Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 жовтня 2020, 13:36

Євросоюз зажадав негайно припинити торгувати європейським громадянством

Кілька членів Європарламенту вчергове висловили занепокоєння з приводу схем отримання громадянства за інвестиції в деяких країнах і закликали негайно покласти край таким програмам. Про це повідомляє Schengen Visa Info.

Євросоюз зажадав негайно припинити торгувати європейським громадянством
Фото: dw.com

Що відбувається

Під час пленарних дебатів з комісаром юстиції Дідьє Рейндерс депутати Європарламенту наполягали на тому, що в ЄС не повинно бути «прискореного доступу для злочинців», підкреслюючи ризики таких проблем, як відмивання грошей, ухилення від сплати податків або корупція.

«Громадянство ЄС не можна продавати як товар», – відзначили більшість депутатів Європарламенту, які виступали в ході дебатів. Вони відкрито зажадали припинення схем «золотих паспортів» в тих країнах-членах альянсу, де вони діють на даний час.

Читайте також: Громадянство за інвестиції. Експерти назвали кращі програми

Подробиці

Депутати Європарламенту наголосили, що надання громадянства ЄС особам, які не є громадянами ЄС, без належних перевірок та прозорості має негативні наслідки для інших держав-членів, а не тільки для тих країн, де діє ця схема.

Кілька євродепутатів згадали і нещодавній скандал на Кіпрі, пов'язаний з публікацією в Al Jazeera інформації про видачу громадянства особам з кримінальним минулим. Незважаючи на те, що вони погодилися з рішенням Єврокомісії відкрити позови проти Кіпру та Мальти, деякі з них стверджували, що їм було потрібно занадто багато часу на рішучі дії з цього питання.

Нагадаємо

Через скандал у пресі Кіпр вже заявив, що призупиняє дію інвестиційної програми з 1 листопада.

Читайте також: Кіпр призупинить програму «Громадянство за інвестиції»

Проти Мальти, де діє аналогічна схема, Єврокомісія висунула позов.

Коментарі - 3

+
+37
An GenShuo
An GenShuo
28 жовтня 2020, 13:43
#
Давно пора
+
0
mphet26
mphet26
28 жовтня 2020, 14:21
#
Распустить сие недоразумение
+
0
yarg
yarg
28 жовтня 2020, 14:58
#
Какое ? Кипр ? или Мальту ?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися