Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 жовтня 2020, 14:57

Глава інвесткомпанії Euro Pacific Capital назвав біткоін найбільшою «бульбашкою»

Біткоін - найбільша «бульбашка» з «тих, що я бачив». Про це заявив глава інвесткомпанії Euro Pacific Capital Пітер Шифф в своєму твітер-акаунті, пише РБК.

Біткоін - найбільша «бульбашка» з «тих, що я бачив».
Фото: psm7.com

Прогноз Шиффа

За його словами, віра власників першої криптовалюти в тому, що вона ніколи не впаде, сильніша, ніж у інвесторів ринку «доткомів» напередодні його краху в 2001 році або покупців нерухомості перед фінансовою кризою 2008 року.

«Якщо судити про бульбашку за рівнем оптимізму покупців, біткоін - найбільший з тих, що я бачив. Тримачі біткоіна більш впевнені в своїй правоті, ніж інвестори під час бульбашки доткомів і іпотечної кризи», — написав Шифф.

Читайте також: JP Morgan запустив свою криптовалюту. Навіщо це банку

Хто такий Шифф

Шифф — один з найвідоміших критиків першої криптовалюти. У 2011 році, коли BTC коштував близько $1, він сказав, що волів би вкласти $10 тис. в золото, а не в біткоін, оскільки невідомо що буде з ним через кілька років. З тих пір монета подорожчала приблизно на 1 300 000%, до $ 13,3 тис.

Читайте також: Кількість користувачів криптовалюта збільшилася за рік на 189% — дослідження

Нагадаємо

27 жовтня курс біткоіна оновив річний максимум. Середня ринкова ціна перевищила $ 13,4 тис., за добу вона зросла на 2,8%, а з початку місяця — на 26%. Попередній рекорд цього року в $ 13,3 тис. було встановлено 25 жовтня, після чого котирування BTC опускалися нижче $ 12,9 тис.

JPMorgan називають на три основні причини для зростання біткоіну

  • Біткоін повинен зрости в 10 разів, щоб відповідати розміру інвестицій в золото.
  • Криптовалюта має високу корисність. Нею можна розплатитися, а переказувати кошти в біткоін займе набагато менше часу, ніж це можна зробити за допомогою фізичного золота.
  • Мілленіали, які з часом будуть займати більшу частку серед інвесторів, більш прихильні до криптовалюти.

Коментарі - 4

+
+45
Сергей emerald
Сергей emerald
29 жовтня 2020, 15:08
#
А как же бакс?
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
29 жовтня 2020, 17:48
#
А що бакс? Ось починається криза, новий виток. І що з баксом? Єврик скинув, жижа подешевіла, біткоїн знову від 13к відбивається, золото під 1900 надійно залізло, навіть росія продає золото вперше за 13 років... і куди всі перетікають? Та в бакс, а куди ж. Зараз США за надруковані бакси скуплять золото... дарма що дорого, але ж за намальовані бакси, а значить майже безкоштовно. Тому навіщо та війна, нехай інші воюють, раби риють нори, добувають все і продають за зелену бумажку. Такої ефективної системи навіть у ві сні не придумаєш.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
29 жовтня 2020, 17:49
#
Або позичати гроші під відємні ставки... а наші під 7,75% беруть...
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
1 грудня 2020, 1:23
#
Дуже вумний та чимосяНЕвдоволений\\\то,що краще воювати???чи *** кацапюрськи з кремлівським\карликом на чолі-то теж творінняДерждепу??
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися