

Доходи від малої приватизації

Дохід від малої приватизації за 8 місяців роботи Фонду державного майна України в 2020 році склали 1,662 млрд грн, що в 6,8 раза більше, ніж за аналогічний період 2019 роки (244,3 млн грн).

Читайте також: Держбюджет недоотримав 150 мільйонів від приватизації держмайна — Рахункова палата

Нагадаємо

  • У січні 2020 року було оприлюднено перелік об'єктів великої приватизації державної власності на 2020 рік.
  • У списку 927 об'єктів, серед яких 44 пакети акцій, 208 єдиних майнових комплексів державних підприємств, 146 об'єктів незавершеного будівництва, 46 об'єктів соціально-культурного призначення і 483 позиції окремого майна.
  • 25 вересня 2020 року набрав чинності закон України № 853-IX про внесення змін до законодавства про приватизацію державного та комунального майна щодо парламентського контролю.
  • У 2019 сума надходжень до держбюджету від приватизації склала 536,5 млн грн. План приватизації вдалося виконати лише на 3%, через що бюджет недоотримав значну частину доходів.

Коментарі - 2

+
+39
Rebel
Rebel
30 жовтня 2020, 11:13
#
Ну, логічно. Приватизацію потрібно проводити після девалу та кризи. Поважні люди не повинні платити багато грошей за свої покупки.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
2 листопада 2020, 23:16
#
Уточнение по ГП «Артемсоль»…

Институт ядерных исследований Российской академии наук с 2007 года является владельцем специального разрешения на пользование недрами Артемовского месторождения каменной соли.

В обнародованном документе говорится о том, что в 2007 году Министерство охраны окружающей природной среды Украины предоставило Институту ядерных исследований Российской академии наук специальное разрешение на пользование недрами Артемовского месторождения каменной соли сроком на 20 лет. Разрешение предусматривает строительство и эксплуатацию подземных сооружений, не связанных с добычей полезных ископаемых, в частности для подземного хранения нефти, газа и других веществ и материалов, захоронения вредных веществ и отходов производства, а также сброса сточных вод.

«То что институт Российской академии наук был уличен среди владельцев спецразрешений на недра только в 2020 году свидетельствует о том, что система государственного мониторинга потенциального и реального влияния российских структур на экономику в Украине неэффективна», — отметили в StateWatch

https://statewatch.org.ua/publications/instytut-iadernykh-doslidzhen-z-rosii-vyiavyvsia-vlasnykom-nadr-v-ukraini/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися