Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 жовтня 2020, 14:50

Ізраїль дозволив в'їзд бізнес-туристам

Ізраїль зніме заборону на в'їзд іноземних громадян в країну, введений в березні 2020 року, для бізнес-туристів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства туризму Ізраїлю, передає Уніан.

Ізраїль зніме заборону на в'їзд іноземних громадян в країну, введений в березні 2020 року, для бізнес-туристів.
Фото: tourdom.ru

Кому дозволять в'їзд

В'їзд дозволять лише тим особам, чий внесок в ізраїльські компанії і економіку життєво необхідний. І тільки в тих випадках, коли ділова зустріч не може бути проведена віртуально.

Як повідомляє пресслужба Міністерства туризму Ізраїлю, в'їзд дозволять як бізнесменам з «зелених», так і з «червоних країн».

Читайте також: МОЗ додав 18 країн в список «червоних зон». Куди не рекомендують виїжджати українцям

Умови в'їзду

При в'їзді з «червоної країни» або при її відвідуванні протягом 14 днів напередодні поїздки бізнес-туристу потрібно надати на кордоні негативний тест ПЛР, зроблений за 48 годин до вильоту.

Читайте також: Євросоюз вимагає негайно припинити торгувати європейським громадянством

Отримавши дозвіл, бізнесмени з «зелених країн» зможуть перебувати в Ізраїлі до 7 днів (168 годин), а з «червоних країн» — 4 дні (96 годин).

Обидві категорії громадян не зобов'язані ізолюватися по прильоту.

Куди можуть їздити українці

Євросоюз з початку карантину в березні досі не відкрив свої кордони для українців, хоча є ряд винятків.

Деякі країни окремо прийняли рішення, яким дозволили в'їзд громадянам України, наприклад Хорватія і Болгарія. До Польщі можна в'їхати за наявності дозволу на роботу, на навчання і за низки інших умов (дивіться карту МЗС).

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

У країни Євросоюзу з України можуть в'їхати:

  • ті, хто направляються на навчання;
  • громадяни, які подорожують по території ЄС транзитом;
  • моряки, які направляються на судно;
  • медики й дослідники;
  • сезонні працівники;
  • висококваліфіковані працівники, якщо їх зайнятість необхідна з економічної точки зору і робота не може бути відкладена або виконана за кордоном.

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі - 4

+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
28 жовтня 2020, 15:48
#
Уважаемая редакция. Эта новость интересна как исключение - существование запрета. В любую страну мира может вьехать гражданин ( частный инвестор ) для защиты (проверки) своих инвестиций и по ряду массы подобных причин ( о чем написано на сайтах всех посольств)
По поводу ЕС, сначала надо различать страны входящие в ЕС и в Шенгенскую зону, и поэтому история с запретом въезда гр Украины  превратился в самый большой фарс в нашей истории. Еще, один момент - в ЕС нет единого алгоритма запрета, есть общие рекомендации по вьезду, транзиту, выезду, контролю, но по факту все решают национальные правительства. Поэтому, любой «хитрый» гражданин, с купленной справкой на вирус и с каким то фуфлыжным контрактом и не без заинтересованности пограничников,  может по «биометрии» вьехать в Румынию ( к примеру ) ну а затем уже в Венгрию а там растворится на просторах шенгена. Можно сразу и в Венгрию, но проблемно ( как то сразу и Шенген ). Так что многие едут через не шенгенский мир - Румынию, Болгарию и т п. И этот фарс так и продолжается. И при этом кто то не плохо зарабатывает на очередях на границах. И лично мое мнение, эта история с вирусом подняла всю сущность стандартов ЕС и пора говорить о ЕС в прошедшем времени.
+
0
Яна Шевченко
Яна Шевченко
28 жовтня 2020, 17:40
#
Дякуємо, що доповнили нашу інформацію.
+
0
Volodymyr Dozirtsiv
Volodymyr Dozirtsiv
29 жовтня 2020, 0:28
#
При вїзді в шенген з Болграії існує паспортний контроль і вас з контрактом про інвестиції не пустять в ту ж Німеччину
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
29 жовтня 2020, 4:36
#
Что вы говорите? Неужели сушествует паспортный контроль?  Как так не пустят??? Вот это да? Не может быть! ))) А без шуток - вы сначала узнайте о инвестиционных программах для не резидентов ЕС, о суммах, и т п. Даже в приведенной статье написано - чей вклад в израильские компании и экономику жизненно необходим
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися