Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 жовтня 2020, 9:03

Viber запускає функцію оплати товарів та послуг через чат-боти

Компанія Viber запускає функцію Chatbot Payments, за допомогою якої користувачі зможуть оплачувати товари та послуги через чат-боти. Про це повідомили AIN.UA в прес-службі Rakuten Viber.

Компанія Viber запускає функцію Chatbot Payments, за допомогою якої користувачі зможуть оплачувати товари та послуги через чат-боти.
Фото: rbc.ua

Як працюватиме Chatbot Payments

За словами представників компанії, за допомогою сервісу Chatbot Payments користувачі мессенджера Viber зможуть купувати товари та послуги і оплачувати їх через Google Pay або інший мобільний гаманець.

Читайте також: ДПС запустить «податкового бота» в листопаді. Що він уміє

  • Товари та послуги можна буде придбати через авторизовані чат-боти компаній.
  • Якщо банк користувача підтримує дану функцію, то все що необхідно зробити — прив'язати кредитну або дебетову карту до електронного гаманця мобільного телефону.

  • Відразу після цього функція оплати стане доступною в усіх чат-ботах, які виготовлені на базі платформи для розробки чат-ботів Viber (API).

Читайте також: ФОПи зможуть платити податки в Опендатабот (інструкція)

  • Компанії можуть почати продавати власну продукцію і обробляти вхідні платежі, підключившись до постачальника платіжних послуг, який підтримує дану опцію.

  • Далі потрібно створити власний чат-бот в Viber і дозволити проводити з його допомогою оплату.

Коли запрацює

Коли саме запрацює сервіс, в компанії не уточнили. При цьому, представники Viber вказали, що протягом листопада 2020 року будуть співпрацювати з розробниками ботів і постачальниками платіжних послуг з метою якнайшвидшого запуску Chatbot Payment.

Примітно, що спочатку сервіс буде доступний тільки користувачам в Україні. Як повідомили в компанії, в 2021 році Chatbot Payments планують запустити і в інших країнах.

Коментарі - 3

+
0
preyvanamor
preyvanamor
30 жовтня 2020, 11:07
#
КРУТО! Тепер вайбер буде мати не тільки історію ваших розмов, але й історію ваших покупок!!!! Як добре, що ми живемо в капіталістичній демократії.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
30 жовтня 2020, 12:03
#
Пользуйтесь телегой и будет вам счастье...
+
0
kingcity
kingcity
30 жовтня 2020, 12:37
#
Ніхто ж нікого не заставляє цим користуватись. Думаю оплатити ці товари і без Вайбера можна буде.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися