Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 жовтня 2020, 9:47

Кабмін зобов'язав НАЗК відкрити заблокований доступ до реєстру е-декларацій (оновлено)

Кабмін на позачерговому засіданні ввечері 29 жовтня зобов'язав НАЗК відновити доступ громадян до реєстру е-декларацій чиновників про доходи та майно. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі міністр Кабміну Олег Немчінов.

Кабмін на позачерговому засіданні ввечері 29 жовтня зобов'язав НАЗК відновити доступ громадян до реєстру е-декларацій чиновників про доходи та майно.
Фото: glavcom.ua

«Щойно на позачерговому засіданні уряду за участю президента України Володимира Зеленського на виконання рішення РНБО ухвалили розпорядження, яким зобов'язали НАЗК невідкладно відновити доступ громадянам до реєстру декларацій чиновників і забезпечити механізм їх спецперевірки!» — написав Немчинов.

Читайте також: Скасування е-декларування: В ЄС можуть призупинити безвіз для України

30 листопада стало відомо, що Президент Зеленський подав у Раду проект закону, яким пропонує припинити повноваження всього складу Конституційного суду.

Про це повідомляється на сайті парламенту. Документ визначено як невідкладний.

Передісторія

28 жовтня НАЗК закрило доступ до реєстру електронних декларацій чиновників на виконання рішення Конституційного суду.

Напередодні КСУ визнав неконституційними ряд положень закону «Про запобігання корупції» та кримінальної відповідальності за недостовірну інформацію в деклараціях чиновників, по суті — скасував відповідальність за незаконне збагачення.

Читайте також: КСУ скасував е-декларації і відповідальність за незаконне збагачення. Що кажуть у президента

В Офісі президента України, коментуючи рішення Конституційного суду скасувати кримінальне покарання за недостовірне декларування, заявили, що, «незважаючи на протидію, відповідні інструменти в законодавстві України будуть збережені або, в крайньому випадку, відновлені».

Пізніше в суді, по суті, визнали, що хотіли тим самим «захистити суддів від тиску», але при цьому не могли виділити в своєму рішенні лише категорію суддів, а тому скасували відповідні норми для всіх категорій чиновників.

Читайте також: Е-декларування. Кому загрожує кримінальна відповідальність

На терміновому засіданні РНБО 29 жовтня Зеленський закликав правоохоронців розібратися, як і на якій підставі приймалося рішення КС по НАЗК, запевнивши, що реєстр декларацій продовжить роботу, незважаючи ні на що.

Хочете знати про валюту більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі - 2

+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
30 жовтня 2020, 10:00
#
Сегодня на заседании Кабмина премьер-министр Денис Шмыгаль дал поручение подготовить корпоратизацию НАЭК «Энергоатом» и изучить опыт «передачи из государственной в частную собственность ядерных установок и материалов».

Шмыгаль выполняет указ президента от 22 сентября № 406/2020 «О неотложных мерах по стабилизации ситуации в энергетической сфере и дальнейшему развитию ядерной энергетики».

Там сказано: «Кабмин должен обеспечить совершенствование управления государственным предприятием „Национальная атомная энергогенерирующая компания “Энергоатом», в частности, ускорить подготовку и проведение корпоратизации указанного предприятия и безотлагательно проработать вопрос о передаче функций по управлению этим предприятием Кабинету Министров Украины".

Вот только в указе президента нет ни слова про «частную собственность» и приватизацию Энергоатома.

Источник: https://censor.net/ru/n3228077

P.S. Народная пословица гласит:
«заставь дурака богу молиться, он и лоб расшибёт».
+
0
ofindependence
ofindependence
30 жовтня 2020, 12:08
#
Страна китайских трусов )
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися