Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 жовтня 2020, 13:22

Клієнтів Нової пошти відтепер впізнають по ID-картці через POS-термінали

Компанія «Пост Фінанс», що входить до групи компаній «Нова пошта», спільно з Ощадбанком впровадили послугу верифікації по ID-картках клієнтів Нова пошта при відправці та отриманні грошових переказів. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Клієнтів Нової пошти відтепер впізнають по ID-картці через POS-термінали
Фото: myvin.com.ua

Як це працює

Якщо клієнт вибирає проходження верифікації для отримання або відправлення грошового переказу через POS-термінал Ощадбанку, то він прикладає ID-картку до нього і чекає звукового сигналу (до 15 секунд). Це важливо, оскільки якщо прибрати картку від терміналу до отримання сигналу, операція перерветься, і весь процес потрібно буде пройти наново.

Платіжна система NovaPay отримує та автоматично заповнює необхідні для верифікації дані і зберігає їх у системі, як того вимагає законодавство України.

Читайте також: Нова пошта встановила 200 почтоматов біля магазинів АТБ

Що це означає

«Клієнту не потрібно передавати оператору фізичний документ для сканування. Технологія дозволяє автоматично підтвердити особистість і зберегти дані в системі NovaPay», — повідомляє компанія.

За словами СЕО Пост Фінанс Андрія Кривошапка, завдяки запуску цієї послуги час верифікації скоротилося до 20 секунд.

«Зараз безконтактні сервіси стають надзвичайно затребуваними. У партнерстві з Пост Фінанс ми першими на ринку фінтех презентуємо інноваційну розробку — ідентифікацію клієнтів по їх ID-картках через наші POS-термінали, що робить систему зберігання даних ще безпечнішою», — відзначає директор департаменту електронної комерції та платіжних засобів Ощадбанку Володимир Москаленко.

«У ID-картки є дві беззаперечні переваги перед звичайним паспортом-книжечкою. По-перше, це безпечність – адже для захисту інформації на електронному носії використовуються новітні технології, що робить підробку практично неможливою, а, по-друге, це практичність – ID-картка більш зручна та зносостійка, ніж паперовий аналог. На цей час понад 5,1 млн громадян України є власниками пластикових паспортів, а нові технології ідентифікації та верифікації клієнтів, які впроваджуються у великих компаніях, допомагають Міграційній службі популяризувати її серед населення», — говорить Максим Соколюк, голова Державної міграційної служби України.

Читайте також: Нова пошта запустила сервіс безпечних онлайн-покупок. Як працює сервіс

Раніше

  • Як повідомлялося, в червні 2020 року Пост Фінанс запустила послугу отримання міжнародних грошових переказів через міжнародну платіжну систему RIA у відділеннях Нової поштою.
  • У січні 2020 року Нова пошта перейменувала платіжну систему Forpost на NovaPay, зробивши її міжнародною.
  • Заснована в 2001 році ГК «Нова пошта» є лідером на ринку експрес-доставки в Україні. Мережа компанії складається з понад 6 тис. відділень по всій країні.

Коментарі - 1

+
+15
bonv
bonv
29 жовтня 2020, 14:21
#
Чому не пишете який відсоток знімає за переказ грошей?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися